Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ- ΕΥΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ- ΗΛΙΑΣ ΑΛΑΣΚΑΡ Ε’1

2 ΕΡΕΤΡΙΑ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΟΙΑΣ
Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας, απέναντι από τις βόρειες ακτές τις Αττικής, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου (6ος-5ος αιώνας π.Χ.).

3 ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
Το Μουσείο Ερέτριας αποτελεί ένα από τα σημαντικά αρχαιολογικά μουσεία του ελληνικού χώρου, στο οποίο παρουσιάζονται ευρήματα από διάφορες εποχές. Εξέχουσα θέση σ' αυτά κατέχουν τα γλυπτά του ναού του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, και ιδιαίτερα το σύμπλεγμα του Θησέα με την αμαζόνα Αντιόπη. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

4 Ναός Δαφνηφόρου Απόλλωνα
Ο ναός του Δαφνηφόρου Απόλλωνα είναι το σημαντικότερο και πιο γνωστό μνημείο της Ερέτριας.

5 ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΙΣΕΙΟΝ Από τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία της αρχαίας Ερέτριας είναι το Ισείον, ναός αφιερωμένος στην Ίσιδα και σε άλλες αιγυπτιακές θεότητες.

6 Παραλία Μαλακώντα Στην παραλία Μαλακώντα βρίσκονται οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της περιοχής.Βρίσκεται λίγο πριν από την έξοδο για Ερέτρια καθώς ερχόσαστε από τη Χαλκίδα, ή ακόμα στο οργανωμένο τμήμα της παραλίας λίγο πριν από το Νησί των Ονείρων.

7 ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ Η παραλία της Ερέτριας είναι δημοφιλής για τις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα ουζερί, αλλά και για την νυχτερινή ζωή. Ωστόσο στο τέλος του πεζόδρομου, λίγο πριν το «Νησί των Ονείρων» υπάρχει πλαζ όπου πολύς κόσμος κάνει μπάνιο.

8 ΤΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΥΑ ΒΑΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google