Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική 2007-08
ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ Συντονιστές καθηγητές: Κριτσιδήμας Αθανάσιος ΠΕ18 Κωστοπούλου Ξανθή ΠΕ19

2 ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

3 ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Οι διάσημες παραλίες της Σαντορίνης εκτείνονται κυρίως κατα μήκος της ανατολικής πλευράς. Κάθε παραλία έχει χαρακτηριστικά τα οποιά την καθιστούν μοναδική και σημαντική.Τα μαύρα λαμπερα χαλίκια, οι μοναδικοι σχηματισμοί εδάφους, η μαύρη, ή άσπρη και η κόκκινη άμμος δημιουργούν ένα αξέχαστο τοπίο.

4 ΑΡΜΕΝΙ - ΑΜΜΟΥΔΙ Αρχίζοντας απο τις βόρειο μέρος του νησιού στην Οία δεν υπάρχουν πολλές παραλίες. Η πρώτη βρίσκεται λίγο μετα το λιμάνι του Αμμουδίου, το Αρμένι, και η δεύτερη λίγο πριν το Αμμούδι.

5 ΜΠΑΞΕΔΕΣ (ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ)
Ερχόμενοι από την Οία από τον πεδινό δρόμο βρίσκονται είναι οι Μπαξέδες ή Παράδεισος - Μεγάλη και οργανωμένη αμμουδιά με σμιλευμένα βράχια.

6 ΚΟΛΟΥΜΠΟΣ Ακολουθεί η παραλία Κολούμπος με μαύρη άμμο, που έδωσε το ονομά της στο ηφαίστειο που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μέσα στη θάλλασα

7 ΠΟΡΙ Στη συνέχεια συναντάμε το Πορί, ένα ήσυχο και μικρό λιμανάκι. Διαθέτει και μία μικρη παραλία με μαύρο βοτσαλάκι.

8 ΞΗΡΟΠΗΓΑΔΟ Στο ανατολικό μέρος υπάρχουν πολλές παραλίες, όχι πολυσύχναστες, με έντονη άγρια ομορφιά, λόγω των εντυπωσιακών σμιλευμένων βράχων. Πρώτα συναντάμε την παραλία του Ξηροπήγαδου.

9 ΒΟΥΡΒΟΥΛΟΣ Στη συνέχεια συναντάμε το Βουρβούλο και το λιμανάκι του.

10 ΚΑΝΑΚΑΡΗΣ Ακολουθει η παραλία Κανακάρη, η οποία ονομάζεται έτσι από τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου τοματοπολτού που βρίσκεται εκεί.

11 ΕΞΩ ΓΙΑΛΟΣ Συνεχίζοντας βρίσκουμε την παραλία του Έξω Γιαλού, με τη μαύρη άμμο,το βότσαλο και τα λιγοστά σύρματα (υπόσκαφοι χώροι για τη φύλαξη βαρκών το χειμώνα).

12 ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΣ Λίγο παρακάτω συναντάμε την παραλία Καρτεράδου, ήσυχη και ιδιαίτερα γνωστή για τη μεγάλη της έκταση και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς στα βράχια πάνω στο δρόμο.

13 ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ Ο Μονόλιθος με τη σκούρα αμμουδιά του είναι οργανωμένη παραλία, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά αφού έχει ρηχά νερά.

14 ΑΒΙΣ Η παραλία Αβίς, με το ψιλό μαύρο βότσαλο, βρίσκεται κάτω από την Έξω Γωνιά και παλαιότερα ήταν γνωστός προορισμός για σέρφερ, λόγω των ανέμων.

15 ΚΑΜΑΡΙ Συνεχίζοντας παρακάτω, συναντάμε το κοσμοπολίτικο Καμάρι όπου βρίσκουμε τουρίστες από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια απο τις πιό πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, με τη χαρακτηριστική μαύρη άμμο και τα βαθιά μπλέ δροσερά νερά.

