Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τάξη: Α’ Λυκείου Σχολικό Έτος:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τάξη: Α’ Λυκείου Σχολικό Έτος:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τάξη: Α’ Λυκείου Σχολικό Έτος: 2013-2014
Μάθημα: Project Θεματική Εργασία: Τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Μεγάλης Βρετανίας Μέλη Ομάδας: Ευγνωσία Λωτίδου, Καριπίδου Γρηγορία, Αργύρης Ρίζος, Αλέξανδρος Μαράζογλου

2 Τι αξίζει να δείτε στην Μ. Βρετανία!
Τα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα. Βρετανικό Μουσείο British Museum Το Βρετανικό μουσείο είναι το διασημότερο αξιοθέατο της μεγάλης Βρετανίας με 6.04 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο και το αρχαιότερο εθνικό μουσείο του πλανήτη καθώς ιδρύθηκε το Διαθέτει περισσότερα από 7 εκατομμύρια εκθέματα από όλη την παγκόσμια κληρονομία και την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού από την αρχή του μέχρι και σήμερα. Το κτίριο που στεγάζει το Βρετανικό μουσείο είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα Ελληνικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, με 44 στήλες Ιονικού ρυθμού, ύψους 45 μέτρων.

3 Τάουερ Μπρίτζ Tower Bridge
Η διάσημη αυτή γέφυρα των 265 μέτρων ολοκληρώθηκε το Είναι κινούμενη επιτρέποντας τα μεγάλα πλοία να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι τη γέφυρα του Λονδίνου.

4 Τράπεζα της Αγγλίας Bank of England
Η “Μεγάλη Κυρία” της οδού Threadneedle , όπως αποκαλούν την Τράπεζα της Αγγλίας, αποτελεί την κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβάλλοντας περισσότερους από 3 αιώνες τώρα, στην προώθηση της οικονομικής ευημερίας της Μεγάλης Βρετανίας. Ιδρύθηκε το 1694 ως ιδιωτική, κρατικοποιήθηκε το 1946 και απέκτησε και πάλι την ανεξαρτησία της το Σήμερα, εκτός από την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών, διαχειρίζεται το ξένο συνάλλαγμα και τα αποθέματα χρυσού της χώρας. Στην ανατολική πλευρά της τράπεζας βρίσκεται το μουσείο της, που δημιουργήθηκε για να εξιστορήσει τα επιτεύγματα της ίσως πιο ιστορικής τράπεζας του κόσμου.

5 Το τείχος του Αδριανού Το οχυρωματικό αυτό έργο ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Αυτοκράτορα της Ρώμης (Πούπλιου Αίλιου Τραϊανού Αδριανού), ο οποίος διέταξε την κατασκευή του στα σημερινά σύνορα μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας, προκειμένου να διαχωρίζονται οι Ρωμαίοι από τους βαρβάρους. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 6 χρόνια, ενώ σχεδόν 2000 χρόνια μετά την τοποθέτηση της πρώτης πέτρας (το 122 μ.Χ) συνεχίζει να αφήνει έκθαμβους όσους το αντικρίζουν, καθώς κατά μήκος του βρίσκονται διάφορα δημοφιλή αξιοθέατα, όπως οχυρά, φρούρια, προπύργια κ.λπ., που τραβούν το βλέμμα όσων συνεχίζουν τον περίπατό τους.

6 Titanic dock and pump - house
 Πουθενά αλλού στη γη μπορεί να σας φέρει τόσο κοντά στον τιτανικό την πιο διάσημη επένδυση του κόσμου, χτίστηκε εδώ στο Μπέλφαστ. Κάθισε εδώ σε αυτή την αποβάθρα για την παραμονή του πρώτης και του τελευταίου ταξιδιού του τον Απρίλιο του Ο τιτανικός έχει μείνει στην ιστορία για τη δραματική ιστορία του ναυαγίου του, αλλά το 1912, ήταν ένα δημιούργημα καινοτόμο ,πολυτελές. Μέσα από το αντλιοστάσιο, το επίτευγμα μηχανικής της Edwardian είναι σχεδόν τέλεια διατηρημένο. Εδώ, μπορείτε να βυθιστείτε στο παρελθόν, με τα αξιοθέατα, τους ήχους και τις μυρωδιές που θυμίζουν τον τιτανικό, που επιδοτούνται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την τεχνογνωσία των έμπειρων οδηγών.

