Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ : Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ Η/Υ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΞΑΜΗΝΟ:1 ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ:Ναυσικά Πανάρετου.Ανδριάνα Ριάνα Μανώλη, Βασιλίνα Ράφτη

2 Αγαπητέ κύριε διευθυντά,
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ένας από τους πιο σύγχρονους τρόπους, αντιμετώπισης , και παροχής σημαντικής βοήθειας, είναι η χρήση Η/Υ. Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη και μάλιστα μέσα και έξω από τα σχολεία με την προτροπή των υπουργείων παιδείας.

3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Η/Υ είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά κυκλώματα και δευτερεύοντος από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα , και έχει ως σκοπό να επεξεργάζεται πληροφορίες. Ο Η/Υ είναι ένα αυτοματοποιημένο, ηλεκτρονικό ψηφιακό επαναπρογραμματιζόμενο σύστημα γενικής χρήσης το οποίο μπορεί να επεξεργάζεται δεδομένα βάση ενός συνόλου προκαθορισμένων οδηγιών , των εντολών που συνολικά ονομάζονται πρόγραμμα.

4 Ο Η/Υ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .
ΔΗΜΟΤΙΚΟ : Γενικός σκοπός της εισαγωγής του Η/Υ στο δημοτικό σχολείο είναι μια συγκροτημένη προσέγγιση απ όλους τους μαθητές, των διάφορων χρήσεων της υπολογιστικής τεχνολογίας στα πλαίσια των καθημερινών σχολικών τους δραστηριοτήτων. Οι μαθητές με την βοήθεια των δασκάλων τους αναπτύσσουν δραστηριότητες με τον Η/Υ όπως η πληροφορική και η επεξεργασία της , η επικοινωνία, και η ψυχαγωγία. Η επαφή των μαθητών με τον Η/Υ γίνεται με την ώρα της πληροφορικής ή στο πλαίσιο του ολοήμερου σχολείου, ευνοώντας μια παιδαγωγική μεθοδολογία επικεντρωμένη στον μαθητή.

5

6 ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Η/Υ. ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ: Με τη χρήση ανοιχτού λογισμικού διερευνητικής μάθησης για δημοτικό σχολείο . Το λογισμικό αυτό μπορεί να έχει τη μορφή εκπαιδευτικού παιχνιδιού και προσφέρει στους μαθητές την διερεύνηση πραγματικών ή φανταστικών καταστάσεων αντίστοιχων του επιπέδου ηλικίας τους. Εποπτικό μέσω διδασκαλίας σε βασικά γνωστικά αντικείμενα : αποτελεσματική χρήση του Η/Υ με λογισμικό ευρείας χρήσης Η/Υ. Π.Χ ζωγραφική, επεξεργασία κειμένου.

7 Ο Η/Υ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ
Εντάσσουμε προοδευτικά την αξιοποίηση των υπολογιστών και δικτυακών τεχνολογιών για την στήριξη της μαθησιακής δυσκολίας. Πολυμέσα και εφαρμογές υπολογιστών : βασικός στόχος η επέκταση της πληροφορικής παιδείας των μαθητών με έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε πιο προηγμένα χαρακτηριστικά των εργαλείων γενικής χρήσης. Οι μαθητές εργάζονται με λογισμικά ευρείας χρήσης χρησιμοποιώντας εργαλεία επεξεργασίας κειμένου , παρουσιάσεων, βάσεων δεδομένων, ιστοσελίδων, αξιοποιώντας και τα κοινωνικά μέσα (Social Media).

8 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού, του γυμνασίου, του λυκείου και έχει σκοπό να εξοικειώσει το μαθητή με τα τεχνολογικά επιτεύγματα.

9 ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ Η/Υ.
Όπως τα βιβλία και το γράψιμο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι μαθητές, έτσι και ο Η/Υ μπορούν να επηρεάσουν την ψυχοσύνθεσή και το μηχανισμό σκέψης κατά την διαδικασία της εκπαίδευσης. Τρόπο μάθησης : Αλλαγή τις εργασίες , στον τρόπο δουλείας άρα και στον τρόπο μάθησης. Παλιότερα → Διαγωνίσματα , Παραδόσεις Σήμερα → Project στο Η/Υ , ιστοσελίδες πολυμέσα.

10 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ο Υπολογιστής μπορεί να καλλιεργήσει διαφορές ικανότητες και παράλληλα να επιλύσει τα προβλήματα του σύγχρονου μαθητή στις σύγχρονες τεχνολογίες που τον αναγκάζουν να στρέφεται στην χρήση του.

11  Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

12 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. http://www.epipsi.gr/pdf/2011/08_HBSC_2010_EPIPSI_ 2012


Κατέβασμα ppt "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google