Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιμέλεια: Οι Σωτήρες (Στυλιανή Κατσουλάκου Νικόλας Κουκουδάκης Νίκη Κωνσταντινίδη Θοδωρής Μαλικούρτης Χρήστος Μαργαρίτης)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιμέλεια: Οι Σωτήρες (Στυλιανή Κατσουλάκου Νικόλας Κουκουδάκης Νίκη Κωνσταντινίδη Θοδωρής Μαλικούρτης Χρήστος Μαργαρίτης)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Επιμέλεια: Οι Σωτήρες (Στυλιανή Κατσουλάκου Νικόλας Κουκουδάκης Νίκη Κωνσταντινίδη Θοδωρής Μαλικούρτης Χρήστος Μαργαρίτης)

3 Βιβλίο Μαθητή, σελ. 75 «Επιλέγω και πραγματοποιώ», άσκ. 1 Οι νόμοι είναι αναγκαίοι για τη ζωή μιας οργανωμένης κοινωνίας. Βρείτε παραδείγματα από την καθημερινή ζωή που να το αποδεικνύουν.

4  Η χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους για τους οδηγούς είναι υποχρεωτική. Οι οδηγοί που δε φορούν ζώνη ασφαλείας, σε περίπτωση ατυχήματος, μπορεί να τραυματιστούν.  Η παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας διώκεται ποινικά. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τo δικαίωμα της ησυχίας και της ξεκούρασης για να μπορέσουν να ανταποκριθούν την επόμενη μέρα στις υποχρεώσεις τους.  Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη από τα οχήματα τιμωρείται με αφαίρεση της άδειας οδήγησης και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, αφού ο οδηγός που τον παραβιάζει μπορεί να προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα.  Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ δεν επιτρέπεται, επειδή μπορούν να προκληθούν ατυχήματα.

5  Απαγορεύονται όλες οι μορφές δουλείας ή ανάλογες πρακτικές, όπως η πώληση και τo δουλεμπόριο των παιδιών.  Οι σύζυγοι αποφασίζουν από κοινού για κάθε μέρα του συζυγικού βίου και ρυθμίζουν τον κοινό βίο κατά τρόπο που να μην εμποδίζει την επαγγελματική και την υπόλοιπη δραστηριότητα του καθενός από αυτούς και να μην παραβιάζει τη σφαίρα της προσωπικότητάς του.  Σε περίπτωση κοινής υιοθεσίας ανηλίκου από συζύγους, αν ακολουθήσει διαζύγιο, ακύρωση του γάμου ή διακοπή της συμβίωσής τους, έχουν ανάλογη εφαρμογή, σχετικά με την άσκηση της γονικής μέριμνας.

6 Ατύχημα μετά από παραβίαση ερυθρού σηματοδότη Δουλεία - δουλεμπόριο παιδιών στην Ινδία Αστυνομικός σταματά επιβάτες μηχανής χωρίς κράνος Πρέπει να φοράμε πάντα ζώνη ασφαλείας

7


Κατέβασμα ppt "Επιμέλεια: Οι Σωτήρες (Στυλιανή Κατσουλάκου Νικόλας Κουκουδάκης Νίκη Κωνσταντινίδη Θοδωρής Μαλικούρτης Χρήστος Μαργαρίτης)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google