Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανθρώπινα Δικαιώματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανθρώπινα Δικαιώματα

2 «Ο πολιτισμός πρέπει να κρίνεται από την μεταχείριση των μειονοτήτων»
Μαχάτμα Γκάντι

3 Τα δικαιώματα που έχεις επειδή είσαι άνθρωπος.
Άνθρωπος Ένα μέλος του είδους Homo sapiens ένας άντρας, μια γυναίκα ή ένα παιδί. Δικαιώματα Πράγματα τα οποία δικαιούσαι ή σου επιτρέπονται δηλαδή εγγυημένες ελευθερίες. Ανθρώπινα Δικαιώµατα Τα δικαιώματα που έχεις επειδή είσαι άνθρωπος.

4 «Κατά τη διάρκεια της ζωής μου, αγωνίστηκα εναντίον της λευκής κυριαρχίας, και αγωνίστηκα εναντίον της μαύρης κυριαρχίας. Έχω το ιδανικό μιας δημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνίας στην οποία όλα τα πρόσωπα συμβιώνουν αρμονικά και με ίσες ευκαιρίες». Νέλσον Μαντέλα

5 Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
ΑΡΘΡΟ 1 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

6 ΑΡΘΡΟ 3 Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική ασφάλεια. ΑΡΘΡΟ 4 Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται ΑΡΘΡΟ 5 Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια, ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.

7 Εικόνες Ντροπής

8 Στη βόρεια Ουγκάντα, οι αντάρτες του «Lord’s Resistance Army» έχουν απαγάγει παιδιά τα τελευταία χρόνια και τα έχουν υποχρεώσει να υπηρετήσουν ως στρατιώτες ή ως σεξουαλικοί σκλάβοι για το στρατό. Στην Γουινέα-Μπισάου, παιδιά μεταφέρονται παράνομα έξω από τη χώρα για να δουλέψουν στις φυτείες βαμβακιού στη βόρεια Σενεγάλη ή για να γίνουν επαίτες στην πρωτεύουσα. Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών εκτιμά ότι με άντρες, γυναίκες και παιδιά διακινούνται παράνομα μέσω διεθνών συνόρων κάθε χρόνο, οι μισοί από τους οποίους είναι ανήλικοι και μεταξύ των οποίων ένας αριθμός ρεκόρ γυναικών και νεαρών κοριτσιών που εγκαταλείπουν το Ιράκ. Στη Σομαλία, το 2007, περισσότεροι από εκτοπισμένοι Σομαλοί και Αιθίοπες υπήκοοι πέθαναν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων παράνομης μετακίνησης

9 Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση. Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

10 ΑΡΘΡΟ 14 Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ. ΑΡΘΡΟ 15 Καθένας έχει το δικαίωμα μιας ιθαγένειας. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.

11 Video που αξίζει να παρακολουθήσετε
Η ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αρχή Κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων σε συνεργασία με την διαφημιστική εταιρία Pandora Ogilvy Υouth for human rights international (Μην κάνεις διακρίσεις) (Γεννηθήκαμε ελεύθεροι και ίσοι) (Ανθρώπινα Δικαιώματα) Τραγούδι Ενωμένοι (βραβευμένο)


Κατέβασμα ppt "Ανθρώπινα Δικαιώματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google