Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μ-Η – Περιφερειακό Τμήμα Χανίων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μ-Η – Περιφερειακό Τμήμα Χανίων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μ-Η – Περιφερειακό Τμήμα Χανίων
Παρουσίαση Στοιχείων Επαγγελματικού Προσανατολισμού Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μ-Η – Περιφερειακό Τμήμα Χανίων

2 Συγχαρητήρια! Κυριάκος Γ. Κώτσογλου
Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης, PhD Γενικός Γραμματέας ΠΣΔΜΗ – ΠΤ Χανίων Γενικός Διευθυντής Ομίλου Επιχειρήσεων Caldera

3 To Όραμά μας …ως υποψήφιοι ακαδημαϊκοί πολίτες
Επαγγελματικός Προσανατολισμός Το Όραμά μας… To Όραμά μας …ως υποψήφιοι ακαδημαϊκοί πολίτες Να αποκτήσουμε εκείνο τον επιστημονικό τίτλο και την ειδικότητα, που ιδανικά θα μας εξασφαλίσει την(ις) ιδιότητα(ες) που θα μας διασφαλίσει(ουν) ότι στην επαγγελματική μας πορεία δεν θα αναγκαστούμε να κάνουμε πράγματα που για μας είναι αδιάφορα ή και δυσάρεστα, μετατρέποντας το «ταξίδι», από συναρπαστικό και παραγωγικό, σε καταστροφικό.

4 Η δυσκολία μας… Η δυσκολία μας…
Επαγγελματικός Προσανατολισμός Η δυσκολία μας… Η δυσκολία μας… Θα πρέπει να αποφασίσουμε ΤΩΡΑ για κάτι που θα έρθει ΜΕΤΑ ΑΠΌ ΠΟΛΎ ΚΑΙΡΟ και που ανάμεσα στο τώρα και στο τότε θα παρεμβληθεί πιθανότατα η ωραιότερη περίοδος της ζωής μας….

5 Ο «ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌΣ» … Τι πρέπει να ΚερδίσΩ…
Ο «ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌΣ» … Τι πρέπει να ΚερδίσΩ… Να προγραμματίσω σωστά τον Ακαδημαϊκό Πολίτη, Εμένα!! Να «δω» νωρίς, όλα όσα θα αναγκαστώ να δω στο μέλλον... Να αποφασίσω με βάση το σωστό Όραμα κι όχι το αντίθετο. Να διορθώσω λάθη που ίσως έκανα στα μαθητικά μου χρόνια. Να «μπω» μικρό παιδί και να «βγω» ολοκληρωμένος Πολίτης.

6 1. Να συντάσσει Η-Μ μελέτες, να εκδί- δει Άδειες Λειτουργίας, κ.α.
Ο Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός… Πως βγάζουμε το μεροκάματο… Το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού περιλαμβάνει μερικά από τα παρακάτω αντικείμενα: 1. Να συντάσσει Η-Μ μελέτες, να εκδί- δει Άδειες Λειτουργίας, κ.α. 2. Να ελέγχει και να επιβλέπει Έργα. 3. Να εξετάζει και να αξιολογεί τους χώρους σύμφωνα με τον Κ.ΕΝ.Α.Κ. 4. Να καταρτίζει τις προδιαγραφές του Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού 5. Να υπολογίζει τα κόστη εργασίας, των υλικών και άλλα έξοδα. Το επάγγελμα του Μηχανολόγου Μηχανικού είναι: Να πραγματοποιεί μελέτες Να ελέγχει και να επιβλέπει τις εγκαταστάσεις και την ασφαλή λειτουργία του μηχανολογικού εξοπλισμού σε κτήρια, οικοδομές ή βιομηχανίες. Να εξετάζει τους χώρους του κτηρίου ή του εργοστασίου όπου θα εγκατασταθούν τα  μηχανήματα και συντάσσει πλήρη μελέτη του μηχανολογικού εξοπλισμού. Στη μηχανολογική μελέτη υπολογίζονται οι θέσεις και ο τρόπος τοποθέτησης και σύνδεσης των διάφορων μηχανημάτων και συσκευών, η ισχύς τους, τα σημεία όπου θα περάσουν οι βοηθητικές εγκαταστάσεις σωληνώσεων και αγωγών. Να Καταρτίζει τις προδιαγραφές του εξοπλισμού και των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, Να υπολογίζει το κόστος της εργασίας και των υλικών καθώς και άλλα έξοδα για την κατασκευή, την εγκατάσταση, την λειτουργία και τη συντήρηση των μηχανημάτων.