7 Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ Buckingham Palace
Το 1826, ο βασιλιάς Γεώργιος IV ζήτησε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα John Nash να επεκτείνει το σπίτι - τότε γνωστό ως Buckingham House - σε ένα παλάτι. Το παλάτι έχει περίπου 600 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων αίθουσα του θρόνου, μία αίθουσα χορού, πινακοθήκη και ακόμη και μια πισίνα.

8 Μάτι του Λονδίνου London Eye
Με ύψος 135 και δίπλα στον Τάμεση αυτή η τεράστια ρόδα προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου. Η διάρκεια της βόλτας κρατάει μισή ώρα και με μικρές στάσεις θα σας δώσει όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα που με καθαρό καιρό σας επιτρέπει να δείτε μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά.

9 Big Ben Είναι το μεγαλύτερο τεσσάρων όψεων ρολόι με καμπάνες και ο πύργος του ρολογιού είναι ο τρίτος ψηλότερος στον κόσμο. Γιόρτασε τα 150 χρόνια του στις 31 Μαΐου 2009, ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις. Η ανέγερση του πύργου ολοκληρώθηκε τις 10 Απριλίου 1858. 

10 Πύργος του Λονδίνου The tower of London
 Επί σχεδόν χίλια χρόνια, αυτό το μεγάλο φρούριο, παλάτι και φυλακή έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ταραχώδη ιστορία της Αγγλίας. Από τις πύλες του πέρασαν βασιλιάδες, βασίλισσες, αυλικοί, κληρικοί, πολιτικοί και δικαστές

11 Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ
Westminster Hall Τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, ή αλλιώς το Βρετανικό Κοινοβούλιο, είναι ο χώρος συνεδρίασης των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου: της Βουλής των Λόρδων και της Βουλής των Κοινοτήτων. Είναι χτισμένα στη δυτική όχθη του Τάμεση στην καρδιά της Πόλης του Ουεστμίνστερ.

12 Αβαείο του Ουέστμινστερ
Westminster Abbey Το Αβαείο του Ουέστμινστερ (Westminster Abbey) είναι μια πανέμορφη εκκλησία και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς με ιστορία σχεδόν χιλίων χρόνων. Βρίσκεται στα δυτικά των Ανακτόρων του Ουέστμινστερ και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Λονδίνου. 

13 Edinburgh castle Το πιο διάσημο κάστρο της Σκωτίας έχει μία σύνθετη ιστορία. Το οικοδόμημα του κάστρου, πηγή υπερηφάνειας της Σκωτίας (Crown Jewels), "ο λίθος του πεπρωμένου", το διάσημο πυροβόλο του 15ου αιώνα και το εθνικό μουσείο της Σκωτίας βρίσκονται εδώ. Το κατάστημα πολύτιμων κοσμημάτων, Crown Jewel shop, στο βασιλικό κτίριο, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα κοσμήματα. Ειδικές ράμπες και ασανσέρ δίνουν πρόσβαση στο κατάστημα πολύτιμων κοσμημάτων Crown Jewels, "στον λίθο του πεπρωμένου" και στα εκθέματα. Επίσης οι ράμπες παρέχουν πρόσβαση στο αναμνηστικό μνημείο του πολέμου.

14 Stonehenge Δεν είναι λίγοι αυτοί που φτάνουν στο Stonehenge επιθυμώντας να «ρουφήξουν» κάτι από τον μυστικισμό του μνημείου, θαυμάζοντας ταυτόχρονα το αρχαίο μηχανολογικό σύστημα που έφερε αυτούς τους τεράστιους λίθους βάρους τόνων εκεί από ένα ουαλικό λατομείο 5 χιλιάδες χρόνια πριν. Πολλοί ειδικοί χαρακτηρίζουν το μνημείο ως έναν αρχαίο τόπο θυσιών, έναν λατρευτικό τόπο, αλλά και ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, το οποίο παρά τη σημερινή μεγάλη έλευση κόσμου καταφέρνει να διατηρεί τη μεγαλοπρέπειά του.

15 Scrabo Tower Το Scrabo Tower είναι εύκολα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αξιοθέατα της Βόρειας Ιρλανδίας, που βρίσκεται στην κεφαλή του Strangford Lough και χτίστηκε το 1857.

16 Conwy Castle Κτίστηκε για τον Edward τον πρώτο και είναι ένα καλά διατηρημένο κάστρο που σώθηκε από το μεσαίωνα. Είναι εντυπωσιακό με τους πολλούς πύργους που έχει και αξιοσημείωτο είναι ότι είναι επισκέψιμο στις μέρες μας.

17 Τέλος της παρουσίασης


Κατέβασμα ppt "Τάξη: Α’ Λυκείου Σχολικό Έτος:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google