Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: ".. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 .

2

3 H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου Μάρκου αποτέλεσε το κέντρο πολλών, σημαντικών θρησκευτικών και πολιτικών γεγονότων της Serenissima, αλλά ταυτόχρονα αποτελούσε το κέντρο της κοινωνικής ζωής της Βενετίας.

4 Ονομάστηκε έτσι γιατί από εδώ είχαν την ευκαιρία οι κατάδικοι να δουν για τελευταία φορά τον ήλιο και το νησάκι του Αγίου Γεωργίου πριν φυλακιστούν για πάντα ή εκτελεστούν. Κατά τη παράδοση το δράμα της μεταφοράς των φυλακισμένων προς τα μαρτύρια, χωρίς σχεδόν καμία ελπίδα επιστροφής «εν ζωή» μαρτυρούνταν από τους στεναγμούς και τα βογκητά που ακούγονταν από εκείνα τα παράθυρα - πολεμίστρες εξ ου και το όνομα της γέφυρας αυτής.

5  Η εκκλησία και το μοναστήρι που βρίσκονται στο νησάκι αυτό θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα του Αντρέα Παλλάντιο. Στο εσωτερικό της εκκλησίας στεγάζονται δύο σπουδαία έργα του Τιντορέτο: ο Μυστικός Δείπνος και το Μάννα εξ Ουρανού (1594). Στο παρεκκλήσιο των Νεκρών βρίσκεται το τελευταίο έργο του η Αποκαθήλωση που ολοκληρώθηκε από το γιο του.

6  Τα θέατρα ήταν πολύ δημοφιλή κατά τον 18ο αιώνα και το Λα Φενίτσε αποτελεί το παλαιότερο της πόλης (1792). Το 1836 καταστράφηκε από φωτιά, αλλά ξαναζωντάνεψε ένα χρόνο αργότερα. Το 1996 καταστράφηκε όλο το εσωτερικό του πλην της εξωτερικής πρόσοψης ξανά από πυρκαγιά, αλλά ανακατασκευάστηκε

7 Η πέτρινη σήμερα γέφυρα του Ριάλτο, υπήρξε αρχικά ξύλινη, αλλά κατέρρεε από το βάρος των πεζών που περνούσαν. Έτσι η γέφυρα χτίστηκε στη σημερινή της μορφή μεταξύ 1588 και 1591 από τον Αντόνιο ντα Πόντε. Μέχρι το 1854 που κατασκευάστηκε η γέφυρα της Ακαδημίας αποτελούσε το μοναδικό τρόπο να διασχίσει κανείς το Μεγάλο Κανάλι με τα πόδια. Η γέφυρα Ριάλτο αποτελούσε ανέκαθεν ζωντανό κοινωνικό κέντρο, εξαιτίας των αγορών της περιοχής.

8  Παλάτι των Δόγηδων χτίστηκε στις αρχές του 9ου αιώνα ως φρούριο. στη συνέχεια ξαναχτίστηκε τον 12ο αιώνα και τροποποίησε εκ νέου τον 14ο και 15ο αιώνα. Η πρόσοψή του, όπως μπορούμε να δούμε σήμερα είναι ένα γοτθικό αριστούργημα σε ροζ και λευκό μάρμαρο

9  Basilica di San Marco είναι ένα από τα πιο όμορφα κτίρια στον κόσμο και η πιο σημαντική εκκλησία της Βενετίας. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια αρκετών αιώνων, ξεκινώντας από το 832.

10 Αποτελείται από μικρότερα νησιά, συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες. Είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την υαλουργία της. Η κατασκευή υαλουργία κίνησε τον 12ο αιώνα 15ο και 16ο …ήταν ο κύριος παραγωγός γυαλιού στην Ευρώπη. Αυτό το σκάφος συνεχίζει σήμερα και το βασικό πλεονέκτημα του Murano είναι για να παρακολουθήσουν τους τεχνίτες γυαλιού στην εργασία.

11  Η συλλογή που θα βρείτε εδώ αποτελείται από 200 πίνακες και γλυπτά που αντιπροσωπεύουν όλα τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα

12 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt ".. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google