Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ

2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΖΩΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΡΠΕΤΑ

3 ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΜΕΔΟΥΣΑ ΧΤΑΠΟΔΙ

4 ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ Οι καρχαρίες είναι ψάρια που ανήκουν στην υπέρταξη Σελαχίμορφα. Οι καρχαρίες και τα μικρότερα συγγενικά τους σκυλόψαρα. έχουν ομοιογένεια μορφολογική και λειτουργική. Έχουν ασβεστοποιημένο και αποκλειστικά χόνδρινο σκελετό, μεγάλο κεφάλι, μεγάλα δόντια, σώμα επίμηκες, υδροδυναμικό, ισχυρή ουρά, με συνήθως ετερόκερκο ουραίο πτερύγιο, δέρμα τραχύ καλυμμένο από "πλακοειδή λέπια"

5 ΦΑΛΑΙΝΑ Η φάλαινα είναι ένα θαλάσσιο θηλαστικό που ανήκει στα κητώδη και πιο συγκεκριμένα στα μυστακοκητώδη. Με μήκος που φτάνει τα 30 μέτρα και βάρος 190 τόνους (αν και συνήθως ζυγίζουν περίπου 100 τόνους) ή και περισσότερο είναι τα μεγαλύτερα γνωστά ζώα που έχουν υπάρξει ποτέ.Το μωρό της γαλάζιας φάλαινας ζυγίζει 2,5 τόνους και είναι το μεγαλύτερο από όλα τα ζώα.

6 ΔΕΛΦΙΝΙ Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη. Η ονομασία αναφέρεται κυρίως στα "γνήσια δελφίνια" της υπο-οικογένειας των Δελφινιδών, που όμως επεκτείνεται και σε άλλα είδη ("μη γνήσια δελφίνια"), όπως αυτά της οικογένειας των Πλατανιστιδών και των Στενιδών.

7 ΜΕΔΟΥΣΑ Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (κνιδόζωα) της τάξης σκυφόζωα. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν το κυρίαρχο στάδιο του βιολογικού κύκλου των κοιλεντερωτών, υδρόζωων (υδρομέδουσες, που έχουν ένα κράσπεδο.

8 ΧΤΑΠΟΔΙ Το χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο.

9 ΕΡΠΕΤΑ ΦΙΔΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΙΓΚΟΥΑΝΑ XΑΜΕΛΕΟΝΤΑΣ

10 ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑΣ Ο Χαμαιλέοντας είναι ερπετο το οποίο έχει την ικανότητα να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τον περιβάλλον του. Τα ειδικά κυταρα του οργανισμού του, του επιτρέπουν να είναι καμουφλαρισμένος, για μία σχεδόν ολόκληρη ημέρα. Ο χαμαιλέοντας δεν γίνεται το ίδιο χρώμα με την επιφάνεια που αγγίζει, αλλά αλλάζει χρώμα έτσι ώστε να φαίνεται σαν το φύλλωμα.

11 ΦΙΔΙ Το φίδι (αρχ. ελλ. ὄφις) είναι ερπετό. Τρέφεται με μικρά ζώα, πουλιά, αυγά ή έντομα, ενώ άλλα μεγαλύτερα φίδια (όπως ο πύθωνας)τρέφονται με μεγαλύτερα ζώα. Υπάρχουν πολλά είδη φιδιών και λίγα μόνο είναι δηλητηριώδη (ιοβόλα) και επικίνδυνα και για τον άνθρωπο. Γίνεται διάκριση μεταξύ των «πλέον επικίνδυνων» και αυτών που θεωρούνται ότι έχουν το «ισχυρότερο δηλητήριο».

12 ΚΡΟΚΟΔEΙΛΟΣ Ο κροκόδειλος είναι ζώο που ανήκει στην τάξη των μεγάλων ερπετών. Η τάξη αυτή διαιρείται σε τρεις οικογένειες: των κροκοδειλιδών, των αλλιγατοριδών και των γαβιαλιδών. Οι κροκόδειλοι είναι διαδεδομένοι σε πολλά μέρη της γης. Σήμερα μπορεί να συναντηθούν κροκόδειλοι στη βόρεια και κεντρική Αμερική, στο βορειοδυτικό τμήμα της νότιας Αμερικής, στις Αντίλλες, στην Αφρική καθώς και στα νησιά που βρίσκονται στις ανατολικές της ακτές.

13 ΙΓΚΟΥΑΝΑ Η Πράσινη Ιγκουάνα ή Κοινή Ιγκουάνα (Iguana Iguana - Ιγκουάνα η ιγκουάνα) είναι ένα μεγάλο, δενδρόβιο φυτοφάγο είδος σαύρας του γένους ιθαγενών Ιγκουάνα στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Τα πράσινα ιγκουάνα κυμαίνονται πάνω από μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή, από τη νότια Βραζιλία και την Παραγουάη, ως το Μεξικό και τα νησιά της Καραϊβικής.

14 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ


Κατέβασμα ppt "ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google