Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας

2 Ιβηρικό λύγκας.

3 Λύγκας Είναι μεσαίου μεγέθους αιλουροειδή με ψηλά πόδια. Tο ύψος τα 35 μέχρι τα 70 εκατοστά με το βάρος να κυμαίνεται από 7 εώς 35 κιλά. Η γούνα του λύγκα είναι μπέζ και γκρί. Κυνηγούν τα θηράματά τους μετά το σούρουπο. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μικρά οπληφόρα όπως ελάφια, ζαρκάδια, αγριοκάτσικα και πρόβατα, αλλά κυρίως μικρότερα ζώα όπως λαγοί, ψάρια, σκίουροι, ποντίκια, γαλοπούλες, πέρδικες και άλλα πτηνά. Οι Ιβηρικοί Λίγκες ζούσαν κάποτε στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη νότια Γαλλία. Σήμερα, ο αριθμός τους έχει ελαττωθεί. Έχουν μείνει μόλις 120 ζώα χωρισμένα σε μικρούς πληθυσμούς στην Ανδαλουσία της Ισπανία

4 Πάντα Στην αιχμαλωσία μερικές φορές τρώνε μέλι, αβγά, ψάρια, γλυκοπατάτες, φύλλα θάμνων, πορτοκάλια ή μπανάνες Το γιγαντιαίο πάντα ζει σε λίγα βουνά της κεντρικής Κίνας, κυρίως στην επαρχία Σετσουάν. Ως αποτέλεσμα της εντατικής καλλιέργειας, της αποψιλώσεως των δασών και άλλων εξελίξεων, τα πάντα έχουν οδηγηθεί μακριά από τις πεδινές περιοχές όπου παλαιότερα κατοικούσαν. Το πάντα είναι είδος σε κίνδυνο. Αναφορά του 2007 έδειξε ότι ζουν 239 πάντα σε αιχμαλωσία εντός της Κίνας και άλλα 27 έξω από την χώρΤο γιγαντιαίο πάντα έχει ασπρόμαυρο τρίχωμα. Τα ενήλικα πάντα έχουν μήκος που κυμαίνεται από 1,5 έως 1,8μ., συμπεριλαμβανομένης της ουράς (η οποία έχει μήκος περίπου 13 εκ.), και ύψος εκ. ως τους ώμους. Τα αρσενικά μπορεί να ζυγίζουν μέχρι και 160 κ. Τα θηλυκά (γενικώς 10-20% μικρότερα από τα αρσενικά) μπορεί να ζυγίζουν μόνο 75 κ., αλλά μπορεί να φτάσουν επίσης τα 125 κ. Το μέσο βάρος ενός ενήλικα είναι κ. α.

5 Φώκια Το βάρος τους φθάνει έως και τα 350.Το χρώμα τους ποικίλλει από ανοιχτό γκρίζο και μπεζ στα θηλυκά μέχρι σκούρο καφέ και μαύρο στα αρσενικά, πολλές φορές διάστικτο και με ανοιχτόχρωμα σημεία στον αυχένα, τον λαιμό και την κοιλιά. Οι μεσογειακές φώκιες ζουν μέχρι και 45 χρόνια.Το δέρμα του καλύπτεται από μακρύ σκούρο τρίχωμα μήκους έως και 1,5 εκατοστά. Το τρίχωμα αυτό αντικαθίσταται μέσα σε δύο μήνες από το κοντό τρίχωμα των ενήλικων ζώων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναπαραγωγική περίοδος καθώς γεννιούνται μικρά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι περισσότερες γεννήσεις όμως καταγράφονται μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Την ίδια περίοδο πλημμυρίζουν και συχνότερα οι σπηλιές λόγω των φθινοπωρινών καιρικών συνθηκών και θαλασσοταραχών, με αποτέλεσμα τα ποσοστά θνησιμότητας των νεογνών να είναι μεγάλα.


Κατέβασμα ppt "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google