Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων:
Η αξιοποίηση της «Έξυπνης» Περιουσίας του Δημοσίου ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΜΟΝΗΣ Γενικός Διευθυντής Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης

2 Έως Σήμερα Χαρακτηριστικά Σχεδιασμού & Υλοποίησης Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιου Τομέα έως σήμερα: Στόχος η υποστήριξη των επιχειρησιακών συναλλαγών (business transactions) του κάθε φορέα είτε για συναλλαγές με πολίτες, είτε για back office εργασίες. Η όποια διαλειτουργικότητα έχει υλοποιηθεί, αφορά και πάλι την βελτίωση υποστήριξης επιχειρησιακών συναλλαγών. Η ανάλυση δεδομένων περιορίζεται σε απλό reporting, ακόμα και αν χρησιμοποιούνται σύγχρονα προϊόντα επεξεργασίας και άντλησης δεδομένων. Αναφορά στο έργο της «Διαλειτουργικότητας» ως βάση της εμπειρίας μας. «Ανάπτυξη περιβάλλοντος διαλειτουργικότητας: (α) Διασύνδεσης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με φορείς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών για τον έλεγχο δαπανών υγείας και (β) Ηλεκτρονικών Συναλλαγών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με Τράπεζες»

3 Σήμερα Από την παραγωγική λειτουργία των Συστημάτων (π.χ. TAXIS, ΟΠΣ-ΙΚΑ κλπ) έχει δημιουργηθεί πλούτος δεδομένων ο οποίος όμως: Θεωρείται «κτήμα» κάθε οργανισμού. Δεν ενημερώνεται από κάθε διαθέσιμη πηγή για μεταβολές. Δεν αξιοποιείται με ευφυείς μεθόδους για την εξαγωγή γνώσης και συμπερασμάτων. Αναφορά στο έργο της «Διαλειτουργικότητας» ως βάση της εμπειρίας μας. «Ανάπτυξη περιβάλλοντος διαλειτουργικότητας: (α) Διασύνδεσης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με φορείς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών για τον έλεγχο δαπανών υγείας και (β) Ηλεκτρονικών Συναλλαγών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με Τράπεζες»

4 Επόμενη Ημέρα Συστήματα που διαλειτουργούν και ανταλλάσσουν δεδομένα προς όλες τις κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Παράδειγμα: με μεταβολή οικογενειακής κατάστασης στο Ληξιαρχείο, ενημερώνεται το ΙΚΑ και η ΔΟΥ. Ανάλυση δεδομένων με ευφυείς μεθόδους για την εξαγωγή συμπερασμάτων προς διαμόρφωση και υποστήριξη των πολιτικών της Δημόσιας Διοίκησης. Αναφορά στο έργο της «Διαλειτουργικότητας» ως βάση της εμπειρίας μας. «Ανάπτυξη περιβάλλοντος διαλειτουργικότητας: (α) Διασύνδεσης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με φορείς παροχής υγειονομικών υπηρεσιών για τον έλεγχο δαπανών υγείας και (β) Ηλεκτρονικών Συναλλαγών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με Τράπεζες»

5 Παράδειγμα Εφαρμογής Ανάλυση κινδύνου παραβατικής συμπεριφοράς φορολογούμενων / εργοδοτών

6 Οι «αξίες» της Intracom IT Services
Υλοποίησης κρίσιμων ΟΠΣ της Δημόσιας Διοίκησης σε τομείς όπως Φορολογία, Τελωνεία, Κοινωνική Ασφάλιση κλπ Επένδυσης σημαντικών πόρων σε τεχνολογία και τεχνογνωσία θεωρείται από τους πρωτοπόρους διεθνώς στην κάθετη αγορά των Compliance Solutions με Ανάλυση Δεδομένων σύμφωνα και με τον ανεξάρτητο οίκο Gartner ( =g_sitelink ) Η Intracom IT Services στην διάθεση της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιοποίηση της «έξυπνης» περιουσίας της

7 Ευχαριστώ


Κατέβασμα ppt "Ανάλυση Δεδομένων Διαλειτουργούντων Συστημάτων:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google