7 Ο Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός… Που μπορούμε να δουλέψουμε…
Ο Μηχανολόγος Μηχανικός μπορεί να ειδικευτεί σε μερικά από τα αντικείμενα όπως: Στον Ενεργειακό Τομέα και την Πράσινη Ανάπτυξη. «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», κλπ. Στις Μελέτες, τις Κατασκευές και γενικά τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό και τις Ο.Α. Στη Βιομηχανική αλλά και την Εμπορική – και όχι μόνο - Διοίκηση. Στον Τομέα της Εφαρμοσμένης Μηχανικής και την Βιομηχανία. Τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

8 Οι Καινοτομίες των Μ-Η… Green & Zero Energy Buildings…
Green Hotels Ranking…

9 Ως Μισθωτός στον Ιδιωτικό Τομέα
Ο Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός… Οι «χώροι» εργασίας… Ο Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μπορεί να εργαστεί σε χώρους με διάφορες σχέσεις: Ως Μισθωτός στον Ιδιωτικό Τομέα Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας Στον Δημόσιο Τομέα, σε Οργανισμούς ή την Αυτοδιοίκηση. Σε μεγάλες ιδιωτικές ή δημόσιες κατασκευαστικές επιχειρήσεις. Σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες και τεχνικές εταιρίες.

10 Το επάγγελμα του Μ-Η απαιτεί ικανότητες:
Ο Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός… Τι πρέπει να έχουμε… Το επάγγελμα του Μ-Η απαιτεί ικανότητες: Οργανωτικές ικανότητες. Μεθοδικότητα. Ιδιαίτερη Υπευθυνότητα. ιδιαίτερη υπευθυνότητα για την εκτέλεση των μελετών που εκπονεί και υπογράφει ο μηχανολόγος μηχανικός. Ακόμα σημαντικά προσόντα για το επάγγελμα είναι η ευχέρεια στο τεχνικό σχέδιο, στους υπολογισμούς και στις μετρήσεις, καθώς και η καλή αντίληψη του χώρου. Ο δυναμισμός, η συνέπεια και η πρακτική σκέψη είναι επίσης θετικά προσόντα για την άσκηση του επαγγέλματος όπως επίσης χρειάζονται ικανότητες συνεργασίας ,επικοινωνίας και ομαδικό πνεύμα εφόσον ο μηχανολόγος μηχανικός συχνά αποτελεί μέλος μιας ομάδας εργασίας Επίσης, σημαντικά προσόντα για αυτό το επάγγελμα είναι η ευχέρεια στο τεχνικό σχέδιο, στους υπολογισμούς και στις μετρήσεις, καθώς και η καλή αντίληψη του χώρου.

11 Ο «ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌΣ» … Τι πρέπει να ΠροσέξΩ…
Ο «ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌΣ» … Τι πρέπει να ΠροσέξΩ… Να μη μείνω κολλημένος στον καθηγητή ή το μάθημα που αγάπησα. Να μη μπερδέψω το Όραμα με την πόλη των «Ονείρων» μου. Να μη «ξεχάσω» το σχολείο ή το σχολικό διάβασμα με τις σπουδές. Να ισορροπήσω ανάμεσα στις σπουδές και τη φοιτητική ζωή. Να μην πεισθώ από αυτόν, να μου μείνει «χώρος» να αποφασίσω!

12 Κυρίως όμως… Να μην ξεχάσΩ…


Κατέβασμα ppt "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διπλωματούχων Μ-Η – Περιφερειακό Τμήμα Χανίων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google