Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1 REPUTATION & TRUST MANAGEMENT IN P2P Γεωργούλας Κώστας Σταθοπούλου Ευγενία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1 REPUTATION & TRUST MANAGEMENT IN P2P Γεωργούλας Κώστας Σταθοπούλου Ευγενία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1 REPUTATION & TRUST MANAGEMENT IN P2P Γεωργούλας Κώστας Σταθοπούλου Ευγενία

2 2 REPUTATION & TRUST MANAGEMENT IN P2P Το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η συγκεκριμένη περιοχή έρευνας είναι αυτό της αξιοπιστίας των χρηστών ενός P2P συστήματος και κατ’ επέκταση της αξιοπιστίας του ίδιου του δικτύου.

3 3 REPUTATION & TRUST MANAGEMENT IN P2P Το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας της ανωνυμίας των χρηστών σε ένα P2P σύστημα. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύονται ορισμένοι χρήστες του συστήματος και διαδίδουν viruses, spam θέτοντας σε κίνδυνο όλο το δίκτυο.

4 4 REPUTATION & TRUST MANAGEMENT IN P2P Σκοπός του συγκεκριμένου Project είναι: Να παρουσιαστούν μερικές τεχνικές επίλυσης του προβλήματος Να γίνει σύγκριση των διαφορετικών αυτών προσεγγίσεων αντιμετώπισης του προβλήματος Να διατυπώσουμε ένα νέο πιθανό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος

5 5 REFERENCES A Reputation-Based Approach for Choosing Reliable Resources in P2P Networks Managing Trust in a P2P Information System Reputation in P2P Anonymity Systems Reputation Management Framework and its use as Currency in Large-Scale P2P Networks A Reputation-Based Trust Management System for P2P Networks The EigenTrust Algorithm for Reputation Management in P2P Networks

6 6 A Reputation-Based Approach for Choosing Reliable Resources in P2P Networks Προτείνεται ένα αυτορυθμιζόμενο σύστημα, όπου το P2P δίκτυο χρησιμοποιείται για την εφαρμογή ενός ισχυρού μηχανισμού reputation. Το reputation sharing πραγματοποιείται μέσω ενός κατανεμημένου αλγορίθμου με την βοήθεια του οποίου οι requesters μπορούν να αξιολογήσουν την αξιοπιστία των δεδομένων που προσφέρονται, πριν γίνει το download.

7 7 Managing Trust in a P2P Information System Προτείνεται η χρησιμοποίηση αλγορίθμων που δεν απαιτούν κεντρικό έλεγχο και επιτρέπουν την αξιολόγηση του trust ενός client, υπολογίζοντας το reputation του από τις προηγούμενες συναλλαγές του με άλλους χρήστες.

8 8 Reputation in P2P Anonymity Systems Εστιάζεται στην ανωνυμία των remailers και publishing, εξηγώντας γιατί τα μη κεντρικοποιημένα συστήματα επωφελούνται από το reputation.

9 9 Reputation Management Framework and its use as Currency in Large-Scale P2P Networks Δημιουργεί ένα είδος virtual currency τέτοιο ώστε η reputation των κόμβων να είναι ένα μέτρο για το πόσο wealth είναι αυτοί. Προτείνεται η δημιουργία ενός framework που είναι scalable και παρέχει προστασία από επιθέσεις malicious κόμβων. Τα χαρακτηριστικά αυτά επιτυγχάνονται με τη δημιουργία “trusted κοινοτήτων” των οποίων τα μέλη εμπιστεύονται το ένα το άλλο και συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν selfish και malicious κόμβους.

10 10 A Reputation-Based Trust Management System for P2P Networks Προτείνεται ένα reputation-based trust πρωτόκολλο για P2P συστήματα σύμφωνα με το οποίο οι χρήστες υπολογίζουν την αξιοπιστία των “ομάδων χρηστών” με τους οποίους έρχονται σε επαφή και έπειτα μοιράζουν αυτή την πληροφορία στους δικούς τους peers.

11 11 The EigenTrust Algorithm for Reputation Management in P2P Networks Περιγράφεται ένας αλγόριθμος με τη βοήθεια του οποίου μειώνεται ο αριθμός των downloads για inauthentic αρχεία. Το σύστημα εκχωρεί σε κάθε κόμβο μια global trust τιμή βασισμένη στο ιστορικό των uploads του κόμβου. Παρουσιάζεται ένας κατανεμημένος και ασφαλής τρόπος υπολογισμού της τιμής αυτής. Με τον τρόπο αυτό και χρησιμοποιώντας κάθε κόμβος την τιμή αυτή για να επιλέξει peers από τους οποίους θα κάνει download, το δίκτυο μπορεί αποδοτικά να βρει και να απομονώσει malicious κόμβους.


Κατέβασμα ppt "1 REPUTATION & TRUST MANAGEMENT IN P2P Γεωργούλας Κώστας Σταθοπούλου Ευγενία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google