Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»

2 Τα ζώα του δάσους Το δάσος είναι το βασίλειο των μεγάλων δέντρων και των θάμνων, των μανιταριών και των άγριων καρπών. Ένας μεγάλος αριθμός ζώων βρίσκει ασφαλές καταφύγιο μέσα στο δάσος. Τα πουλιά κρύβονται ανάμεσα στις φυλλωσιές, τα μικρά ζώα στο χώμα, τα ελάφια και τα αγριογούρουνα μέσα στους θάμνους. Μερικά από τα ζώα του δάσους είναι:

3 Αρκούδα Η καφέ αρκούδα είναι παμφάγο θηλαστικό ζώο. Τρέφεται με καρπούς του δάσους, με μέλι, μικρά και μεγάλα ζώα και ψάρια. Κάθε χειμώνα πέφτει σε χειμέριο ύπνο και ξυπνάει την άνοιξη. Στην Ελλάδα ζει στις οροσειρές της Πίνδου κα της Ροδόπης

4 Λύκος Είναι άγριο, σαρκοφάγο και θηλαστικό ζώο, που μοιάζει με σκύλο.
Βγαίνει τη νύχτα για να αναζητήσει την τροφή του. Επιτίθεται σε κοπάδια ζωών, ακόμα και σε ανθρώπους, όταν είναι πολύ πεινασμένος. Ζει σε αγέλες.

5 Αλεπού Είναι ένα νυκτόβιο ζώο, που ζει σχεδόν σε όλο τον κόσμο.
Η αλεπού είναι παμφάγο ζώο. Τρέφεται κυρίως με ποντίκια, τυφλοπόντικες, σκίουρους, λαγούς, σταφύλια, σύκα κ.λπ. Είναι ένα νυκτόβιο ζώο, που ζει σχεδόν σε όλο τον κόσμο.

6 Αγριογούρουνο Είναι πολύ δυνατό και γρήγορο ζώο. Έχει πολύ καλή όσφρηση και ακοή, ενώ η όραση του είναι περιορισμένη. Ζει στα χαμόκλαδα. Αισθάνεται ιδιαίτερα καλά, όταν κάνει μπάνιο στις λάσπες.

7 Ελάφι Ζει σε πυκνά δάση ζευγαρωτά ή σε αγέλες.
Είναι ζώο θηλαστικό και μηρυκαστικό. Ζει σε πυκνά δάση ζευγαρωτά ή σε αγέλες. Τρέφεται με χλόη, χόρτα και με τη φλούδα από τους κορμούς των μικρών δέντρων. Στον τόπο μας συναντιέται στον Όλυμπο, στα βουνά της Ηπείρου και σε μερικά ορεινά μέρη της Μακεδονίας. Τα αρσενικά ελάφια έχουν μεγάλα κέρατα με διακλαδώσεις.

8 Ασβός Είναι ζώο νυκτόβιο και παμφάγο. Τρέφεται κυρίως με κουνέλια, σκαντζόχοιρους, βατράχους, αυγά πουλιών και φρούτα. Ζει στα δάση της οξιάς, όπου σκάβει πολύπλοκες, υπόγειες φωλιές. Όταν κινδυνεύει βγάζει μια απαίσια μυρωδιά.

9 Λαγός Ο λαγός μοιάζει με το κουνέλι.
Τα πίσω πόδια του λαγού είναι μεγαλύτερα από τα μπροστινά για να τρέχει γρήγορα και να κάνει μεγάλα άλματα. Τρέφεται με χόρτα, δημητριακά και καρπούς. Για να πάει στη φωλιά του χρησιμοποιεί χαρακτηριστικές διαδρομές.

10 Σκίουρος Ο σκίουρος είναι μικρό και ευκίνητο ζώο, που ζει κυρίως στα δέντρα. Τρέφεται με καρπούς, σπόρους και φύλλα. Ιδιαίτερα αγαπούν τα αυγά και τα μικρά των πτηνών. Αποθηκεύουν την τροφή τους μέσα στις τρύπες των δέντρων για το χειμώνα.

11 Κουκουβάγια Η κουκουβάγια είναι νυκτόβιο πουλί.
Κυνηγάει ποντίκια και αρουραίους. Τα μάτια της είναι διαπεραστικά και τη βοηθούν να βλέπει τη νύχτα. Τα αυτιά της είναι αόρατα, αλλά ακούει πολύ καλά.

12 Αηδόνι Το αηδόνι έχει καστανό χρώμα και είναι δύσκολο να το δούμε.
Μπορούμε όμως να ακούσουμε το μελωδικό του τραγούδι μέρα και νύχτα.

13 Δρυοκολάπτης Ο δρυοκολάπτης μπορεί να είναι ασπρόμαυρος με κόκκινα φτερά ή πράσινος. Σκάβει τις φωλιές του στους κορμούς των δέντρων, βγάζοντας έναν πολύ χαρακτηριστικό ήχο.

14 Αξέχαστη θα μας μείνει η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ξάνθης, όπου είδαμε ταριχευμένα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

15

16

17 Μέσα στην τάξη ζωγραφίσαμε τα ζώα του δάσους.

18

19

20

21 Επίσης, γράψαμε και ζωγραφίσαμε μηνύματα για την προστασία των ζώων του δάσους.

22

23

24 Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στις 11-6-2012.

25

26


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google