Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Να ορίζουμε το ξέβαθο τηγάνισμα. Να γνωρίζουμε τις τροφές που μαγειρεύονται με τη μέθοδο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Να ορίζουμε το ξέβαθο τηγάνισμα. Να γνωρίζουμε τις τροφές που μαγειρεύονται με τη μέθοδο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα

2 ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Να ορίζουμε το ξέβαθο τηγάνισμα. Να γνωρίζουμε τις τροφές που μαγειρεύονται με τη μέθοδο αυτή. Να περιγράφουμε τη μέθοδο. Να αναλύουμε τα ιδιαίτερα σημεία προσοχής.

3 ΞΕΒΑΘΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΟΡΙΣΜΟΣ: Είναι το ψήσιμο της τροφής σε ζεστό λάδι ή σε λίπος που δεν καλύπτει τη τροφή.

4 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΉ : Πουλερικά, Λαχανικά, Ψάρια. Κυνήγια, Πατάτες, Κρέπες.

5 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Τ ΗΣ Μ ΕΘΟΔΟΥ ΤΕΣΣΕΡΑ Ε ΙΔΗ Ξ ΕΒΑΘΟΥ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑΤΟΣ : 1.Σε τηγάνι 2.Σε ζεστή πλάκα 3.Σοτάρισμα 4.Με συνεχές ανακάτεμα

6 ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΖΕΣΤΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΧΙΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ. Η ΤΡΟΦΗ ΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.

7 ΠΑΝΕ Η τροφή περνά διαδοχικά από αλεύρι, αυγό και μετά γαλέτα(καπήρα). ΑΛΕΥΡΙΑΥΓΟΚΑΠΗΡΑ Η τροφή στη συνέχεια τηγανίζετε

8 ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΠΛΑΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΤΗ ΠΛΑΚΑ. ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ, ΑΥΓΑ, ΧΑΛΟΥΜΙ, ΚΡΕΑΤΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ, ΨΑΡΙΑ Κ.Α.

9 ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ - SAUTE ΜΑΛΑΚΑ ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ Η ΛΙΠΟΣ. ΤΟ ΡΗΜΑ SAUTER ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΝΑΣΣΩ Η ΠΗΔΩ.

10 ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΙΠΟΣ Η ΛΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

11 ΣΗΜΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΗΓΑΝΙ Η ΣΚΕΥΟΣ. Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΡΩΤΗ. ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΕΝΕΣ. ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΑ.

12 ΣΗΜΕΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ. Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ. Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.


Κατέβασμα ppt "ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξέβαθο Τηγάνισμα. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: Να ορίζουμε το ξέβαθο τηγάνισμα. Να γνωρίζουμε τις τροφές που μαγειρεύονται με τη μέθοδο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google