Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΙΩΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

2 ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ-STAGECAST CREATOR
Πρώτοι αριθμοί είναι οι αριθμοί που αφήνουν υπόλοιπο όταν διαιρούνται με έναν οποιοδήποτε αριθμό εκτός από τον εαυτό τους και το 1. Τους μαθαίνουμε στην πέμπτη τάξη του δημοτικού. Στο Stagecast Creator ασχοληθήκαμε με αυτούς σε κάποια μαθήματα. Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα στο Stagecast Creator για τους πρώτους αριθμούς.

3 Το πρόγραμμα των πρώτων αριθμών
Για να διαγραφούν οι αριθμοί που δεν είναι πρώτοι, υπάρχει ένας ειδικός κανόνας (τον οποίο θα σας δείξω αργότερα). Όταν διαγραφούν όλοι οι αριθμοί που δεν είναι πρώτοι, το βελάκι που τους διέγραψε, θα μπει στο στόμα ενός πράγματος που μοιάζει με Pacman και το οποίο βρίσκεται στη γωνία δεξιά, μετά τον αριθμό 90.

4 Ο κανόνας Αυτός ο κανόνας, όπως όλοι οι κανόνες αποτελείται από 2 μέρη : το ΑΝ και το ΤΟΤΕ. Με λίγα λόγια, στην εικόνα δίπλα φαίνεται το ΑΝ του κανόνα που λέει στο βελάκι να διαγράψει τους αριθμούς που δεν είναι πρώτοι. Αυτός ο κανόνας λέει δηλαδή στο βελάκι: «Διαίρεσε τον αριθμό που είναι στο τετραγωνάκι από κάτω σου (4) με τον αριθμό που αναγράφεται πάνω σου(2)» «ΑΝ το υπόλοιπο της διαίρεσης είναι 0 τότε βάλε Χ πάνω στο τετραγωνάκι που είναι από κάτω σου».

5 Τα αποτελέσματα του κανόνα
Έτσι λοιπόν θα σβηστούν πρώτα τα πολλαπλάσια του 2, μετά του 3, μετά του 5, μετά του 7, μετά του 9, του 11, του 13, του 15 κ.τ.λ ( εκτός φυσικά από τα ίδια). Τα πολλαπλάσια του 4, του 6, του 8, του 10, του 12, του 14 κ.τ.λ δεν περιλαμβάνονται επειδή αυτοί οι αριθμοί δεν είναι πρώτοι. (Tα πολλαπλάσια αυτών των αριθμών έχουν σβηστεί ήδη.). Τελικά θα μείνουν μόνο οι πρώτοι αριθμοί μέχρι το 90.

6 ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ Έκανα πολλά πράγματα στο Stagecast Creator, π.χ προγράμματα για τις πιθανότητες, για τη διάχυση, για τη βαρύτητα, για την τριβή κ.τ.λ. Στα αλήθεια διασκέδασα κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, αφού μας άφηνε ο κύριος Λουκάς να παίζουμε 5 λεπτά πριν το μάθημα!


Κατέβασμα ppt "ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google