Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης Γιάννης Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης Γιάννης Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης Γιάννης Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης Γιάννης

2 Το Διαδίκτυο είναι ένα επικοινωνιακό δίκτυο, που επιτρέπει την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ οποιουδήποτε διασυνδεδεμένου υπολογιστή. Σήμερα, ο όρος Διαδίκτυο κατέληξε να αναφέρεται στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο.

3 Ο εθισμός στο Διαδίκτυο ανήκει στη κατηγορία των συμπεριφορικών εθισμών δηλαδή τα προβλήματα που ανακύπτουν όταν μία συγκεκριμένη συμπεριφορά ξεφύγει από τον έλεγχο του ατόμου. Πολλοί χαρακτηρίζουν τον εθισμό αυτό σαν μία ψυχική νόσο, όπως και ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια ή στις χημικές παράνομες ουσίες.

4 Οι λόγοι μπορεί να σχετίζονται με προϋπάρχοντα στοιχεία της προσωπικότητας του, υποκείμενες ψυχικές διαταραχές (άγχος, κατάθλιψη, κοινωνική φοβία, κ.α), Το Διαδίκτυο προσφέρει ανωνυμία, εύκολη προσβασιμότητα, μικρό κόστος, απομονώνει από τον περίγυρο και είναι γενικά αποδεκτό ως μέσο. Η προσκόλληση στο ίντερνετ καλύπτει την ανάγκη για μια εξιδανίκευση του εαυτού μας και για μια μορφή κοινωνικότητας, που ενδεχομένως μας λείπει στην κανονική μας ζωή. Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την εύκολη λύση λόγω ανωνυμίας.

5 Οι κίνδυνοι του διαδικτύου και των διαδικτυακών παιχνιδιών δεν θα πρέπει να αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για τη χρήση τους. Άλλωστε, η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών δεν παρουσιάζουν εθισμό. Η χρήση διαδικτυακών παιχνιδιών είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο εκμάθησης γνώσεων και δεξιοτήτων και για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, σχεδιάζονται ειδικά παιχνίδια. Σχετικά με την κοινωνικοποίηση, στα διαδικτυακά παιχνίδια βρίσκουν «καταφύγιο» πολλοί παίκτες με κάποια σωματική ή ψυχική αναπηρία και με διάφορες κοινωνικές δυσκολίες. Τέλος, να σημειωθεί, ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για θεραπευτικούς σκοπούς από τους ειδικούς ψυχικής υγείας.

6 Συμβουλευτική παρέμβαση στον έφηβο και στην οικογένεια. Ειδικό εξατομικευμένο πρόγραμμα περιορισμού της υπερβολικής χρήσης. Εκμάθησης ενός ορθολογικότερου τρόπου χρήσης των νέων τεχνολογιών από τον έφηβο. Φαρμακοθεραπεία. Αναδιοργάνωση του προγράμματος του χρήστη Χρήση καρτών υπενθύμισης των αρνητικών συνεπειών της χρήσης και των θετικών πλεονεκτημάτων της μείωσης της χρήσης Χρήση ανταμοιβών για την επίτευξη στόχων που αφορούν τη μείωση ωρών χρήσης Ενημέρωση, θεραπεία και στήριξη της οικογένειας του χρήστη

7

8

9

10

11 Τα στιχάκια μας Στο facebook σε γνώρισα μα εδά έχω μετανιώσει, γιατί πιο άσχημη ποτέ δεν έχω ανταμώσει! Στο facebook σερφάριζα και γνώρισα μια κοπέλα μ’ αργότερα κατάλαβα πως φόραγε μασέλα! Στο facebook σε γνώρισα και τώρα έχω λιώσει γιατί τα πόδια μου στη γη απάνω έχουν ριζώσει! Στο facebook σε γνώρισα και αμέσως σε παντρεύτηκα γιατί ήμουν μαλάκας μα δεν το παραδέχτηκα!


Κατέβασμα ppt "Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης Γιάννης Μπακιρτζή Στέλλα Ξαγοραράκη Τόνια Παλιεράκη Μαρία Σπυριδάκη Ελένη Χαιρέτης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google