Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΦΡΑΓΜΑΤΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΦΡΑΓΜΑΤΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΦΡΑΓΜΑΤΑ
Ομάδα εργασίας Αθανασόπουλος Αθανάσιος Γεωργακόπουλος Αθανάσιος Διαμαντόπουλος Κωνσταντίνος 12° Γυμνάσιο Πατρών

2

3 Περιεχόμενα Θέμα 1ο : ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 1)Ιστορικά
2)Γενικά περί ύδρευσης 3)Η κατανάλωση του νερού 4)Διανομή του νερού στους δρόμους Α) Διάταξη του δικτύου Β) Κατασκευή των σωληνώσεων Γ) Φρεάτια διανομής Δ) Τα στόμια πυρκαγιάς Ε) Διανομή του νερού στα κτίρια Στ) Υδρομετρητές ΘΕΜΑ 2° : ΦΡΑΓΜΑΤΑ 1)Πρόλογος 2)Ιστορικά 3)Τι είναι φράγμα και ποιος ο σκοπός κατασκευής 4)Είδη φραγμάτων Α) Φράγματα βαρύτητας Β) Αναπτυσσόμενες Δυνάμεις Γ) Φράγματα Βαρύτητας με διάκενα Δ) Φράγματα αντηριδωτά Ε) Φράγματα τοξωτά Στ) Φράγματα χωμάτινα. ΘΕΜΑ 3° : Τεχνητές Λίμνες 1)Γενικά 2)Φυσικά χαρακτηριστικά 3)Χωρητικότητα ταμιευτήρων 4)Ταμιευτήρας - Φερτά υλικά Α) Στερεοπαροχή ρευμάτων Β)Τύποι ταμιευτηρίων ΘΕΜΑ 4° : Άρδευση - Αρδευτικά έργα 2)Μέθοδοι άρδευσης

4 ΘΕΜΑ 1ο : ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
1.ΙΣΤΟΡΙΚΑ: Οι αρχέγονοι λαοί εφοδιάζονταν το νερό από τις άφθονες και ανεξάντλητες ΠΗΓΕΣ της φύσης χωρίς να γνωρίζουν αν αυτό το νερό ήταν κατάλληλο για να το πίνουν ή για άλλες χρήσεις. Όσο όμως ο πληθυσμός μεγάλωνε και απομακρυνόταν από τις πηγές άρχισαν να κατασκευάζονται υδαταποθήκες , υδραγωγεία κ.λ.π.

5 2. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ: Ύδρευση μίας πόλης εννοούμε την λήψη του απαιτούμενου νερού για τις ανάγκες των ανθρώπων –πολιτών της πόλης από τις διαθέσιμες πηγές τον καθαρισμό αυτού εάν απαιτείται αυτό και την διοχέτευση του σε κατάλληλες δεξαμενές και από εκεί την παροχέτευση στους καταναλωτές μέσω της φυσικής ροής η με την βοήθεια αντλιών μέσω του δικτύου σωλήνων. Κυρίως όμως ύδρευση ονομάζουμε το σύνολο των έργων συλλογής, μεταφοράς , αποθήκευσης και διανομής του νερού.

6

7

8

9 ΘΕΜΑ 2ο : ΦΡΑΓΜΑΤΑ 1.ΠΡΟΛΟΓΟΣ: Η γρήγορη τεχνολογική ανάπτυξη όλων σχεδόν των χωρών του κόσμου τον 20ο αιώνα , συνοδεύτηκε με μεγάλες απαιτήσεις σε νερό για ύδρευση , άρδευση , παραγωγή ενέργειας και βιομηχανική χρήση. Οι απαιτήσεις αυτές καλύπτονται στις περισσότερες περιπτώσεις με την δημιουργία ταμιευτήρων , που αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες νερού πίσω από φράγματα.

