Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από το Σόλωνα Χριστοδούλου Πριν πολλούς αιώνες οι κάτοικοι της Αιγύπτου υπέφεραν κάποτε από έλλειψη και κάποτε από πληθώρα νερού. Κάποτε υπήρχε πολύ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από το Σόλωνα Χριστοδούλου Πριν πολλούς αιώνες οι κάτοικοι της Αιγύπτου υπέφεραν κάποτε από έλλειψη και κάποτε από πληθώρα νερού. Κάποτε υπήρχε πολύ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Από το Σόλωνα Χριστοδούλου

3 Πριν πολλούς αιώνες οι κάτοικοι της Αιγύπτου υπέφεραν κάποτε από έλλειψη και κάποτε από πληθώρα νερού. Κάποτε υπήρχε πολύ λίγο νερό που οι κάτοικοι της Αιγύπτου δεν μπορούσαν να μεγαλώσουν τις καλλιέργειες τους. Κάποτε υπήρχε τόσο πολύ νερό που πλημμύριζε ο ποταμός Νείλος και έτσι καταστρέφονταν οι καλλιέργειες τους. Έτσι έφτιαξαν το φράγμα του Ασσουάν. Θα εξυπηρετήσει τρεις ανάγκες : ☺ Α) Να ελέγχει τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου. ☺ Β) Να αποθηκεύει νερό από τις πλημμύρες, έτσι ώστε να μπορεί να αποδεσμεύεται σε βραδύτερο ρυθμό. ☺ Γ) Να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια

4 ☺ Οι Σοβιετικοί βοήθησαν στην κατασκευή του φράγματος Ασουάν. Το κατασκεύασαν μαζί με τους Αιγύπτιους από γρανίτη που είχε μήκος 3,26 km και ύψος 111 m πάνω από τη βάση του ποταμού Νείλου. Χρειάστηκαν 10 χρόνια για να το χτίσουν και στοίχισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

5


Κατέβασμα ppt "Από το Σόλωνα Χριστοδούλου Πριν πολλούς αιώνες οι κάτοικοι της Αιγύπτου υπέφεραν κάποτε από έλλειψη και κάποτε από πληθώρα νερού. Κάποτε υπήρχε πολύ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google