Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
΄Αδωνη Μικαίου Θεόδουλο Παρπούνα Μάριο – Κωνσταντίνο Ρουμάνη Γιώργο Γεωργίου ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ Β΄

2 Περιεχόμενα Γεωγραφική θέση Κλίμα Έδαφος Θέση-Χάρτης-Χώρα-Σύνορα
Ενδυμασία Νείλος Πυραμίδες Φράγμα του Ασουάν

3 Γεωγραφική θέση! Αίγυπτος Η Αίγυπτος βρίσκεται στην ήπειρο Αφρική.
Στα βόρεια της βρίσκεται η Κύπρος Στα νότια το Σουδάν Στα ανατολικά η Σαουδική Αραβία και Στα δυτικά η Λιβύη.

4 ΚΛΙΜΑ!! Το κλίμα της Αιγύπτου διαφέρει κατά περιοχές. Στο νότιο τμήμα της το κλίμα είναι τροπικό αλλά στο μεγαλύτερο μέρος επικρατεί το κλίμα της ερήμου. Η θερμοκρασία όταν πνέουν οι θερμοί άνεμοι σιμούν ανεβαίνει σε τρομερά ύψη.

5 ΘΕΣΗ-ΧΑΡΤΗΣ-ΧΩΡΑ-ΣΥΝOΡΑ
Η έκταση της Αιγύπτου ειναι τετρ. χιλ. Οι κάτοικοι της είναι Παράγει ζαχαροκάλαμο,  αραβόσιτο,ντομάτες, πατάτες,ρύζι,σιτάρι,βαμβάκι,και τριφύλι. Εισάγει χημικά προϊόντα, μηχανήματα, εξοπλισμό μεταφορών, τρόφιμα, βασικά μέταλλα. Εξάγει πετρέλαιο και πετρελαιοειδή, βαμβακερά νήματα και υφάσματα καθώς και μεταλλουργικά προϊόντα.

6 Αρχαία Ενδυμασία!! Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι φορούσαν ελαφριά και δροσερά ρούχα από λεπτό άβαφο λινό ύφασμα. Τα ρούχα τους απλώς τυλίγονταν γύρω από το σώμα και είχαν ελάχιστες ραφές. Οι γυναίκες φορούσανε απλό, ίσιο φόρεμα με τιράντες φτιαγμένο απο ένα ορθογώνιο κομμάτι λινό,με ραφή στη μία πλευρά. Οι άντρες τύλιγαν γύρω από τη μέση τους ένα λινό ύφασμα με πιέτες που το στερέωναν με κόμπο ή με πορπή .Μετά αρχίσανε τις πιο μακριές φούστες

7 Νείλος! Ο ποταμός Νείλος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποταμούς του κόσμου. Ο ποταμός έπαιξε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της Αρχαίας Αιγύπτου . Ο πολιτισμός της οφείλεται κυρίως σε αυτό το ποτάμι,γι’ αυτό και η Αίγυπτος θεωρήθηκε απο πολλούς ως ΄΄Δώρο του Νείλου΄΄.Χύνεται στη Μεσόγειο θάλασσα σχηματίζοντας το δέλτα.Ο Νείλος έχει μήκος περίπου km και είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος σε όλο τον κόσμο.

8 ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ!! Οι πυραμίδες είναι τάφοι για τους βασιλιάδες της Αιγύπτου τους Φαραώ. Σκοπός μιας πυραμίδας ήταν να στεγάσει τον νεκρό Φαραώ κατά τη διάρκεια της μεταθάνατo ζωή του. Οι πυραμίδες βρίσκονται στις ακτές του Νείλου και όλες βρίσκονται στη δυτική οχθή του Νείλου. Κατασκευάστηκαν το 1580 π.Χ!

9 Φράγμα του Ασσουάν! Για πολλούς αιώνες, οι κάτοικοι της Αιγύπτου υπέφεραν είτε από έλλειψη είτε από πληθώρα νερού. Κάποια χρόνια υπήρχε ξηρασία, και δεν υπήρχε αρκετό νερό, για να μεγαλώσουν τις καλλιέργειες ή να χρησιμοποιήσουν για την καθημερινή ζωή. Άλλα χρόνια υπήρχε τόσο πολύ νερό ώστε ο ποταμός Νείλος πλημμύριζε, καταστρέφοντας τις καλλιέργειες και διαβρώνοντας εύφορα εδάφη. Ήταν επιτακτική λοιπόν η ανάγκη για εξεύρεση λύσης σε αυτά τα προβλήματα. Η απάντηση ήταν το φράγμα του Ασουάν. Το φράγμα θα έπρεπε να εξυπηρετεί τρεις ανάγκες: α) να ελέγχει τις πλημμύρες του ποταμού Νείλου, β) να αποθηκεύει νερό από τις πλημμύρες και γ) να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια.

10 ΤΕΛΟΣ! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να ανακαλύψετε για την Αίγυπτο!!!!Αν την επισκεφτείτε ποτέ θα μείνετε με ανοικτό το στόμα είμαστε σίγουροι..!!!Το φανταστικό μας ταξίδι στην Αίγυπτο εδώ τελειώνει! Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Υπάρχει και το ίντερνετ! Σας χαιρετούμε λοιπόν. Αντίο με αγάπη η ομάδα,T.G.M.A.


Κατέβασμα ppt "ΑΙΓΥΠΤΟΣ Ένα απίστευτο ταξίδι! Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google