Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Treasure island Επανεξετάζοντας τις έννοιες της σύγκρουσης και του αστικού περιβάλλοντος Έκθεση Treasure Island | Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Treasure island Επανεξετάζοντας τις έννοιες της σύγκρουσης και του αστικού περιβάλλοντος Έκθεση Treasure Island | Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Treasure island Επανεξετάζοντας τις έννοιες της σύγκρουσης και του αστικού περιβάλλοντος Έκθεση Treasure Island | Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας

2 Μανταλίνα Ανγκελούτσα, Μυρτώ Κοξένογλου, Ελένη Κοξένογλου, Μαρτίνος Κωνσταντίνου, Κάλια Κυριάκου, Αγγελική Λασιθιωτάκη, Βασίλης Μαλακούνας, Μάρι Ντερντεριάν, Ιωάννα Σινκλαίρ.

3 Τα αποτελέσματα μιας σειράς εργαστηρίων στο οποίο εμπλάκηκαν νέοι από το Παγκύπριο Γυμνάσιο σε μια διαδικασία δημιουργικού αναστοχασμού για τους τρόπους ερμηνείας των εννοιών της κοινωνικής σύγκρουσης, της χωρικής σύγκρουσης και της καθημερινής σύγκρουσης. Αυτό τo κοινωνικά εφαρμοσμένο πρότζεκτ τέχνης και ντιζάιν δίνει έμφαση στο πώς οι νέοι κατανοούν και ερμηνεύουν το αντίξοο τοπίο της πόλης. Τα αποτελέσματα εξελίχθηκαν στα πλαίσια μιας ομαδικής δημιουργικής διαδικασίας που στόχο της είχε την επανερμήνευση της έννοιας της σύγκρουσης μέσα από τις αφηγήσεις της αστικής περιοχής της παλιάς πόλης της Λευκωσίας, που αυτή τη χρονική περίοδο διανύει μια έντονη διαδικασία αναβάθμισης και εξευγενισμού (gentrification). Το πρότζεκτ αυτό εξελίχθηκε από την Ευανθία Τσελίκα και την Μαρίνα Χατζηλουκά, σε συνεργασία με την εικαστικό και εκπαιδευτικό τέχνης στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Αντιγόνη Σοφοκλέους.

4 Συλλογή ιστοριών μνήμης, οπτικοακουστικού υλικού, φωτογραφιών και δημιουργία εικαστικών τετραδίων

5

6 «Χαρτογραφώ κοινωνικά την πόλη»

7

8

9

10

11

12

13

14 «Ξανά-φαντάζομαι την πόλη»

15

16

17

18

19

20 «Προτείνω λύσεις για τα κοινωνικά και αστικά θέματα της πόλης μου»

21

22

23

24

25

26

27

28

29 Εγκαίνια

30

31

32 Παραλειπόμενα…

33

34


Κατέβασμα ppt "Treasure island Επανεξετάζοντας τις έννοιες της σύγκρουσης και του αστικού περιβάλλοντος Έκθεση Treasure Island | Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google