Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ναός του Ηφαίστου Θησείο. Ο ναός του Ηφαίστου χρονολογείται ανάμεσα στα 450-420 π.Χ. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Ο αρχιτέκτονας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ναός του Ηφαίστου Θησείο. Ο ναός του Ηφαίστου χρονολογείται ανάμεσα στα 450-420 π.Χ. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Ο αρχιτέκτονας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ναός του Ηφαίστου Θησείο

2 Ο ναός του Ηφαίστου χρονολογείται ανάμεσα στα 450-420 π.Χ. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Ο αρχιτέκτονας του είναι πιθανόν ο Ικτίνος. Εισαγωγή

3 Ο ναός του Ηφαίστου βρίσκεται στην περιοχή του Θησείου, πάνω στο λόφο του Αγοραίου Κολωνού. Τοποθεσία Αποτελεί μέρος της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών και είναι προσβάσιμο σε όλους.

4 Ο ναός αυτός αποτελεί πρότυπο δωρικού ρυθμού. Είναι περίπτερος και έχει 6 κίονες στην πρόσοψη και στην πίσω όψη. Έχει 13 κίονες σε κάθε πλευρά μήκους. Ο σηκός του χωρίζεται σε πρόναο, κυρίως ναό και οπισθόδομο. Χαρακτηριστικά ναού

5 Όσον αφορά την γλυπική διακόσμηση του ναού, στην ανατολική πρόσοψη του απεικονίζονται οι άθλοι του Ηρακλή. Εξωτερική Διακόσμηση Στη δυτική πλευρά απεικονίζεται η άλωση της Τροίας. Οι μακριές πλευρές διακοσμούνται από τις περιπέτειες του Θησέα.

6 Στο εσωτερικό του ναού υπήρχαν χάλκινα αγάλματα του Ηφαίστου και της Αθηνάς κατασκευασμένα από τον Αλκαμένη. Εσωτερική Διακόσμηση

7 Τον 7ο αι. μ.Χ. ο ναός μετατράπηκε σε χριστιανικό, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο τον Ακάμα. Λειτούργησε έτσι έως την απελευθέρω ση της Ελλάδας από τους Τούρκους. Λειτουργία του ναού Μάλιστα το 1833 τελέστηκε στο εσωτερικό του ο πανυγηρισμός της άφιξης του Όθωνα.

8 Τέλος, ο ναός λειτούργησε και ως το πρώτο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας.

9  Αργυροπούλου Ασημένια-Ιωσηφίδου Μορφούλα Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!! Πηγές: http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=6621http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=6621 http://sgtogias.tripod.com/articles/thisio.html http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CE%B1%CF%8C%CF%82_%CE%97%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85 http://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g189400-d198759-Reviews-Hephaistion-Athens_Attica.html https://www.google.gr/imghp?hl=el&tab=ii


Κατέβασμα ppt "Ναός του Ηφαίστου Θησείο. Ο ναός του Ηφαίστου χρονολογείται ανάμεσα στα 450-420 π.Χ. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Ήφαιστο και στην Εργάνη Αθηνά. Ο αρχιτέκτονας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google