Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ

2 Υπάρχουν φυσικοί και τεχνητοί δορυφόροι.

3 ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ Φυσικός δορυφόρος ή φεγγάρι ονομάζεται κάθε φυσικό ουράνιο σώμα που περιφέρεται γύρω από έναν πλανήτη. Οι φυσικοί δορυφόροι ονομάζονται επίσης δευτερεύοντες πλανήτες.

4 ΓΗ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΣΕΛΗΝΗ Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και ο πέμπτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του ηλιακού συστήματος. Πήρε το όνομά του από την Σελήνη, αρχαιοελληνική θεά του δορυφόρου αυτού.  Αποτελείται από στερεά υλικά με σύσταση παρόμοια με αυτή της Γης. Είναι το φωτεινότερο σώμα στην ουράνια σφαίρα μετά τον Ήλιο, επειδή είναι και το κοντινότερο στη Γη ουράνιο σώμα.

5 ΑΡΗΣ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ ΔΕΙΜΟΣ-ΦΟΒΟΣ
Ο Δείμος έλαβε το όνομά του από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από τη δέκατη πέμπτη ραψωδία της Ιλιάδος. Ο Δείμος ή Άρης II στην Αστρονομία είναι ο μικρότερος από τους δύο δορυφόρους του πλανήτη Άρη. Ο Φόβος ή Άρης I είναι ο μεγαλύτερος από τους δύο δορυφόρους του πλανήτη Άρη. Ο Φόβος περιφέρεται εγγύτερα στον πλανήτη του από κάθε άλλο φυσικό δορυφόρο στο Ηλιακό Σύστημα.

6 ΔΙΑΣ-64 ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ Οι μεγαλύτεροι είναι: Γανυμήδης, Καλλιστώ, Ιώ και Ευρώπη. Ο Γανυμήδης ή  είναι ο πιο ογκώδης, φωτεινός και μεγαλύτερος δορυφόρος του πλανήτη Δία αλλά και του Ηλιακού συστήματος, με διάμετρο χιλιόμετρα. Η Καλλιστώ ή  είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δορυφόρος του Δία και ο τρίτος μεγαλύτερος στο Ηλιακό Σύστημα.  Η Ιώ ή , είναι ο δεύτερος κατά σειρά αποστάσεως από τον πλανήτη Δία δορυφόρος του, που ανακαλύφθηκε από τον Γαλιλαίο τον Ιανουάριο του 1610. Η Ευρώπη  είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος φυσικός δορυφόρος του πλανήτη Δία.Ανακαλύφθηκε από τον Γαλιλαίο.

7 ΚΡΟΝΟΣ-62 ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ Οι μεγαλύτεροι δορυφόροι είναι: Τιτάνας Ρέα
Οι μεγαλύτεροι δορυφόροι είναι:  Τιτάνας  Ρέα  Ιαπετός  Διώνη  Τηθύς  Εγκέλαδος  Μίμας

8 ΟΥΡΑΝΟΣ-27 ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ Οι μεγαλύτεροι είναι: Τιτάνια Όμπερον Ουμβριήλ
Οι μεγαλύτεροι είναι:  Τιτάνια  Όμπερον  Ουμβριήλ  Άριελ   Μιράντα

9 ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ-13 ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ
οι μεγαλύτεροι είναι:  Τρίτωνας  Πρωτέας  Νηρηίδα

10 ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ Οποιαδήποτε κατασκευή, που δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τοποθετείται σε τροχιά γύρω από ένα ουράνιο σώμα. Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος: μη επανδρωμένος τεχνητός δορυφόρος, μέσω του οποίου παρέχονται τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες Μετεωρολογικός δορυφόρος: τεχνητός δορυφόρος για την παρακολούθηση και πρόβλεψη των γήινων καιρικών φαινομένων Δορυφόροι Έκο: Οι πρώτοι τεχνητοί δορυφόροι της ΝΑΣΑ.


Κατέβασμα ppt "ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google