Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λευκή Τίγρης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λευκή Τίγρης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λευκή Τίγρης

2 Οι λευκές τίγρεις έχουν εξαφανιστεί στη φύση από το 1958 και πλέον υπάρχουν μόνο σε ζωολογικά πάρκα. Ο χρωματισμός τους οφείλεται σε έλλειψη μελανίνης. Τρώει μεγάλα φυτοφάγα ζώα όπως ελάφια και αγριόχοιρους, ακόμα και ελέφαντες. Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες (πληγωμένο ή γέρικο) μπορεί να φάει και άνθρωπο. Κυνηγούν στο σκοτάδι.

3 Τα περισσότερα είδη τίγρης ζουν σε δάση
Τα περισσότερα είδη τίγρης ζουν σε δάση. Η τίγρη αποτελεί το μεγαλύτερο αιλουροειδές του κόσμου. Φτάνει σε βάρος τα 300 κιλά. Είναι πολύ καλοί κολυμβητές και τα δυνατά νύχια τους βοηθούν να σκαρφαλώνουν σε δέντρα. Οι τίγρεις είναι μοναχικά ζώα, μερικές φορές όμως τα αρσενικά μένουν και τρέφονται μαζί με τα θηλυκά και τα μικρά τους. Το θηλυκό γεννά 2 με 3 μικρά μετά από κύηση 3½ μηνών. Ζει έως 16 χρόνια στην φύση αλλά πολύ περισσότερο κάτω από την ανθρώπινη φροντίδα.

4 Η τίγρης είναι ζώο σαρκοφάγο, αιμοβόρο, ρωμαλέο και πανούργο
Η τίγρης είναι ζώο σαρκοφάγο, αιμοβόρο, ρωμαλέο και πανούργο. Χωρίζεται σε διάφορες υποκατηγορίες, ανάλογα με τον βιότοπο της. Κάποιες απ’ αυτές είναι : Βεγγάλης(λευκή και ερυθροκίτρινη), Σιβηρίας, Σουμάτρας κτλ. Το μήκος της κυμαίνεται από 2,50μ έως 3,00μ, ενώ η θηλυκιά είναι 30-40εκ μικρότερη. Το ύψος της φτάνει το 1,00μ και ζυγίζει περίπου 200 κιλά, έτσι είναι μεγαλύτερη απ’ όλα τα άλλα αιλουροειδή. Το δέρμα της είναι καλυμμένο από κοντές και λείες τρίχες, με ερυθροκίτρινο χρώμα στην ράχη με μαύρες κάθετες ραβδώσεις στα πλάγια, και λευκό τρίχωμα από κάτω

5 Παρότι το είδος προστατεύεται, η λαθροθηρία συνεχίζεται, κυρίως για το δέρμα και για χρήση σε παραδοσιακά Κινέζικα σκευάσματα. Άλλοι παράγοντες είναι η καταστροφή του βιότοπού τους και η έλλειψη θηραμάτων. Τα τελευταία 100 χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 95%. Όλα τα είδη τίγρης απειλούνται ή είναι υπό εξαφάνιση και 3 υποείδη έχουν ήδη εξαφανιστεί. Ο πληθυσμός τους στη φύση εκτιμάται σε άτομα.  

6 Έχουν μπλε μάτια, ροζ μύτη και λευκή γούνα με καφέ ρίγες.
Τα ενδιαιτήματα των λευκών τίγρεων βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας και στην κεντρική και νότια Ινδία. Ζουν σε χλοώδεις περιοχές και σε δάση, τα οποία τους προσφέρουν καταφύγιο. Έχουν μπλε μάτια, ροζ μύτη και λευκή γούνα με καφέ ρίγες.

7 Σε σύγκριση με τις κανονικές τίγρεις χωρίς το άσπρο γονίδιο, οι λευκές τίγρεις τείνουν να είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος, τόσο κατά τη γέννηση και ως ενήλικες που αναπτύσσονται πλήρως. Το ασυνήθιστο χρώμα της λευκής τίγρης, τις έχει κάνει δημοφιλή σε ζωολογικούς κήπους και γνωστές σε όλο τον κόσμο.

8 Όλες, λοιπόν, οι αισθήσεις της τίγρης είναι ανεπτυγμένες και χρησιμοποιούνται ως μέσα αναζήτησης της τροφής της. Τα πόδια της είναι χοντρά και δυνατά γι’ αυτό και μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να κουράζεται. Τα μπροστινά ποδιά έχουν 5 δάχτυλα και τα πισινά 4. Τα δάχτυλα είναι εξοπλισμένα με δυνατά και γαμψά νύχια τα οποία κρύβονται στο δέρμα όταν βαδίζει. Τα πέλματα της έχουν μαλακά τυλώματα με πυκνή τρίχωση. Έτσι ,αν και 200 κιλά, βαδίζει αθόρυβα χωρίς να γίνεται αντιληπτή από το θήραμά της.

9 Στην κινέζικη αστρολογία θεωρείται τύχη να έχεις γεννηθεί στο έτος της τίγρης. Ας ελπίσουμε λίγη απ' αυτή την τύχη να έχουν και οι λευκές τίγρεις, πριν να είναι πολύ αργά.

10 Ακολουθεί βίντεο στο youtube σχετικά με τη λευκή τίγρη


Κατέβασμα ppt "Λευκή Τίγρης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google