Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Ο Φίλιππος, ένα παιδί 12 χρονών, αντιμετωπίζει μια καινούργια οικογενειακή ζωή. Η μητέρα χωρίζει με τον πατέρα του και παντρεύεται τον Ορέστη, τον πατέρα του πολύ ζωηρού Άρη. Η τετραμελής οικογένεια μετακομίζει σε ένα σπίτι. Ο Φίλιππος αρχίζει να καταγράφει τα παράπονά του, τις εντυπώσεις του και τα προβλήματά του. Σύντομα τον μιμείται και ο μικρός Άρης. Ο Ορέστης τηλεφωνεί κάθε τόσο στον καλύτερό του φίλο και η Άννα στέλνει κάθε τόσο γράμμα στην αδερφή της. Και τα τέσσερα μέλη επικοινωνούν με διαφορετικούς μονόλογους. Θα συμβούν πολλά και η οικογένεια θα περάσει πολλές δυσκολίες, ώσπου να εμφανιστεί ένα καινούργιο μέλος στην οικογένεια και το σπίτι θα γίνει σπίτι για πέντε.

2 Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Ορέστης, διότι είναι υπομονετικός και προσπαθεί πάντα να φέρει την ισορροπία ανάμεσα στα δύο παιδιά. Εκτός αυτού, είναι ψύχραιμος και δεν φωνάζει ποτέ και είναι πάντα αφοσιωμένος στην δουλειά του.

3 Μήνυμα Η ιστορία αυτή μας διδάσκει ότι η ζωή μας μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή. Για αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Εκτός αυτού, μπορεί κάποτε να ζήσουμε με άλλα άτομα διαφορετικά από εμάς και θα πρέπει να τα σεβόμαστε, όπως θα θέλαμε να μας σέβονται. Επίσης, μας εξηγεί ότι πολλές οικογένειες στις μέρες μας διαλύονται. Δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε, αλλά να προσπαθούμε να ζούμε με τον καινούργιο τρόπο ζωής. Κων/νος Ντ., Β2 – 7gymioa


Κατέβασμα ppt "Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google