Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ

2 Η μητρική αγάπη καθορίζει και αγκαλιάζει από τα πρώτα κι ’ όλας δευτερόλεπτα αυτές τις δυο ψυχές. Την μάνα και το παιδί. Αυτά τα δύο σώματα για 9 μήνες θα γίνουν ένα. Το βρέφος παραμένει σε στενή επαφή με τη μητέρα του, καθώς παίρνει φροντίδα και τροφή από εκείνη και νιώθει άνετα και ασφαλές. Η μητέρα νιώθει. Ακούει μέσα της τους χτύπους της καρδιάς του αλλά και εκείνο αντιλαμβάνεται τις δικές της αισθήσεις τα λόγια της, τα απαλά χαιδέματα που δέχεται.

3 Ο ρόλος της είναι διαφορετικός από τον ρόλο του πατέρα
Ο ρόλος της είναι διαφορετικός από τον ρόλο του πατέρα. Εκείνη είναι δίπλα σε κάθε δυσκολία του, σε κάθε χαρά του. Έχει και εκείνο ανάγκη να μοιραστεί τις αγκαλιές, τα φιλιά, τα τρυφερά της λόγια. Είναι εκείνη που σε κάθε φόβο του θα προσπαθήσει να το προστατέψει να το κάνει δυνατό και να πάψει να φοβάται. Ακόμα και όταν μεγαλώσει το παιδί πάλι είναι το μοναδικό του καταφύγιο η μητέρα. Θέλει να νιώσει την μυρωδιά της, να το συμβουλέψει, να σταθεί δίπλα του ότι και να του συμβεί διότι από την στιγμή που οι δυο ψυχές συναντήθηκαν και αντίκρισε η μια την άλλη όπου και αν είναι η απόστασή τους θα τους δένει αυτή η ξεχωριστή σχέση. Θα είναι για πάντα μαζί και αχώριστοι…

4 Η λέξη αυτή είναι πολύ βαθιά και ουσιαστική
Η λέξη αυτή είναι πολύ βαθιά και ουσιαστική. Είναι η πρώτη λέξη που μας έρχεται στο μυαλό όταν είμαστε σε πανικό. Τι φωνάζουμε τότε;  Η μητέρα γίνεται η βάση ασφάλειας από την οποία, μεγαλώνοντας, μπορεί να εξορμά για τις εξερευνήσεις του και να επιστρέφει πάλι σε εκείνη κάθε τόσο για να ανανεώνει την επαφή.  Στο πρόσωπο της αναγνωρίζει το άτομο που εμπιστεύεται και του παρέχει αγάπη, σιγουριά και «άνευ όρων» αποδοχή.  Η μητέρα είναι εκείνη που ανταποκρίνεται άμεσα στα μηνύματα του και ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες. 

5 ΜΑΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ…ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ!


Κατέβασμα ppt "ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google