Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Το 527 μ.Χ. έγινε αυτοκράτορας ο Ιουστινιανός. Ο Ιουστινιανός αντιμετώπιζε προβλήματα διοίκησης, εσωτερικά και απειλή από τους εχθρούς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Το 527 μ.Χ. έγινε αυτοκράτορας ο Ιουστινιανός. Ο Ιουστινιανός αντιμετώπιζε προβλήματα διοίκησης, εσωτερικά και απειλή από τους εχθρούς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Το 527 μ.Χ. έγινε αυτοκράτορας ο Ιουστινιανός. Ο Ιουστινιανός αντιμετώπιζε προβλήματα διοίκησης, εσωτερικά και απειλή από τους εχθρούς του.

3 Ο Τριβωνιανός Ο Ιουστινιανός για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα είπε στον νομοθέτη του τον Τριβωνιανό να κωδικοποιήσει τους παλιούς ρωμαϊκούς νόμους και να ορίσει τους λογοθέτες υπεύθυνους για την εφαρμογή των νόμων.

4 Ο Καππαδόκης Ενώ ο Ιουστινιανός είπε στον Καππαδόκη να καταργήσει τα προνόμια των Δήμων και να απαγορεύσει στους μεγαλοκτηματίες να παίρνουν τα κτήματα των μικροϊδιοκτητών γειτόνων τους για χρέη που τους όφειλαν, φορολόγησε τους πολίτες ανάλογα με τα εισοδήματα τους και οργάνωσε τη λειτουργία της αγοράς, των λιμανιών και των εμπορικών δρόμων και επέβαλε δασμούς για τα εισαγόμενα προϊόντα.

5 Τα έργα του Ιουστινιανού Όλα αυτά τα μέτρα ικανοποίησαν τον λαό και γι’ αυτό ο Ιουστινιανός έκανε μερικά έργα. Οργάνωσε το στρατό με βυζαντινούς στρατιώτες, συντήρησε και βελτίωσε τους δρόμους που ένωναν την πρωτεύουσα με επαρχίες και μεγάλες πόλεις της αυτοκρατορίας, έκοψε χρυσά > νομίσματα τα οποία κυκλοφόρησαν σε όλον τον κόσμο και με αυτό γίνονταν οι συναλλαγές και έφερε από την Κίνα το μυστικό του μεταξοσκώληκα

6 Εικόνες από τα έργα του Ιουστινιανού

7


Κατέβασμα ppt "Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ Το 527 μ.Χ. έγινε αυτοκράτορας ο Ιουστινιανός. Ο Ιουστινιανός αντιμετώπιζε προβλήματα διοίκησης, εσωτερικά και απειλή από τους εχθρούς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google