Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝ(ΔΙΑΦΕΡΟΝ) ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝ(ΔΙΑΦΕΡΟΝ) ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝ(ΔΙΑΦΕΡΟΝ) ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Παρουσίαση: Τάσος Γεωργίου

2 Σκοπός – Στόχος Παρουσίασης
Σκοπός Παρουσίασης: Να παρουσιαστούν όλα τα εφαρμογίδια Πληροφορικής και Τεχνολογίας, που υπάρχουν στα σχολεία μας, και μπορούν να στηρίξουν τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Στόχος Παρουσίασης: Να φύγουμε από το Συνέδριο πιο ενημερωμένοι και οπλισμένοι, αναφορικά με τα τεχνολογικά εργαλεία, που έχουμε στη διάθεσή μας και που μπορούν να κάνουν πιο εν(διαφέρον) το μάθημα των Θρησκευτικών.

3 Διδακτική Θρησκευτικών-Οριοθέτηση Επιδιώξεων

4 Πρώτη Παραδοχή Η τεχνολογία δεν μπορεί να καλλιεργήσει στάσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών.

5 Δεύτερη Παραδοχή Η τεχνολογία δεν μπορεί να καλλιεργήσει δεξιότητες στο μάθημα των Θρησκευτικών.

6 Τρίτη Παραδοχή Η τεχνολογία δεν μπορεί να καλλιεργήσει θρησκευτικό αίσθημα και κλίμα στο μάθημα των Θρησκευτικών.

7 Στόχοι χρήσης της τεχνολογίας στη Διδακτική των Θρησκευτικών
Κάνουν τη μάθηση πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Παρουσιάζουν τα γεγονότα και τις πληροφορίες, που αφορούν το μάθημα των Θρησκευτικών, με πολλαπλό τρόπο (κείμενο - ήχος - εικόνα). Τονίζουν τον ενεργητικό ρόλο του μαθητή στη διαδικασία της μάθησης (διαφορές παθητικής και ενεργητικής μάθησης). Εξατομικεύουν τη διδασκαλία και παρέχουν την κατάλληλη επανατροφοδότηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δημιουργούν ποιοτικότερες συνθήκες συνεργατικής μάθησης (ομαδοκεντρική διδασκαλία). Διευρύνεται ο μαθησιακός χάρτης πέραν των στενών ορίων της τάξης και των γνώσεων του εκπαιδευτικού.

8 Εργαλεία Πληροφορικής στο μάθημα των Θρησκευτικών
ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Το Σπίτι του Θεού. Λογισμικό Π.Ι. Ελλάδας: Θρησκευτικά Γ΄ & Δ΄ τάξης. Λογισμικό Π.Ι. Ελλάδας: Θρησκευτικά Ε΄ & Στ΄ τάξης. Ζώντας στην Εκκλησία. ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Kidspiration. Microsoft PowerPoint. MovieMaker. MicrosoftWord. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

9 Λογισμικά Κλειστού Τύπου
Το Σπίτι του Θεού Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού Περιδιάβαση στο χώρο της Εκκλησίας. Μορφές Βυζαντινής Τέχνης. Επαφή με τον εκκλησιαστικό πλούτο και πολιτισμό.

10 Λογισμικά Κλειστού Τύπου
Λογισμικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδας: Θρησκευτικά Ε΄ & Στ΄ τάξης: 12 Ενότητες που καλύπτουν την ύλη των θρησκευτικών της Ε΄ & Στ΄ τάξης. Κείμενα – Ήχος – Εικόνα – Ασκήσεις – Συνδέσεις.

11 Λογισμικά Κλειστού Τύπου
Λογισμικό Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Ελλάδας: Θρησκευτικά Γ΄ & Δ΄ τάξης: 8 Ενότητες που καλύπτουν την ύλη των θρησκευτικών της Γ΄ & Δ΄ τάξης. Κείμενα – Ήχος – Εικόνα – Ασκήσεις – Συνδέσεις – Διαθεματικές Δραστηριότητες.

12 Λογισμικά Κλειστού Τύπου
Λογισμικό «Ζώντας στην Εκκλησία» 6 Μεγάλες Ενότητες, που καλύπτουν θεματικές ενότητες όλων των τάξεων. Κείμενα – Ήχος – Εικόνα – Ασκήσεις – Συνδέσεις – Πλούσιο Οπτικοακουστικό υλικό – Διαθεματικές Δραστηριότητες.

13 Λογισμικά Κλειστού Τύπου
Υποστηρικτικό Υλικό με δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν στο μάθημα των Θρησκευτικών. Χρήση οικείου περιβάλλοντος στους μαθητές με προγράμματα όπως MicrosoftWord, MicrosoftPowerPoint, MovieMaker κ.α.

14 Kidspiration – Ανάλυση Εννοιών Θρησκευτικά: Πλούσια διακλάδωση εννοιών

15 Kidspiration – Ανάλυση Εννοιών Θρησκευτικά: Πλούσια διακλάδωση εννοιών


Κατέβασμα ppt "ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝ(ΔΙΑΦΕΡΟΝ) ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google