Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Οι πρώτες μαρτυρίες κατοίκησης της Ακρόπολης χρονολογούνται από τη Νεολιθική εποχή (5.000 π. Χ ).  Στα χρόνια του Περικλή (5 ος αιώνας π. Χ ) κτίζονται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Οι πρώτες μαρτυρίες κατοίκησης της Ακρόπολης χρονολογούνται από τη Νεολιθική εποχή (5.000 π. Χ ).  Στα χρόνια του Περικλή (5 ος αιώνας π. Χ ) κτίζονται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Οι πρώτες μαρτυρίες κατοίκησης της Ακρόπολης χρονολογούνται από τη Νεολιθική εποχή (5.000 π. Χ ).  Στα χρόνια του Περικλή (5 ος αιώνας π. Χ ) κτίζονται λαμπροί ναοί.  Στα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες στέλνουν αφιερώματα στην Ακρόπολη και κτίζουν κάποια επιπλέον κτίσματα.  Την εποχή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου η Ακρόπολη αρχίζει να παρακμάζει και οι αρχαίοι Ναοί μετατρέπονται σε χριστιανικές εκκλησίες.  Στα χρόνια της Φραγκοκρατίας ο χώρος γίνεται τόπος κατοικίας των Φράγκων.  Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ο Παρθενώνας γίνεται τζαμί.  Το 1687 όταν ο βενετσιάνος Μοροζίνι πολιορκούσε την Ακρόπολη μια οβίδα πέφτει στον Παρθενώνα και καταστρέφει μεγάλο μέρος του ναού.  Το 1800 ο Λόρδος Έλγιν με την ανοχή των Τούρκων κλέβει διάφορα γλυπτά και τα μεταφέρει στην πατρίδα του, στην ιδιωτική του συλλογή.

3 Παρθενώνας Ναός Απτέρου Νίκης Προπύλαια Ερέχθειο Άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου

4

5 Δωρικός Ρυθμός Ναός Απτέρου Νίκης

6

7 Ο Παρθενώνας ήταν περίπτερος, αμφιπρόστυλος ναός Δωρικού ρυθμού με Ιωνικά στοιχεία

8

9 Δυτική Ζωφόρος

10 Νότια Ζωφόρος

11 Βόρεια Ζωφόρος

12 Ανατολική Ζωφόρος

13 Αετώματα Δυτικό Αέτωμα Ανατολικό Αέτωμα

14 Τρίγλυφο

15 14 ανάγλυφες παραστάσεις με θέμα τη Γιγαντομαχία

16 Μετόπες Νότιας πλευράς 32 ανάγλυφες παραστάσεις με θέμα την Κενταυρομαχία

17 14 ανάγλυφες παραστάσεις με θέμα την Αμαζονομαχία

18 32 ανάγλυφες παραστάσεις με θέμα την Άλωση της Τροίας

19

20


Κατέβασμα ppt " Οι πρώτες μαρτυρίες κατοίκησης της Ακρόπολης χρονολογούνται από τη Νεολιθική εποχή (5.000 π. Χ ).  Στα χρόνια του Περικλή (5 ος αιώνας π. Χ ) κτίζονται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google