Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΑΝΟΡΕΞ ΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΑΝΟΡΕΞ ΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΑΝΟΡΕΞ ΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

2 Τι εIναι «η νευρικη ανορεξια »
Η νευρική ανορεξία (Anorexia nervosa) είναι… διατροφική διαταραχή. Είναι μια σοβαρή ψυχική αρρώστια με υψηλό ποσοστό παρενεργειών και το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από όλες τις ψυχικές ασθένειες. Εκδηλώνεται με… άρνηση για διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. φόβο για απόκτηση επιπλέον βάρους. διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό τους. προκαταλήψεις σχετικά με το σώμα του ή της, το φαγητό και την διατροφή τους.

3 Λαθοσ εικονα για τον εαυτο τους.
Λαθοσ εικονα για τον εαυτο τους.

4 Ποτε και σε ποιουσ Η νευρική ανορεξία εκδηλώνεται συνήθως στην εφηβεία. Η νευρική ανορεξία επηρεάζει τις γυναίκες 10 φορές περισσότερο από τους άντρες Αυτό που επηρεάζει περισσότερο τα κορίτσια είναι ο συνεχής συσχετισμός του "λεπτού" με το "ωραίο".

5 Συμπεριφορα ανορεξικων
Τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ψυχική ασθένεια αρχίζουν να μισούν το φαγητό, αρνούνται την πείνα, αποφεύγουν τα γεύματα βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες και εξασκούνται συνεχώς με πολύ έντονους ρυθμούς προσπαθώντας να καταναλώσουν ακόμη και εκείνα τα λίγα που έφαγαν.

6 συμπτωματα Τα άτομα που πάσχουν από ανορεξία έχουν συχνά πονοκέφαλους, κρυώνουν ενώ η θερμοκρασία είναι κανονική, η πίεση του αίματος χαμηλώνει, τα νύχια αδυνατούν και ραγίζουν εύκολα, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν και σε κάποιο στάδιο αρχίζουν να παθαίνουν βλάβες οι νεφροί, το συκώτι και η καρδία!

7 Τι κανουμε Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να αναγνωρίσουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Το επόμενο είναι να μιλήσουμε με τους γονείς μας και να ζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια. Το να επανέλθει κάποιος από κατάσταση ανορεξίας πίσω σε μια φυσιολογική ζωή είναι αρκετά δύσκολο αλλά όχι αδύνατον.

8 Το καλύτερο είναι να αποδεχτείτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι
Το καλύτερο είναι να αποδεχτείτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε οι ίδιοι... φανταστείτε πόσο ανιαρός θα ήταν ο κόσμος εάν είχαμε όλοι το ιδανικό σώμα και τα ίδια εντελώς συμμετρικά πρόσωπα... Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει ανορεξία, δεν υπάρχει λόγος να τον αποφύγετε διότι η ανορεξία δεν είναι μεταδοτική, δεν υπάρχει περίπτωση να "κολλήσετε". Αντίθετα, αυτό που χρειάζονται περισσότερο απ' όλα τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια, είναι η υποστήριξη των φίλων και της οικογένειας.

9 Εικονεσ ανορεξικων

10

11 ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

12 ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

13 ΑΠΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΕ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΚΗΣ Η μητέρα που έκανε την κόρη της να νικήσει την ανορεξία χάνοντας η ίδια 18 κιλά Η Dolly Jenkinson είναι η μητέρα ενός ανορεξικού κοριτσιού. Δεν θυμάται πότε ακριβώς η 17χρονη κόρη της εμφάνισε τη διατροφική διαταραχή που παραλίγο να την σκοτώσει. Αλλά αυτό λίγη σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η 44χρονη Dolly από το Essex της Βρετανίας αποφάσισε να είναι δίπλα στην κόρη της και να παίξει το παιχνίδι της χάνοντας και η ίδια 18 κιλά. Το αποτέλεσμα ήταν η κόρη να αντιληφθεί τι ακριβώς συνέβαινε και να πάρει αρκετά κιλά αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.

31

32 Η εργασία εκπονήθηκε από ομάδα της Α Λυ- κείου τμήμα Α1:
Μαρίνα Θεώνη Κατερίνα Νάντια


Κατέβασμα ppt "ΑΝΟΡΕΞΙΑ ΑΝΟΡΕΞ ΙΑ ΑΝΟΡΕΞΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google