Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα
Χελώνα Καρέτα-Καρέτα Πάντα Βασιλική Κολεσιώτη Μαριλένα Καλοϊδή

3 Φώκια Μονάχους-Μονάχους
Σήμερα, με αριθμό μικρότερο από 600 ζώα, συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα ζωικά είδη του πλανήτη. Ο μισός περίπου πληθυσμός, γύρω στα άτομα, ζει στην Ελλάδα. Παλιά οι φώκιες γεννούσαν στις ακτές. Λόγω της παρουσίας των ανθρώπων, οι φώκιες γεννάνε τώρα στις σπηλιές.

4 Δελφίνι Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη.

5 Κοάλα Το κοάλα είναι μαρσιποφόρο φυτοφάγο ζώο που ζει στην Αυστραλία, μόνος εκπρόσωπος της οικογένειας φασκολαρκτίδες.

6 Πολική αρκούδα Η πολική αρκούδα είναι γνωστή και σαν λευκή αρκούδα, είναι μια μεγάλη αρκούδα που ζει στις Αρκτικές περιοχές. Είναι από τα δύο μεγαλύτερα είδη σαρκοβόρων του πλανήτη και βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας της περιοχής της.

7 Χελώνα Καρέτα-Καρέτα Η καρέτα καρέτα είναι είδος θαλάσσιας χελώνας με παγκόσμια κατανομή. Ανήκει στην οικογένεια των χελωνιειδών. Η καρέτα καρέτα ζει στον Ατλαντικό, τον Ειρηνικό και τον Ινδικό Ωκεανό, καθώς επίσης και στη Μεσόγειο θάλασσα.

8 Πάντα Το πάντα, η αιλουρόποδη αρκούδα, γνωστό επίσης ως γιγαντιαίο πάντα για να το ξεχωρίζουμε από το μη συγγενικό του κόκκινο πάντα, είναι μία αρκούδα που απαντάται στην κεντροδυτική και νοτιοδυτική Κίνα.


Κατέβασμα ppt "Ζώα υπό εξαφάνιση Φώκια Μονάχους-Μονάχους Δελφίνι Κοάλα Πολική αρκούδα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google