Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2 ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2 ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! http://4epal-athin.att.sch.gr ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2 ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι» Με την υποστήριξη του Angelopoulos Fellowship Clinton Global Initiative University

2 Αγαπητό μας 1 33 ο Νηπιαγωγείο Αθήνας Σήμερα θα κάνουμε αληθινό το παραμύθι: «Η Τηγανούπολη»

3 «Η τηγανούπολη» Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πόλη που την έλεγαν Τηγανούπολη. Κάθε μεσημέρι και βράδυ έβαζαν φρέσκο λάδι στο τηγάνι και τηγάνιζαν τα αγαπημένα τους φαγητά.

4 Μετά το φαγητό, πετούσαν το τηγανόλαδο στα σκουπίδια, στο νεροχύτη ή στην τουαλέτα.

5 Το τηγανόλαδο που έριχναν στο νεροχύτη ή την τουαλέτα μύριζε άσχημα και όταν έβρεχε λέρωνε τη θάλασσα και τη λίμνη που έπιναν νερό.

6 Στους δρόμους εμφανίστηκαν πολλά ζωάκια όπως κατσαρίδες και ποντίκια…

7 Οι άνθρωποι της Τηγανούπολης δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν από την άσχημη μυρωδιά, αρρώσταιναν από τα μικρόβια και διψούσαν γιατί το νερό είχε βρωμίσει από το τηγανόλαδο.

8 Σκέφτηκαν ότι έπρεπε να συζητήσουν για να λύσουν το πρόβλημα. Έτσι μαζεύτηκαν λοιπόν στη παιδική χαρά και άρχισαν να μιλούν.

9 Κάποιος είπε: «Να σταματήσουμε να τρώμε τηγανητά!». Όμως σε κανένα δεν άρεσε αυτή η ιδέα: «Τι;;; Δεν θα φάμε ξανά τηγανητές πατάτες, κεφτεδάκια και αυγά;»

10 Τελικά, ο Σταγονολαδίτσας, ένα παιδάκι που πήγαινε στο νήπιο και αγαπούσε πάρα πολύ τους ανθρώπους, τη φύση και τα τηγανητά είπε: «Γιατί δεν μαζεύουμε το τηγανόλαδο για να φτιάξουμε κάτι χρήσιμο;»

11 «Ξέρω μία συνταγή που φτιάχνει βιοντίζελ και γλυκερίνη από το τηγανόλαδο.

12 «Με το βιοντίζελ μπορούμε να ανάψουμε το καλοριφέρ ή να κινήσουμε το αυτοκίνητο. Με τη γλυκερίνη μπορούμε να φτιάξουμε σαπούνι. Έτσι, θα ζεσταινόμαστε, θα μετακινούμαστε και θα πλενόμαστε.» «Με το βιοντίζελ μπορούμε να ανάψουμε το καλοριφέρ ή να κινήσουμε το αυτοκίνητο. Με τη γλυκερίνη μπορούμε να φτιάξουμε σαπούνι. Έτσι, θα ζεσταινόμαστε, θα μετακινούμαστε και θα πλενόμαστε.»

13 Ακόμα, το βιοντίζελ είναι πιο καθαρό από το πετρέλαιο και θα αναπνέουμε πιο καθαρό αέρα»

14 Οι άνθρωποι της Τηγανούπολης άκουσαν το Σταγονολαδίτσα και ξεκίνησαν με κέφι να μαζεύουν το τηγανόλαδο σε μπουκάλια που κάποτε πετούσαν στα σκουπίδια.

15 Μετά, μάζευαν όλα τα μπουκάλια στο σχολείο του Σταγονολαδίτσα. Εκεί τα παιδιά άδειαζαν τα μπουκάλια με το τηγανόλαδο μέσα σε ένα μεγάλο καζάνι και μαζί με τη δασκάλα τους έφτιαχναν βιοντίζελ και σαπούνι.

16 Τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα που βοηθούσαν τη Τηγανούπολη να γίνει μια παραμυθένια πόλη με καθαρό αέρα, καθαρό νερό, καθαρούς δρόμους και χαρούμενους ανθρώπους γεμάτους υγεία…

17 Την υγεία μου φροντίζω αν το λάδι τηγανίζω μόνο μέχρι 2 φορές Για να θυμούνται τη μαγική συνταγή, ο Σταγονολαδίτσας με τα άλλα παιδιά έγραψαν στιχάκια για να γίνουν τραγούδι και χορός.

18 Το τηγανόλαδο κρατώ το μαζεύω σε μπουκάλι και το πάω στο σχολειό… Πριν να πλύνω το τηγάνι…

19 Και ποτέ μου δεν ξεχνώ την υγεία μου: το πιο σημαντικό! Γάντια, Μάσκα και γυαλιά και την άσπρη μου ποδιά για να πάνε όλα καλά!

20 Ο Μπουκαλάκης Χημικός Τον Μπουκαλάκη δεν πετώ Στο εργαστήριο τον κρατώ Και τον κάνω χημικό Για να φτιάξει βιοντίζελ Και σαπούνι μυρωδάτο!

21 Το ζεστούλι μεθοξύ Δύο φιλενάδες κολλητές Η Σόδα η Καυστική κι η Μεθανόλη η υγρή με όρεξη πολλή στριφογύριζαν μαζί… Έβγαζαν ζέστη πολλή Και τις λέγαν Mεθοξύ

22 Ο μπουκαλάκης, το μεθοξύ και το τηγανόλαδο: η μαγεία της χημείας Ο Μπουκαλάκης χημικός μέσα στον τρελό χορό έριξε το Mεθοξύ σε τηγανόλαδο ζεστό (55 ο Κελσίου)

23 Ο μπουκαλάκης, το μεθοξύ και το τηγανόλαδο: η μαγεία της χημείας Έγινε γλέντι φοβερό!!! Στριφογύριζαν μαζί 10 ολόκληρα λεπτά Κι όταν κουράστηκαν πολύ Κάθισαν να ξαποστάσουν 2 μέρες στη σειρά… Και τότε έγινε κάτι μαγικό: τηγανόλαδο και μεθοξύ είχαν μεταμφιεστεί σε γλυκερίνη και βιοντίζελ λαμπερό!!!

24

25 Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ από τα φαινομενικά άχρηστα πράγματα, να προσφέρουμε Αξία για τους Ανθρώπους και τον πλανήτη ΓΗ Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! Με την υποστήριξη του Angelopoulos Fellowship Clinton Global Initiative University


Κατέβασμα ppt "Το σχολείο του ΚΟΣΜΟΥ... Είμαστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ αλλά ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ!!! ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ 2 ης Γενιάς: «Το τηγανόλαδο που έγινε χρυσάφι»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google