Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ
Χριστινα Κοσμιδου ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ

2 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Η δημιουργία πρωτότυπων επίπλων και συστημάτων επίπλων καθώς και ο επανασχεδιασμός αποτελεί το βασικό αντικείμενό του. Σκοπός του είναι να υποβάλλει στους ενδιαφερόμενους πελάτες, πρωτότυπες σχεδιαστικές προτάσεις, σύμφωνα με τις νέες τάσεις της εποχής, τις ανάγκες της αγοράς, τη σύγχρονη τεχνολογία και τα νέα υλικά. Τις προτάσεις αυτές τις υποστηρίζει παρουσιάζοντας τα ανάλογα σχέδια που έχει δημιουργήσει, όπως κατόψεις, όψεις, τομές, αξονομετρικά και προοπτικά σχέδια και στοιχεία κόστους. Προκειμένου να υλοποιήσει τις ιδέες του οργανώνει την ανάλογη παραγωγική διαδικασία, όπου χρησιμοποιεί παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα, ενώ φροντίζει για την επίβλεψή της.

3 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η δημιουργία πρωτότυπων επίπλων και συστημάτων επίπλων καθώς και ο επανασχεδιασμός αποτελεί το βασικό αντικείμενό του. Σκοπός του είναι να υποβάλλει στους ενδιαφερόμενους πελάτες, πρωτότυπες σχεδιαστικές προτάσεις, σύμφωνα με τις νέες τάσεις της εποχής, τις ανάγκες της αγοράς, τη σύγχρονη τεχνολογία και τα νέα υλικά. Τις προτάσεις αυτές τις υποστηρίζει παρουσιάζοντας τα ανάλογα σχέδια που έχει δημιουργήσει, όπως κατόψεις, όψεις, τομές, αξονομετρικά και προοπτικά σχέδια και στοιχεία κόστους. Προκειμένου να υλοποιήσει τις ιδέες του οργανώνει την ανάλογη παραγωγική διαδικασία, όπου χρησιμοποιεί παραδοσιακά και σύγχρονα μέσα, ενώ φροντίζει για την επίβλεψή της.

4 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
Ο ειδικός σχεδιασμού επίπλου πρέπει να έχει κλίση στο σχέδιο, επιδεξιότητα στις κινήσεις των χεριών και δημιουργική φαντασία. Η ικανότητα να αντιλαμβάνεται γρήγορα και με ευκολία τις ομοιότητες ή τις διαφορές στις μορφές και τα σχήματα των αντικειμένων, η οξυμένη αντίληψη του χώρου, των όγκων και των σχημάτων και η μεγάλη παρατηρητικότητα θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά. Τέλος, απαραίτητο χαρακτηριστικό είναι να αντιλαμβάνεται τις σύγχρονες ανάγκες, ώστε τα προϊόντα που σχεδιάζει, να είναι όχι μόνο αισθητικά άρτια αλλά και λειτουργικά.

5 ΣΠΟΥΔΕΣ Σπουδές παρέχονται σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ στον τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών. Η κατάρτιση διαρκεί τέσσερα εξάμηνα για τους αποφοίτους των Λυκείων και δύο εξάμηνα για τους αποφοίτους των ΤΕΕ (ΕΠΑΣ), εφόσον έχουν παρακολουθήσει συναφή ειδικότητα. Όσοι ολοκληρώνουν επιτυχώς τη φοίτησή τους λαμβάνουν βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης που τους δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης για την απόκτηση διπλώματος επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+, με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα που ορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα. Επίσης, έχουν δικαίωμα για πρακτική άσκηση έξι μηνών, προτού πάρουν μέρος στις Εξετάσεις Πιστοποίησης, η οποία θεωρείται αναγνωρισμένη προϋπηρεσία για χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος. Σπουδές μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει κάποιος και στο AΤΕΙ Λάρισας (Καρδίτσα), στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Η διάρκεια σπουδών είναι οκτώ εξάμηνα, από τα οποία το τελευταίο αφιερώνεται για πρακτική εξάσκηση και το πτυχίο που αποκτά είναι επιπέδου 4

6 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Για τους αποφοίτους δημοσίων και ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. αναγνωρίζεται το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ως τυπικό προσόν για διορισμό στο Δημόσιο βάσει του Π.Δ. 50/2001 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 39, τόμος Α' στις και του Π.Δ.347/2003, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ.115, τόμος Α' στις (Εγκ.ΔΟΑ/Φ13/1873, Παράρτημα Γ'). Επίσης γίνεται μοριοδότηση των κατόχων διπλώματος του Ο.Ε.Ε.Κ. σε διαγωνισμούς μέσω του Α.Σ.Ε.Π. με 150 μονάδες βάσει του Άρθρου 8 του Ν. 3051/2002, που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. 220, τόμος Α', στις Η άδεια άσκησης επαγγέλματος, όπου αυτή απαιτείται, εκδίδεται από την κατά περίπτωση αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας στην οποία υπάγεται η μόνιμη κατοικία του αιτούντος.

7 ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μπορεί να εργαστεί ως σχεδιαστής ή μελετητής για τη δημιουργία νέων ολοκληρωμένων σχεδίων επίπλων ή ξύλινων κατασκευών, ως βιομηχανικός σχεδιαστής παραγωγής επίπλων και τέλος, ως εξειδικευμένο στέλεχος των σύγχρονων επιχειρήσεων επίπλου και ξύλου, ή για την παροχή τεχνικής βοήθειας. Οι προοπτικές για το επάγγελμα διαγράφονται θετικές.


Κατέβασμα ppt "ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΠΛΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google