Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ. ΠΕΝΤΑΔΑΧΤΥΛΟΣ Ο Πενταδάχτυλος ονομάστηκε έτσι γιατί ένας μύθος λέει ότι ο Διγενής κυνηγούσε ένα Σαρακηνό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ. ΠΕΝΤΑΔΑΧΤΥΛΟΣ Ο Πενταδάχτυλος ονομάστηκε έτσι γιατί ένας μύθος λέει ότι ο Διγενής κυνηγούσε ένα Σαρακηνό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ

2 ΠΕΝΤΑΔΑΧΤΥΛΟΣ Ο Πενταδάχτυλος ονομάστηκε έτσι γιατί ένας μύθος λέει ότι ο Διγενής κυνηγούσε ένα Σαρακηνό και εμφανίστηκε ένα βουνό μπροστά του. Έβαλε τότε το χέρι του πάνω σε ένα βουνό άφησε το αποτύπωμα του και έτσι ονομάστηκε Πενταδάκτυλος.

3 Το κάστρο της Αμμοχώστου είναι το πιο πλούσιο γιατί είχε λιμάνι, εκεί έκανα το εμπόριο. Το έχτισαν οι Φράγκοι και το επέκτειναν οι Ενετοί. Όταν ήρθαν οι Τούρκοι το 1500 η Αμμόχωστος άντεξε περίπου ένα χρόνο γιατί ήταν το πιο δυνατό κάστρο της Κυπρους.

4 Το κάστρο της Κερύνιας ήταν χτισμένο πάνω σε βυζαντινά μνημεία χρίστηκε μεταξύ 1208- 1211 από τους Φράγκους. Το κάστρο της Κερύνιας. Χρησιμοποιήθηκε και από τους Άγγλους σαν φυλακές.

5 Το κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα κτίστηκε από τη Ρήγαινα. Το όνομα του το πήρε επειδή ο Άγιος Ιλαρίωνα ασκήτεψε εκεί. Μια παράδοση λέει ότι ένας στρατιώτης τον έντυσαν γυναίκα και έκανε ότι τον έπιασαν οι πόνοι της γέννας. Οι στρατιώτες άνοιξαν και μπήκαν οι εχθροί μέσα.

6 Το κάστρο της Καντάρας χτίστηκε από Βυζαντινούς το1191. Ονομάστηκε από τη λέξη (Λε Καντέρ) η Καντάρα. Από το κάστρο μπορούσες να δεις από την Χερσόνησο της Καρπασίας, τον κόλπο της Αμμοχώστου και όλες τις βόρειες ακτές της Κύπρου. Καταστράφηκε από τους Ενετούς.

7 Το όνομα Βουβαμένο το πήρε από το (Gufa) που σημαίνει φωλιά και (Vento) που σημαίνει ανέμος δηλαδή η φωλιά του ανέμου. Το όνομα το πήρε γιατί φυσούσε πολύς αέρας.


Κατέβασμα ppt "ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ. ΠΕΝΤΑΔΑΧΤΥΛΟΣ Ο Πενταδάχτυλος ονομάστηκε έτσι γιατί ένας μύθος λέει ότι ο Διγενής κυνηγούσε ένα Σαρακηνό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google