Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα
Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα Μελιάδου Ελένη 6ο Νηπιαγωγείο Πειραιά Νάκου Αλεξάνδρα Νηπιαγωγείο Ροδόπολης Αττικής

2 Η ιδέα…… Κοινό ερευνητικό ενδιαφέρον τις δημιουργικές εφαρμογές της Τεχνολογίας στο νηπιαγωγείο. Συνεργασία εξ αποστάσεως δοκιμάζοντας τις καινοτόμες πρακτικές που προσφέρουν τα νέα μέσα. Το βίντεο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για το νηπιαγωγείο.

3 Υλοποίηση Τμήματα της Ελένης Μελιάδου -6ο Νηπιαγωγείο Πειραιά και της Αλεξάνδρας Νάκου -Νηπιαγωγείο Ροδόπολης Αττικής. Εφαρμόστηκε από τον Ιανουάριο 2012 – Φεβρουάριου 2012. Απλά καθημερινά υλικά: Κάμερα Υπολογιστής Κινητό τηλέφωνο Διαδίκτυο Δημιουργία καναλιού στην πλατφόρμα YouTube.

4 Το κανάλι μας

5 Αξιολόγηση προγράμματος
Λόγω του ενδιαφέροντος των νηπίων, το πρόγραμμα παρατάθηκε ως το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η διαδραστικότητα που προσφέρεται, διευκόλυνε την ενεργό μάθηση. Ενεργή χρήση από τα ίδια τα παιδιά των ψηφιακών μέσων. Συνεργασία και ομαδικότητα χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς Εξοικείωση με την έννοια της ψηφιακής γειτονιάς.

6 Προεκτάσεις Συνέχιση του έργου και τις επόμενες σχολικές χρονιές με στόχο το άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία. Δημιουργία εκπαιδευτικών βίντεο με στόχο τη γνωριμία του νηπιαγωγείου με τις πρώτες τάξεις γειτονικών δημοτικών. Ενσωμάτωση των βίντεο –tutorial σταδιακά σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα.


Κατέβασμα ppt "Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google