Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΓΙΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ Στέλιος Θεοχάρους, Σοφία Τσαγγαρίδου Δασκάλα : Χρύσω Κεττένη Σχολική χρονιά :2009-2010 Ά Δημοτικό Κοκινοτριμιθιάς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΓΙΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ Στέλιος Θεοχάρους, Σοφία Τσαγγαρίδου Δασκάλα : Χρύσω Κεττένη Σχολική χρονιά :2009-2010 Ά Δημοτικό Κοκινοτριμιθιάς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΓΙΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ Στέλιος Θεοχάρους, Σοφία Τσαγγαρίδου Δασκάλα : Χρύσω Κεττένη Σχολική χρονιά :2009-2010 Ά Δημοτικό Κοκινοτριμιθιάς

2 Το Κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα βρίσκεται στην Κύπρο στην κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας.

3 Κατασκευάστηκε από τους Βυζαντινούς τον 11 ο αιώνα μ. Χ. στην ομώνυμη κορυφή του Πενταδάκτυλου. Βρίσκεται σε υψόμετρο 725m.

4 Για το χτίσιμο του κάστρου μια παράδοση λέει πως, όταν κτιζόταν το κάστρο, η Ρήγαινα ανάγκαζε τους σκλάβους να δουλεύουν σκληρά. Όταν τελείωσε το κτίσιμο του κάστρου, η Ρήγαινα κάλεσε τους εργάτες για να τους δώσει « μπαξίσι »( δώρο ), αλλά τελικά τους σκότωσε ρίχνοντάς τους από το ψηλό παράθυρο για να μην προδώσουν τα μυστικά του περάσματα. ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

5 Σύμφωνα με την παράδοση το κάστρο ήταν απόρθητο. Μετά από δύο χρόνια πολιορκίας οι εχθροί κατάλαβαν, πως, μόνο με δόλιο τρόπο θα μπορούσαν να το πάρουν. Έτσι έντυσαν ένα στρατιώτη σαν γυναίκα έγκυο και τον έβαλαν να φωνάζει από τους πόνους της γέννας έξω από το κάστρο. Η Ρήγαινα τη λυπήθηκε και διέταξε να ανοίξουν τη πύλη για να περάσει μέσα. Την ίδια ώρα όρμησε μέσα στο Κάστρο ο εχθρικός στρατός και η Ρήγαινα για να μη σκλαβωθεί από τους εχθρούς πήδηξε στον γκρεμό και πέθανε.

6 Μια άλλη παράδοση λέει πως, κάποτε στο κάστρο της Ρήγαινας ήταν μια ομάδα εμπόρων. Τους έδωσε από ένα γαϊδούρι για να μεταφέρουν χρυσό σε κάποια περάσματα. Από εκείνη τη μέρα δεν επέστρεψαν ποτέ γιατί δεν έβρισκαν την έξοδο.


Κατέβασμα ppt "ΑΓΙΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ Στέλιος Θεοχάρους, Σοφία Τσαγγαρίδου Δασκάλα : Χρύσω Κεττένη Σχολική χρονιά :2009-2010 Ά Δημοτικό Κοκινοτριμιθιάς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google