Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτσου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτσου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτσου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία ενός Μουσείου Καλών Τεχνών. Αλεξάνδρου Σούτσου

3 Στην οργάνωση, τη λειτουργία, στον εμπλουτισμό των συλλογών της, στην εξεύρευση λύσης για την οριστική της στέγαση συνέβαλαν οι διαδοχικοί διευθυντές της και ιδιαίτερα ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου (1918-1940), που διαδέχτηκε τον Γεώργιο Ιακωβίδη.

4 Ο Γεώργιος Ιακωβίδης, διακεκριμένος κριτικός τέχνης και συγγραφέας, εμπλούτισε τις συλλογές της Πινακοθήκης με σημαντικά έργα Ελλήνων καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η Συναυλία των Αγγέλων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, που αγοράστηκε το 1931 σε δημοπρασία στο Μόναχο, έναντι του σημαντικού ποσού των 5.900.000 δρχ. που κατέβαλλε το ελληνικό κράτος.

5 Σ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου οι θησαυροί της Πινακοθήκης παρέμεναν κρυμμένοι στο Αρχαιολογικό Μουσείο απ’ όπου τους παρέλαβε ο Μαρίνος Καλλιγάς που διορίστηκε διευθυντής το 1949.

6  Μέχρι το 1939 στεγάστηκε στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου  μετά τον πόλεμο άλλαξε πολλές φορές στέγη.  Το 1976 εγκαταστάθηκε στο σημερινό κτίριο,

7  Μέχρι το 1939 στεγάστηκε στο κεντρικό κτίριο του Πολυτεχνείου  μετά τον πόλεμο άλλαξε πολλές φορές στέγη.  Το 1976 εγκαταστάθηκε στο σημερινό κτίριο,

8  Βασιλέως Κωνσταντίνου 50, Αθήνα

9  Η Εθνική Πινακοθήκη δίνει τη δυνατότητα σε μεμονωμένα άτομα με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, όπως ξεναγοί παλάμης

10  Για τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η ξενάγηση ολοκληρώνεται με το «Παιδικό Εργαστήρι». Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, την ελευθερία και την συνεργασία γνωρίζουν τα χρώματα, το σχέδιο, ζωγραφίζουν και δημιουργούν κατασκευές με διάφορα υλικά.

11  Επιπλέον το «Παιδικό Εργαστήρι» λειτουργεί ελεύθερα κάθε Σάββατο 11.00 με 14.00 και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Έναρξη Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011.

12  Τα εκπαιδευτικά προγράμματα λειτουργούν Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9.00 έως 13.30, κατόπιν συνεννόησης.

13

14  Επίσης, ειδικό προσωπικό οργανώνει ξεναγήσεις στη μόνιμη ή στις περιοδικές εκθέσεις, που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε φοιτητές και σε διάφορες άλλες οργανωμένες ομάδες (σύλλογοι, όμιλοι, Φίλοι του Μουσείου κλπ)

15  Οι ξεναγήσεις προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο εξοικείωσης του κοινού με την τέχνη.

16 ΠΙΝΑΚΕΣ

17  Ώρες λειτουργίας του μουσείου:  Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 09.00 - 15.30  Τετάρτη: 14.00- 21.00 Τρίτη: κλειστά

18 Γενική είσοδος: 5,00 € Μειωμένο: 3,00 € Άνω των 65 ετών, Φοιτητές, Μαθητές, Πολύτεκνοι. Δωρεάν : Κάτοχοι καρτών ICOM, AICA. Φοιτητές Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών. Παιδιά κάτω των 12 ετών. Μέλη ΕΕΙΤ. Άτομα με ειδικές ανάγκες (Στο μουσείο υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ΑΜΕΑ)

19  http://www.nationalgallery.gr/site/conte nt.php http://www.nationalgallery.gr/site/conte nt.php  http://www.nationalgallery.gr/site/conte nt.php?sel=6 http://www.nationalgallery.gr/site/conte nt.php?sel=6  http://www.nationalgallery.gr/site/conte nt.php?sel=608 http://www.nationalgallery.gr/site/conte nt.php?sel=608  http://el.wikipedia.org/


Κατέβασμα ppt " Η Εθνική Πινακοθήκη δημιουργήθηκε κατόπιν δωρεάς του νομικού Αλεξάνδρου Σούτσου, που το 1896 άφησε την περιουσία του στο κράτος με σκοπό τη δημιουργία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google