Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ
ΚατεχΟμενα κΑστρα ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ

2 ΠΕΝΤΑΔΑΧΤΥΛΟΣ Ο Πενταδάχτυλος ονομάστηκε έτσι γιατί ένας μύθος λέει ότι ο Διγενής κυνηγούσε ένα Σαρακηνό και εμφανίστηκε ένα βουνό μπροστά του. Έβαλε τότε το χέρι του πάνω σε ένα βουνό άφησε το αποτύπωμα του και έτσι ονομάστηκε Πενταδάκτυλος.

3 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
Το κάστρο της Αμμοχώστου είναι το πιο πλούσιο γιατί είχε λιμάνι, εκεί έκανα το εμπόριο. Το έχτισαν οι Φράγκοι και το επέκτειναν οι Ενετοί. Όταν ήρθαν οι Τούρκοι το 1500 η Αμμόχωστος άντεξε περίπου ένα χρόνο γιατί ήταν το πιο δυνατό κάστρο της Κυπρους.

4 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΙΑΣ Το κάστρο της Κερύνιας ήταν χτισμένο πάνω σε βυζαντινά μνημεία χρίστηκε μεταξύ από τους Φράγκους. Το κάστρο της Κερύνιας. Χρησιμοποιήθηκε και από τους Άγγλους σαν φυλακές.

5 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΟΝΑ
Το κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα κτίστηκε από τη Ρήγαινα. Το όνομα του το πήρε επειδή ο Άγιος Ιλαρίωνα ασκήτεψε εκεί. Μια παράδοση λέει ότι ένας στρατιώτης τον έντυσαν γυναίκα και έκανε ότι τον έπιασαν οι πόνοι της γέννας. Οι στρατιώτες άνοιξαν και μπήκαν οι εχθροί μέσα.

6 ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ Το κάστρο της Καντάρας χτίστηκε από Βυζαντινούς το1191. Ονομάστηκε από τη λέξη (Λε Καντέρ) η Καντάρα. Από το κάστρο μπορούσες να δεις από την Χερσόνησο της Καρπασίας, τον κόλπο της Αμμοχώστου και όλες τις βόρειες ακτές της Κύπρου. Καταστράφηκε από τους Ενετούς .

7 ΤΟ ΒΟΥΦΑΒΕΝΤΟ Το όνομα Βουβαμένο το πήρε από το (Gufa) που σημαίνει φωλιά και (Vento) που σημαίνει ανέμος δηλαδή η φωλιά του ανέμου. Το όνομα το πήρε γιατί φυσούσε πολύς αέρας.


Κατέβασμα ppt "ΡΑΦΑΗΛ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ ΧΑΡΗΣ ΑΛΕΤΡΑΡΗΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google