16 ΠΕΡΙΣΣΑ – ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ- ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΡΙΣΣΑ – ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ- ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ Στις διασιμότερες παραλίες της Σαντορίνης περιλαμβάνονται η Περισσα, ο Περίβολος και ο Αγ. Γεώργιος. Ακολουθούν η μία την άλλη, χωρίς ευδιάκριτα όρια και διαμορφώνουν τη μακρύτερη μαυρο-στρωμένη αμμουδιά του νησιού, συγκεντρώνοντας τις προτιμίσεις των περισσότερων τουριστών.

17 ΠΕΡΙΣΣΑ

18 ΠΕΡΙΒΟΛΟΣ

19 ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ

20 ΒΛΥΧΑΔΑ Στο νότιο τμήμα του νησιού βρίσκεται η παραλία Βλυχάδα με τη σκούρα αμμουδιά και το σεληνιακό τοπίο που σμιλεύεται με την αλμύρα και τον αέρα με το πέρασμα των χρόνων.

21 ΑΛΜΥΡΑ Κοντά στη Βλυχάδα βρίσκεται και η παραλία Αλμυρά με φόντο τα εντυπωσιακά φαγωμένα βράχια. Όμορφη και ήσυχη παραλία με δύσκολη πρόσβαση.

22 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ Στη περιοχή του Ακρωτηρίου που έγινε γνωστή από τα ευρήματα της αρχαιας πόλης βρίσκεται η οργανωμένη Κόκκινη παραλία με τους μοναδικούς απότομους κόκκινους βράχους που ορθώνονται εντυπωσιακά

23 ΑΣΠΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ Η Άσπρη παραλία με τα λευκά μεγάλα βότσαλα και τα ανοιχτόχρωμα πετρώματα βρίσκεται πιο δυτικά και πρόσβαση υπάρχει είτε με καίκι είτε με τα πόδια.

24 ΚΑΜΠΙΑ Ακολουθώντας το δρόμο για το Φάρο, συναντάμε την παραλία Καμπιά. Ο χωματόδρομος είναι βατός και η παραλία έχει χοντρό βότσαλο και λίγο κόσμο.

25 ΜΕΣΑ ΠΗΓΑΔΙΑ Λίγο παρακάτω ρίσκονται τα Μέσα Πηγάδια. Τα πεντακάθαρα νέρα, οι ξεχώριστοι σχηματισμοί από βράχια και οι σπηλιές δυτικά την κάνουν ενδιαφέρουσα.

26 ΚΑΛΝΤΕΡΑ Στη περιοχη του Ακρωτηρίου, στη μεριά της Καλντέρας υπάρχει και η ομώνυμη παραλία. Πρόκειται για μια πολύ μικρή και ήσυχη παραλία, με μαύρη άμμο, βαθιά νερά και υπέροχη θέα προς το ηφαίστειο και το υπόλοιπο νησί.

27 ΓΙΑΛΟΣ Τέλος, άλλη μια παραλία με θέα την Καλντέρα είναι ο Γιαλός. Η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη με τα πόδια, αλλά αξίζει τον κόπο για τα εντυπωσιακά κόκκινα βράχια με το μαύρο βότσαλο.

28 Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

29 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1ου ΕΠΑΛ - ΤΕΕ ΘΗΡΑΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ 1ου ΕΠΑΛ - ΤΕΕ ΘΗΡΑΣ Μαθητές Αντίοχος Παναγιώτης Δεναξάς Παναγιώτης Κορρές Φανούρης Κασιμάτη Ελευθερία Λειβαδάρου Θεώνη Ρενιέρη Έφη Δανασή Γεωργία Μότσο Στέλλα Μούλλα Ορνέλλα Χάλαρη Βιβή Δοιτσίδη Ζωή Συντονιστές Καθηγητές Κωστοπούλου Ξανθή Κριτσιδήμας Θανάσης

30 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google