Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας Βαλέρια Κυριακίδου Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας Βαλέρια Κυριακίδου Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας Βαλέρια Κυριακίδου Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Γ’ Τάξη Γ’ Τάξη Μάθημα: Ιστορία Μάθημα: Ιστορία Θέμα:Οι θεοί του Ολύμπου Θέμα:Οι θεοί του Ολύμπου Ενότητα: Ελληνική Μυθολογία Ενότητα: Ελληνική Μυθολογία Διάρκεια: 8 σαραντάλεπτα Διάρκεια: 8 σαραντάλεπτα 1 Η.Υ. στην τάξη 1 Η.Υ. στην τάξη

3 Σκοπός και στόχοι ενότητας Σκοπός: Οι μαθητές να γνωρίσουν τη θρησκεία των Ελλήνων της Κύπρου και της Ελλάδας κατά την αρχαιότητα. Σκοπός: Οι μαθητές να γνωρίσουν τη θρησκεία των Ελλήνων της Κύπρου και της Ελλάδας κατά την αρχαιότητα. Στόχοι: Οι μαθητές να ονομάζουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου και να αναφέρουν τα γνωρίσματα που απέδιδαν σε αυτούς οι άνθρωποι. Στόχοι: Οι μαθητές να ονομάζουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου και να αναφέρουν τα γνωρίσματα που απέδιδαν σε αυτούς οι άνθρωποι.

4 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα Οι μαθητές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία. Σε μικρό χρονικό διάστημα αποκτούν τη δεξιότητα του γρήγορου εντοπισμού των κύριων σημείων ενός κειμένου.

5 Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα Εργάζονται ομαδικά και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Εργάζονται ομαδικά και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ενθαρρύνεται η μάθηση μέσα από τη διερεύνηση και την ανακάλυψη βασικών εννοιών που περιλαμβάνονται στο μάθημα. Ενθαρρύνεται η μάθηση μέσα από τη διερεύνηση και την ανακάλυψη βασικών εννοιών που περιλαμβάνονται στο μάθημα. ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

6 Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα Οι λέξεις κλειδιά που τοποθετούν στο σχεδιάγραμμά λειτουργούν ως συνδετικές για τη σύνθεση ενός μικρού κειμένου. Οι λέξεις κλειδιά που τοποθετούν στο σχεδιάγραμμά λειτουργούν ως συνδετικές για τη σύνθεση ενός μικρού κειμένου. Ακόμα και οι πιο αδύνατοι μαθητές είναι σε θέση να εντοπίζουν κάποιες βασικές έννοιες και να φτιάχνουν το σχεδιάγραμμά τους. Ακόμα και οι πιο αδύνατοι μαθητές είναι σε θέση να εντοπίζουν κάποιες βασικές έννοιες και να φτιάχνουν το σχεδιάγραμμά τους.

7 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Προβλήματα - Δυσκολίες Η επαφή των μαθητών με το πρόγραμμα δεν ήταν όσο συχνή θα επιθυμούσαμε λόγω της απουσίας περισσότερων Η.Υ. Η επαφή των μαθητών με το πρόγραμμα δεν ήταν όσο συχνή θα επιθυμούσαμε λόγω της απουσίας περισσότερων Η.Υ. Οι πιο αδύνατοι μαθητές παρουσίασαν δυσκολίες στον εντοπισμό των κύριων σημείων ενός άγνωστου κειμένου. Οι πιο αδύνατοι μαθητές παρουσίασαν δυσκολίες στον εντοπισμό των κύριων σημείων ενός άγνωστου κειμένου.

8 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Εντυπώσεις εκπαιδευτικού Αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για το μάθημα. Αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για το μάθημα. Ενεργητική συμμετοχή όλων των παιδιών ακόμα και των πιο αδύνατων. Ενεργητική συμμετοχή όλων των παιδιών ακόμα και των πιο αδύνατων. Έγιναν πολύ καλές εργασίες όχι μόνο από τα παιδιά που εργάστηκαν στον υπολογιστή αλλά και από εκείνα που εργάστηκαν πάνω σε χαρτί. Έγιναν πολύ καλές εργασίες όχι μόνο από τα παιδιά που εργάστηκαν στον υπολογιστή αλλά και από εκείνα που εργάστηκαν πάνω σε χαρτί.

9 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Εντυπώσεις εκπαιδευτικού Εύχρηστο πρόγραμμα για τα παιδιά. Το έμαθαν πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Εύχρηστο πρόγραμμα για τα παιδιά. Το έμαθαν πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

10 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Ανάγκες - Εισηγήσεις Η ύπαρξη περισσότερων υπολογιστών σε κάθε τάξη θα διευκόλυνε πολύ την εργασία μας. Η ύπαρξη περισσότερων υπολογιστών σε κάθε τάξη θα διευκόλυνε πολύ την εργασία μας. Το kidspiration είναι ένα πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες. Μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορα θέματα του Α.Π. Το kidspiration είναι ένα πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες. Μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορα θέματα του Α.Π.


Κατέβασμα ppt "Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας Βαλέρια Κυριακίδου Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google