Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παράξενα Κτήρια. WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παράξενα Κτήρια. WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παράξενα Κτήρια

2 WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια

3 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ DJENNE Μάλι Το Μεγάλο Τζαμί της Djenne βρίσκεται στο Μάλι. Το τζαμί είναι το μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί με τούβλα και λάσπη. Το πρώτο μέρος του χτίστηκε τον 13ο αιώνα και επεκτάθηκε το 1907. Είναι ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αφρικής και περιλήφθηκε επίσης, στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO για το έτος 1998.

4 «ΤΟ ΑΤΟΜΟ», Βρυξέλες, Βέλγιο Το «άτομο», («Atomium») είναι ένα τεράστιο, λαμπερό μοντέλο ενός μορίου, φτιαγμένο από σίδερο. Σχεδιάστηκε από τον Αντρέ Vaterkeynom και παραδόθηκε στο κοινό το 1958. Το όλο το ύψος του μνημείου είναι 335 πόδια. Εκτός από την ομορφιά του και τις πολιτιστικές αξίες, το Atomium χρησιμοποιείται επίσης για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στο εσωτερικό του μνημείου βρίσκεται μια έκθεση αφιερωμένη στην πυρηνική ενέργεια.

5 THE ESPLANADE Σιγκαπούρη Το Esplanade είναι ένα κτίριο δίπλα στο νερό κοντά στον ποταμό της Σιγκαπούρης. Είναι μια αίθουσα συναυλιών και θεάτρου που διαθέτει 2000. Το Esplanade διαθέτει επίσης ένα εμπορικό κέντρο για ψώνια και χαλάρωση.

6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΕΜ, «EDEN PROJECT» Ηνωμένο Βασίλειο Το Eden Project, είναι ένα βοτανικό κέντρο στην Κορνουάλλη. Στόχος του έργου είναι να συμμετέχουν παιδιά σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη.

7 ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ, ΜΟΝΤΡΕΑΛ Καναδάς Η βιόσφαιρα είναι ένα μουσείο στο Μόντρεαλ, αφιερωμένο στο περιβάλλον.

8 ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΠΕΚΙΝΟ Κίνα Το Εθνικό Κέντρο περιγράφεται και ως «αυγό του πουλιού» και είναι μια όπερα στο Πεκίνο. Το χτίσμα, έχει ελλειψοειδές θόλο από τιτάνιο και γυαλί και περιβάλλεται από μια τεχνητή λίμνη. Έχει εμβαδόν 12.000 τ.μ και χωρητικότητα 5.452 ατόμων. Σχεδιάστηκε από τον Γάλλος αρχιτέκτονα Paul Andreu. Η κατασκευή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2001 και εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2007.

9 LA PEDRERA, ΒΑΡΚΕΛΛΟΝΗ Ισπανία Η Κάζα Μιλά (Casa Milà), γνωστή και ως lα pedrera (το «λατομείο») είναι μια πολυκατοικία σχεδιασμένη από τον Αντόνι Γκαουντί. Το χτίσιμο της άρχισε το 1906 και ολοκληρώθηκε το 1912. Ονομάστηκε "Κάζα Μιλά" γιατί το κτίριο κατασκευάστηκε ως σπίτι για την εύπορη οικογένεια Μιλά.

10 STATA CENTER, ΜΑΣΑΧΟΥΣΕΤΗ Η.Π.Α. Το Κέντρο Stata είναι ένα ακαδημαϊκό συγκρότημα με εμβαδό 67.000 τ.μ. και σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Frank Gehry, για το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)..


Κατέβασμα ppt "Παράξενα Κτήρια. WALT DISNEY CONCERT HALL Λος Άγγελλες Καλιφόρνια."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google