Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
Όλοι το ξέρουν πως τα πουλιά φτιάχνουν φωλιές. Τότε, θα μου πεις, γιατί να τους τη φτιάξω εγώ; Ένας λόγος είναι πως συνήθως δεν υπάρχουν στις πόλεις αρκετά δέντρα και θάμνοι για να φτιάξουν όλα τα πουλιά τις φωλιές τους. Σε όλο τον κόσμο, τα πουλιά χάνουν ολοένα και πιο πολλές φωλιές, και πεθαίνουν. Μερικά πουλιά έχουν χαθεί οριστικά. Πρέπει να προστατέψουμε όσα απέμειναν ακόμα.

2 Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις μια οικογένεια πουλιών να βρει ένα μέρος για να μείνει. Και δεν χρειάζεσαι τίποτα σπουδαίο γ’αυτό - φτάνει ένα παλιό χαρτόκουτο από γάλα. ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Πολλά πουλιά είναι αποδημητικά δηλαδή ταξιδεύουν πολύ μακριά, ανάλογα με την εποχή: νότια για να βρουν ζέστη το χειμώνα, και βόρεια, για να βρουν δροσιά το καλοκαίρι. Μερικά κοπάδια ταξιδεύουν μέχρι και μέτρα μακριά! Μερικά πουλιά, μάλιστα, καλύπτουν μια απόσταση που είναι μεγαλύτερη και από την περίμετρο της Γης! Αν τύχει να χιονίσει αργά την άνοιξη, τότε που πουλιά έχουν ξαναγυρίσει για το καλοκαίρι, ξεπαγιάζουν και δεν έχουν πού να πάνε. Όμως, εσύ τους φτιάξεις μια ζεστή φωλιά, μπορεί να γεννήσουν αυγά και να μεγαλώσουν τα πουλιά τους μέσα στην ίδια σου την αυλή!

3 ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ Για να φτιάξουμε ένα σπίτι για τα πουλιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξύλο η ανακυκλωμένο υλικό. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο κουτί από γάλα και ένα ψαλίδι. Περίπου μισό μέτρο σύρμα αρκετά λεπτό, για να λυγίζει, και γερό, για να βαστάει το βάρος του χαρτόσπιτου και των πουλιών. Δύο καρφιά κι ένα σφυρί. Λίγη αδιάβροχη κολλητική ταινία. Λίγο ξερό χορτάρι.

4 ΟΔΗΓΙΕΣ Πρώτα άνοιξε εντελώς το πάνω μέρος του κουτιού και ξέπλυνε το καλά. Πάρε το ψαλίδι και άνοιξε μια στρογγυλή τρύπα λίγο παρακάτω από την κορυφή του κουτιού. Αυτή θα είναι η πόρτα απ' όπου θα μπαινοβγαίνουν οι «ένοικοι». Στην πίσω μεριά του κουτιού, άνοιξε με ένα καρφί δύο τρύπες, τη μια πάνω από την άλλη .Τώρα βάλε το σύρμα μέσα από την πάνω τρύπα και πέρασε το έξω από την κάτω τρύπα. Φτιάξε ένα κρεβατάκι για τα πουλιά, στρώνοντας τον πάτο του κουτιού με ξερό χορτάρι.

5 ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ Υπάρχουν αρκετά όμορφα βιβλία με άφθονες πληροφορίες για τα πουλιά, για το πώς ζουν και πώς μπορείς να ζήσεις μαζί τους. Αυτό ήταν!!!


Κατέβασμα ppt "ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google