Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι κι αυτή ένα είδος πλαστικής ύλης, κι αυτό σημαίνει ότι, για να φτιαχτεί, χρησιμοποιούνται θησαυροί που είναι θαμμένοι στη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

2 Μπορεί να μην ξέρεις τη λέξη «διογκωμένη πολυστερίνη», αλλά σίγουρα ξέρεις το υλικό. Είναι αυτό το πλαστικό με το οποίο φτιάχνονται τα ποτήρια μιας χρήσης και τα κουτιά που κρατάνε ζεστό το φαγητό. Πολλά μαγαζιά Fast food σερβίρουν τα χάμπουργκερ σε τέτοια κουτάκια. Κι εμείς τι κάνουμε; Πήγαινε, αν θες, να ρίξεις μια ματιά στο σκουπιδοτενεκέ ενός μαγαζιού φαστ-φουντ. Μπορείς να καταλάβεις πως όλα αυτά τα πεταμένα πλαστικά προέρχονται από τους θησαυρούς της Γης; Όχι πια! Χρησιμοποιώντας διογκωμένη πολυστερίνη, σπαταλάς τους πόρους της Γης... και προσθέτεις κι άλλα σκουπίδια στον κόσμο μας. Αυτό θέλεις; Ή μήπως αξίζεις κάτι καλύτερο, εσύ κι ο πλανήτης μας;

3 ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι ένα άφθαρτο σκουπίδι. Δεν μπορεί ποτέ να αφομοιωθεί από τη Γη. Πεντακόσια χρόνια αργότερα, δεν αποκλείεται ένα παιδί που θα σκαλίζει την αυλή του να βρει το πλαστικό ποτήρι με το οποίο εσύ έπινες λεμονάδα στην προχθεσινή σου εκδρομή!

4 Συχνά, αυτό το πλαστικό γίνεται από χημικές ουσίες που κάνουν την τρύπα του όζοντος ακόμα μεγαλύτερη! Συχνά, αυτό το πλαστικό γίνεται από χημικές ουσίες που κάνουν την τρύπα του όζοντος ακόμα μεγαλύτερη!

5 Κι αν σου πουν πως δεν έχουν, τότε να τους εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις τα πλαστικά. Πες τους πως, όσο και αν σου αρέσει το φαγητό τους, δεν θέλεις να κάνεις κάτι που θα βλάψει τη Γη. Κι αν σου πουν πως δεν έχουν, τότε να τους εξηγήσεις γιατί δεν θέλεις τα πλαστικά. Πες τους πως, όσο και αν σου αρέσει το φαγητό τους, δεν θέλεις να κάνεις κάτι που θα βλάψει τη Γη.

6 Να αποφεύγεις τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια στις εκδρομές σου, ακόμα και τις πλαστικές αυγοθήκες (όταν πηγαίνεις για ψώνια). Να αποφεύγεις τα πλαστικά πιάτα και ποτήρια στις εκδρομές σου, ακόμα και τις πλαστικές αυγοθήκες (όταν πηγαίνεις για ψώνια).


Κατέβασμα ppt "Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol) Η εργασία μας θα σας προτείνει μετρά κατά της διογκωμένης πολυστερίνης(felizol)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google