Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΜΕ ΕΚΕΙ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

3 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Το Ακρωτήρι είναι χωριό αλλά και περιοχή της Κύπρου, στην επαρχία Λεμεσού. Βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Η περιοχή του Ακρωτηρίου, σε μεγάλη έκταση, αποτελεί στρατιωτική βάση των Βρετανών . Οι Βρετανικές στρατιωτικές βάσεις της Κύπρου έχουν εγκαθιδρυθεί με τη συμφωνία εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1959.

4 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης στεγάζεται στο αγρόκτημα του Αγίου Νικολάου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Για την ακριβή τοποθεσία του κέντρου μπορείτε να συμβουλευτείτε τον ακόλουθο χάρτη.

5 ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΜΕ ΕΚΕΙ; Πήγαμε εκεί για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα «Φύλακες της γης». Θα κερδίζαμε τέσσερα κλειδιά. Τα δύο κατά τη διάρκεια του προγράμματος και τα υπόλοιπα με δοκιμασίες στο σπίτι.

6 ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ Παίξαμε ένα παιχνίδι.Τι παιχνίδι;
ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ Παίξαμε ένα παιχνίδι.Τι παιχνίδι; Τρέχαμε πάνω, κάτω για να μετρήσουμε τα φαγώματα,με τους μετρητές. Επίσης βρήκαμε ηλιοφάγα, φυτοφάγα και σαρκοφάγα ζώα.

7 Μπήκαμε κρυφά στο εργαστήρι του Ε.Μ.
Μετά μάθαμε τι είναι η τροφική αλυσίδα. Πήγαμε και στα μονοπάτια των διασήμων μορίων.Εκεί μάθαμε για τα μόρια.

8 ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ Τη δεύτερη μέρα πρωί,πρωί μας έβαλαν να κάτσουμε ο καθένας σε ένα μαγευτικό σημείο.Εκεί γράψαμε τι ακούγαμε ,τι νιώθαμε και τι βλέπαμε.

9 Μάθαμε επίσης τι είναι το πλέγμα
Μάθαμε επίσης τι είναι το πλέγμα. Αργότερα μπλεκτήκαμε όλοι μαζί(ήμασταν ζώα και φυτά) και είδαμε ότι αν πέθαινε ένας τότε θα πέθαιναν όλοι.

10 ΧΡΟΝΟΚΑΨΟΥΛΕΣ Μας έδωσαν απο ένα χάρτη στο κάθε ζευγάρι και εμείς έπρεπε να βρούμε τις χρονοκάψουλες. Μετά τις ανοίξαμε και αυτό που είχε μέσα το τοποθετήσαμε στη χρονοβιβλιοθήκη. Κάθε χρονοκάψουλα είχε μέσα και απο ένα χάρτακι που έγραφε ένα στίχο απο ένα ποιήμα.Όταν τα διαβάσαμε συμπληρώθηκε ολόκληρο το ποίημα.

11 ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ Την Τρίτη και τελευτάια μέρα μας πήραν σε μία λίμνη κοντά στο περιβαλλοντικό κέντρο. Όχι ,στην αλυκή μια άλλη λίμνη. Εκεί συναντήσαμε ένα σκηνοθέτη.Ο σκηνοθέτης μας διάβασε ένα κείμενο και εμείς με διάφορα υλικά κάναμε τους θεατές να νιώσουν πως είναι μέσα στην ιστορία.

12 Μετά πήγαμε σε μια ανεξερέβνιτη περιοχή. Διαβάζαμε το ημερολόγιο του Ε
Μετά πήγαμε σε μια ανεξερέβνιτη περιοχή.Διαβάζαμε το ημερολόγιο του Ε.Μ. και είχαμε μαζί μας χάρτες. Βρήκαμε και ένα σημίομα που μας άφησε ο Ε.Μ.Επίσης ανακαλήψαμε και την μαγγούρα του Ε.Μ.

13 Περάσαμε μέσα απο ένα ελαιώνα και χοράφια
Περάσαμε μέσα απο ένα ελαιώνα και χοράφια.Στο πέρασμα μας κόβαμε διάφορα μυρωδάτα φυτά και φτιάξαμε ο καθένας απο ένα τσάι.Του δόσαμε και ένα όνομα.

14 ΤΙ ΘΑ ΘΥΜΑΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ
Αυτό που θα θυμάμε από αυτή την εκδρομή θα είναι πως χάσαμε τόσα πολλά μαθήματα για να πάμε.Επίσης ότι πέρασα τέλεια και πως το διασκέδασα πολύ.Οι δοκημασίες θα μου μίνουν και αυτές αξέχαστες.

15 ΠΗΓΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δ’1


Κατέβασμα ppt "ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google