10 Φράγμα στην Ιαπωνία

11 3.ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ :
Φράγμα είναι κάθε τι που φράσσει δηλαδή φράκτης η φραγμός. Στην προκειμένη περίπτωση είναι το τεχνικό έργο που κατασκευάζεται κάθετα στην κοίτη ενός φυσικού υδατορρεύματος για να ανακόψει την συνέχεια της ροής με σκοπό την αποθήκευση του νερού για μελλοντική χρησιμοποίησή του. Ο σκοπός της κατασκευής του μπορεί να είναι: Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας Η άρδευση καλλιεργούμενων εδαφών Η ύδρευση πόλεων , οικισμών η βιομηχανικών μονάδων Η διαμόρφωση πλωτών διωρύγων Η ρύθμιση της παροχής φυσικών ρευμάτων (ποταμών)

12

13

14

15

16

17 Κατακόρυφα ανυψούμενα
ΕΙΔΗ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ: Τα φράγματα διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής, την κατασκευή τους , την λειτουργία τους αλλά και την σκοπιμότητά τους. Από κατασκευαστική πλευρά κατατάσσονται σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα. ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΚΙΝΗΤΑ Ακαμπτα Ευκαμπτα Θολωτά Αντηριδωτά Διάκενα Βαρύτητος Χωμάτινα Λιθόρριπτα Κατακλινόμενα Κατακόρυφα ανυψούμενα

18

19

20

21 ΘΕΜΑ 3ο : ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΛΙΜΝΕΣ
ΓΕΝΙΚΑ: Είναι γνωστό ότι η παροχή των ρευμάτων, δηλαδή των ποταμών και χειμάρρων, δεν είναι σταθερή , αλλά έχει μεγάλες διακυμάνσεις μέσα σ’ ένα χρόνο. Η αυξομείωση αυτή της στάθμης δεν επιτρέπει την πλήρη εκμετάλλευση του νερού , που δίνεται με αφθονία το χειμώνα και τις αρχές της άνοιξης ,ενώ παρουσιάζει έλλειψη κατά του θερινούς μήνες.

22

23

24 ΘΕΜΑ 4ο : ΑΡΔΕΥΣΗ -ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
1.ΓΕΝΙΚΑ: Άρδευση είναι το τεχνητό πότισμα των καλλιεργειών ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξή τους. Τα πρώτα μεγάλα αρδευτικά έργα έγιναν στην Εγγύς και την Άπω Ανατολή κατά την εποχή των αρχαίων πολιτισμών της Αιγύπτου , της Συρίας , της Περσίας , της Ινδίας της Ιάβας και της Κεϋλάνης.

25

26 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ε. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ,Καθηγητή Ε.Μ.Π , ΜΙΚΡΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ, ΑΘΗΝΑ 2001 ΧΡΗΣΤΟΥ Ε. ΤΣΟΓΚΑ ,Διπλ. Α.-Τα Μηχ/κού Dipl.H.E .IHE ,Delft M.Sc Hydr.Engineer, ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΡΓΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ Τόμος Α! , Εκδόσεις Ολυμπιάς ,ΑΘΗΝΑ 1990. ΧΡΗΣΤΟΥ Ε. ΤΣΟΓΚΑ, Διπλ. Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού , Καθηγητού ΚΑΤΕΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Ο.Ε.Δ.Β ,ΑΘΗΝΑ 1982. ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ «ΗΛΙΟΣ» ΤΟΜΟΣ 3°, 17° ,18° ΠΕΡΓΑΝΤΗ Β. ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ 11 ,ΑΘΗΝΑ 1977 ΑΔΑΜΑΚΟΥ ,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ ,ΛΑΡΙΣΑ 1977 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2516(15/12/2008)

27 Πολύ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην ολοκληρωμένη εργασία μας :
ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΦΡΑΓΜΑΤΑ.doc Επίσης συγκεντρώσαμε από το Internet πολλές ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ για τα ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ με πολλές εικόνες : ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ .doc


Κατέβασμα ppt "ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΦΡΑΓΜΑΤΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google