Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΣΤΟΡΙΑ Τα Πολιτεύματα Στην Αρχαία Ελλάδα. »ΒΑΣΙΛΕΙΑΒΑΣΙΛΕΙΑ »ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ »ΤΥΡΑΝΝΙΔΑΤΥΡΑΝΝΙΔΑ »ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΣΤΟΡΙΑ Τα Πολιτεύματα Στην Αρχαία Ελλάδα. »ΒΑΣΙΛΕΙΑΒΑΣΙΛΕΙΑ »ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ »ΤΥΡΑΝΝΙΔΑΤΥΡΑΝΝΙΔΑ »ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΣΤΟΡΙΑ Τα Πολιτεύματα Στην Αρχαία Ελλάδα

2 »ΒΑΣΙΛΕΙΑΒΑΣΙΛΕΙΑ »ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ »ΤΥΡΑΝΝΙΔΑΤΥΡΑΝΝΙΔΑ »ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

3 Η Βασιλεία είναι ο θεσμός διακυβέρνησης, όπου ο αρχηγός του κράτους είναι ο βασιλιάς. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι ο αρχηγός του κράτους κρατά την θέση του ισόβια σε αντίθεση με τις αβασίλευτες δημοκρατίες όπου οι πρόεδροι εκλέγονται για ένα ορισμένο χρόνο, και η εξουσία μεταβιβάζεται σε μέλος της οικογένειας του μονάρχη και όχι με εκλογές.Βασιλείαβασιλιάςδημοκρατίεςπρόεδροι

4

5 Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού[1][2]. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.πολίτευμα[1][2]ψηφοφορίαάμεση δημοκρατίααντιπροσωπευτική δημοκρατία

6


Κατέβασμα ppt "ΙΣΤΟΡΙΑ Τα Πολιτεύματα Στην Αρχαία Ελλάδα. »ΒΑΣΙΛΕΙΑΒΑΣΙΛΕΙΑ »ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ »ΤΥΡΑΝΝΙΔΑΤΥΡΑΝΝΙΔΑ »ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google