Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων: Η αξιοποίηση της «Έξυπνης» Περιουσίας του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων: Η αξιοποίηση της «Έξυπνης» Περιουσίας του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων: Η αξιοποίηση της «Έξυπνης» Περιουσίας του Δημοσίου

2 Έως Σήμερα Χαρακτηριστικά Σχεδιασμού & Υλοποίησης Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιου Τομέα έως σήμερα: Στόχος η υποστήριξη των επιχειρησιακών συναλλαγών (business transactions) του κάθε φορέα είτε για συναλλαγές με πολίτες, είτε για back office εργασίες. Η όποια διαλειτουργικότητα έχει υλοποιηθεί, αφορά και πάλι την βελτίωση υποστήριξης επιχειρησιακών συναλλαγών. Η ανάλυση δεδομένων περιορίζεται σε απλό reporting, ακόμα και αν χρησιμοποιούνται σύγχρονα προϊόντα επεξεργασίας και άντλησης δεδομένων.

3 Σήμερα Από την παραγωγική λειτουργία των Συστημάτων (π.χ. TAXIS, ΟΠΣ-ΙΚΑ κλπ) έχει δημιουργηθεί πλούτος δεδομένων ο οποίος όμως:  Θεωρείται «κτήμα» κάθε οργανισμού.  Δεν ενημερώνεται από κάθε διαθέσιμη πηγή για μεταβολές.  Δεν αξιοποιείται με ευφυείς μεθόδους για την εξαγωγή γνώσης και συμπερασμάτων.

4 Επόμενη Ημέρα  Συστήματα που διαλειτουργούν και ανταλλάσσουν δεδομένα προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Παράδειγμα: με μεταβολή οικογενειακής κατάστασης στο Ληξιαρχείο, ενημερώνεται το ΙΚΑ και η ΔΟΥ.  Ανάλυση δεδομένων με ευφυείς μεθόδους για την εξαγωγή συμπερασμάτων προς διαμόρφωση και υποστήριξη των πολιτικών της Δημόσιας Διοίκησης.

5 Παράδειγμα Εφαρμογής Ανάλυση κινδύνου παραβατικής συμπεριφοράς φορολογούμενων / εργοδοτών

6 Οι «αξίες» της Intracom IT Services Η Intracom IT Services μέσω της:  Υλοποίησης κρίσιμων ΟΠΣ της Δημόσιας Διοίκησης σε τομείς όπως Φορολογία, Τελωνεία, Κοινωνική Ασφάλιση κλπ  Επένδυσης σημαντικών πόρων σε τεχνολογία και τεχνογνωσία θεωρείται από τους πρωτοπόρους διεθνώς στην κάθετη αγορά των Compliance Solutions με Ανάλυση Δεδομένων σύμφωνα και με τον ανεξάρτητο οίκο Gartner (http://www.gartner.com/DisplayDocument?id=1428823&ref =g_sitelink )http://www.gartner.com/DisplayDocument?id=1428823&ref =g_sitelink Η Intracom IT Services στην διάθεση της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιοποίηση της «έξυπνης» περιουσίας της

7 Ευχαριστώ


Κατέβασμα ppt "ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων: Η αξιοποίηση της «Έξυπνης» Περιουσίας του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google