Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη

2 ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ Η Σκόπελος είναι ένα από τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Έχει έκταση περίπου 96 τετρ. χιλ. και περίμετρο 67 χιλιόμετρα. Γεμάτη με πυκνά δάση και θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Έχει καλή τουριστική υποδομή.

3 Ιστορία Στα αρχαία χρόνια η Σκόπελος ονομαζόταν Πεπάρηθος. Στη Στάφυλο υπάρχει μυκηναϊκός τάφος. Κατά την αρχαιότητα φημιζόταν για το κρασί της. Αναφέρεται ότι κατοικήθηκε από Κρήτες. Η μετονομασία του νησιού στο σημερινό της όνομα, Σκόπελος, έγινε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους. Τον 4ο αιώνα επίσκοπος Σκοπέλου ήταν ο Άγιος Ρηγίνος, ο οποίος σήμερα είναι πολιούχος άγιος της Σκοπέλου.

4 Αξιοθέατα Η Χώρα της Σκοπέλου είναι μια παραδοσιακή νησιώτικη πόλη με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική και όμορφα καλντερίμια. Έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός. Η Χώρα αλλά και ολόκληρο το νησί είναι γεμάτο από παλιές παραδοσιακές εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια.

5 Στάφυλος  Από τις πιο δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού και η πιο κοντινή στην πόλη.  Τύπος Παραλίας: Μεγάλη, αμμώδης, όχι οργανωμένη.  Πήρε το όνομά του από τον μυθικό Πρίγκιπα Στάφυλο. Ο τάφος του βρέθηκε στο μικρό ακρωτήρι στην άκρη της παραλίας.

6 Πάνορμος Αυτή η παραλία με άμμο και βότσαλα είναι περικυκλωμένη από έναν όμορφο όρμο, με δυο μικρές βραχονησίδες στην είσοδο του. Ο Πάνορμος είναι δημοφιλής και πολυσύχναστος. Κοντά στην θάλασσα υπάρχουν απομεινάρια από αρχαία τοιχώματα. Γλυστέρι Μεσαία, με ψιλό βότσαλο, οργανωμένη. Εύκολη πρόσβαση από τη χώρα της Σκοπέλου ακολουθούμε βορεινό στενό επαρχιακό δρόμο (με άσφαλτο) ο οποίος οδηγεί στην παραλία 7χλμ. από τη χώρα της Σκοπέλου

7 Καστάνι Εύκολη πρόσβαση, είναι πολύ κοντά στη Μηλιά. 19 χλμ. από τη χώρα της Σκοπέλου. Πολύ όμορφη παραλία, μέσα στο πράσινο. Μηλιά Το τοπίο είναι βραχώδες και το δάσος έχει πυκνά πεύκα. Η άμμος της Μηλιάς είναι ιδιαίτερα λεπτή και γυαλιστερή και τα πράσινα νερά της απίστευτα διάφανα και ήρεμα.


Κατέβασμα ppt "ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ Μπενάκη Χριστίνα Τσιμπουκέλλη Μαρία Μάστορη Νίκη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google