Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
Βαλέρια Κυριακίδου Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού <Κ.Α.>

2 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Α’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού <Κ.Α.> Γ’ Τάξη Μάθημα: Ιστορία Θέμα:Οι θεοί του Ολύμπου Ενότητα: Ελληνική Μυθολογία Διάρκεια: 8 σαραντάλεπτα 1 Η.Υ. στην τάξη

3 Σκοπός και στόχοι ενότητας
Σκοπός: Οι μαθητές να γνωρίσουν τη θρησκεία των Ελλήνων της Κύπρου και της Ελλάδας κατά την αρχαιότητα. Στόχοι: Οι μαθητές να ονομάζουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου και να αναφέρουν τα γνωρίσματα που απέδιδαν σε αυτούς οι άνθρωποι.

4 Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα Οι μαθητές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετέχουν ενεργά στη μαθησιακή διαδικασία. Σε μικρό χρονικό διάστημα αποκτούν τη δεξιότητα του γρήγορου εντοπισμού των κύριων σημείων ενός κειμένου.

5 Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα Εργάζονται ομαδικά και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ενθαρρύνεται η μάθηση μέσα από τη διερεύνηση και την ανακάλυψη βασικών εννοιών που περιλαμβάνονται στο μάθημα.

6 Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Χρησιμότητα – Ωφελιμότητα Οι λέξεις κλειδιά που τοποθετούν στο σχεδιάγραμμά λειτουργούν ως συνδετικές για τη σύνθεση ενός μικρού κειμένου. Ακόμα και οι πιο αδύνατοι μαθητές είναι σε θέση να εντοπίζουν κάποιες βασικές έννοιες και να φτιάχνουν το σχεδιάγραμμά τους.

7 Προβλήματα - Δυσκολίες
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Προβλήματα - Δυσκολίες Η επαφή των μαθητών με το πρόγραμμα δεν ήταν όσο συχνή θα επιθυμούσαμε λόγω της απουσίας περισσότερων Η.Υ. Οι πιο αδύνατοι μαθητές παρουσίασαν δυσκολίες στον εντοπισμό των κύριων σημείων ενός άγνωστου κειμένου.

8 Εντυπώσεις εκπαιδευτικού
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Εντυπώσεις εκπαιδευτικού Αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών για το μάθημα. Ενεργητική συμμετοχή όλων των παιδιών ακόμα και των πιο αδύνατων. Έγιναν πολύ καλές εργασίες όχι μόνο από τα παιδιά που εργάστηκαν στον υπολογιστή αλλά και από εκείνα που εργάστηκαν πάνω σε χαρτί.

9 Εντυπώσεις εκπαιδευτικού
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Εντυπώσεις εκπαιδευτικού Εύχρηστο πρόγραμμα για τα παιδιά. Το έμαθαν πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

10 ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ Ανάγκες - Εισηγήσεις
Η ύπαρξη περισσότερων υπολογιστών σε κάθε τάξη θα διευκόλυνε πολύ την εργασία μας. Το kidspiration είναι ένα πρόγραμμα με πολλές δυνατότητες. Μπορεί να αξιοποιηθεί σε διάφορα θέματα του Α.Π.


Κατέβασμα ppt "Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google