Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 “Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια: Μαρία Κωστούρου, εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας

3 Στόχοι Να προσεγγίσουν βιωματικά το μουσείο μέσα από επιλεγμένα εκθέματα της μυκηναϊκής εποχής. Να κάνουν συνδέσεις με τις δικές τους εμπειρίες και να τις εκφράσουν ποικιλοτρόπως.

4 ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ;  Θα ρωτήσουμε  Θα υποθέσουμε  Θα ψάξουμε  Θα ανακαλύψουμε  Θα συζητήσουμε  Θα παίξουμε

5 Η κούπαΗ κουτάλα Η “αλατιέρα” Το ζωάκι Ο πολεμιστής Το αγγείο ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 12 34 56

6 Ας φτιάξουμε …την ιστορία.

7

8

9

10

11

12

13 Δραστηριότητα 1 η (στην τάξη πριν την επίσκεψη/ κατά την επίσκεψη) Παρατηρώ-ανακαλύπτω Υλικό: Πλαστικοποιημένες εικόνες εκθεμάτων του μουσείου. Ερωτήματα: Πού πίνει το γάλα του; Βοηθάει τον πατέρα του που είναι αγγειοπλάστης. Τι φτιάχνει με τον πηλό; Μαθαίνει να τα ζωγραφίζει. Τι σχέδια φτιάχνει; Τι χρώματα χρησιμοποιεί; Το αγαπημένο του φαγητό είναι η ψαρόσουπα. Με τι σκεύος σερβίρει η μητέρα του την ψαρόσουπα;

14 Δραστηριότητα 2 η ( στην τάξη πριν την επίσκεψη) Αντιστοιχίζω με σύγχρονα αντικείμενα Υλικό: Πλαστικοποιημένες εικόνες σύγχρονων αντικειμένων σε αντιστοιχία με τα επιλεγμένα εκθέματα. Οι ερωτήσεις είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες αλλά ξεκινούν με το «Εσύ». Ενθαρρύνεται η προφορική έκφραση και η επισήμανση των διαφορών με τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο Ιάσονας.

15 Δραστηριότητα 3 η ( στο μουσείο) Βρίσκω τα αντικείμενα στις προθήκες  Κατευθυνόμαστε στο χώρο της έκθεσης.  Εντοπίζουμε τα επιλεγμένα αντικείμενα.  Ενθαρρύνουμε την παρατήρηση και τη σύγκριση.

16 Δραστηριότητες σύνθεσης (στην τάξη μετά την επίσκεψη)  Ζωγραφίζω την ιστορία.  Zωγραφίζω τον πηλό με τα σχέδια του Ιάσονα.  Παιχνίδι ρόλων: «Ο Ιάσoνας στο εργαστήριο του πατέρα του» «Στο τραπέζι με την οικογένεια του Ιάσονα»  Αν ο Ιάσονας ερχόταν σήμερα στο νηπιαγωγείο, τι θα του δείχναμε; Πώς θα παρουσιάζαμε τα δικά μας αντικείμενα;  Τα παιδιά δημιουργούν συλλογή με αντικείμενα του σήμερα για το μουσείο του μέλλοντος.

17 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Επικοινωνούμε την εμπειρία μας:  Ξαναβλέπουμε το υλικό.  Μιλάμε για τα συναισθήματα της επίσκεψης.  Τι μεταφέρουμε στους γονείς;  Τι μοιραζόμαστε με τα σχολεία του δικτύου;  Προτάσεις για επόμενες δράσεις στο αρχαιολογικό μουσείο.


Κατέβασμα ppt "“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google