Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός;» Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας Τηλ.6974482640, www.olgamousiou.gr.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός;» Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας Τηλ.6974482640, www.olgamousiou.gr."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός;» Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας Τηλ.6974482640, www.olgamousiou.gr www.olgamousiou.gr e-mail: omousiou@otenet.gromousiou@otenet.gr

2 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο  Η σεξουαλικότητα αποτελεί σημαντική διάσταση της όλης λειτουργίας και συμπεριφοράς του ανθρώπου.  Η σεξουαλικότητα του παιδιού.  Η σεξουαλική αγωγή είναι απαραίτητη από την παιδική ηλικία.  Η επίγνωση του εαυτού μας και η υιοθέτηση σωστών συμπεριφορών, ώστε να εκφραστεί η σεξουαλικότητά μας με έναν τρόπο κοινωνικά αποδεκτό και υγιή.

3 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο  Καθοριστική η συμβολή των γονιών, του σχολείου, του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος και της πολιτείας.  Η οικογένεια ως πυλώνας κοινωνικοποίησης.  Το Σχολείο ως υπεύθυνος φορέας για την απόκτηση κοινωνικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων επικοινωνίας.  Η συντονισμένη, οργανωμένη και καλά δομημένη μάθηση και ευαισθητοποίηση του παιδιού για τον εαυτό του, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

4 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο  Το περιβάλλον της σχολικής τάξης ως χώρος επίλυσης αποριών και εμπέδωσης αρχών και αξιών.  Η ανάγκη των συμπληρωματικών ρόλων της οικογένειας και του Σχολείου.  Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη Βρεττανία.  Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ελλάδα.  Το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης του Θάνου Ασκητή για το Δημοτικό Σχολείο.

5 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο  ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:  Γεώργιος Α. Ζουπάνος, Ουρολόγος - Παιδοουρολόγος  Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας, Ουρολόγος - Ανδρολόγος  Αθανάσιος Γ. Γιαννακούρης, Μαιευτήρας - Χειρ. Γυναικολόγος  Αθηναΐς Π. Παπαδοπούλου, Παιδοψυχίατρος  Μαρίνα Σ. Μόσχα, Απόφοιτος University of Indianapolis - M.D. Κλινικής Ψυχολογίας  Παρασκευή Ε. Μαχαιράκη, Ψυχολόγος  Χριστίνα Π. Χουσιάδα, Ψυχολόγος  Αγαθή Ν. Μητσογιάννη, Κλινική Ψυχολόγος  Αικατερίνη Ν. Κωστακιώτη, Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, M.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής  Γεώργιος Β. Λίγκρης, Ψυχολόγος

6 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο

7  «Σεξουαλική αγωγή και διαφυλικές σχέσεις» για παιδιά από 6-8 και 8-12 ετών.  «Ψυχική υγεία - διαπροσωπικές σχέσεις» για τους «μπόμπιρες» της εκπαίδευσης.  Το πρόγραμμα βασίζεται στη βιωματική προσέγγιση, η οποία αναφέρεται στη διαδικασία οικειοποίησης της γνώσης μέσω της εμπειρίας, της ενεργούς συμμετοχής και παρέμβασης των μαθητών.

8 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο  Για την επεξεργασία των θεμάτων, που διαπραγματεύεται το πρόγραμμα, προτείνονται τεχνικές ενεργητικής μάθησης.  Βασικό ρόλο στη διεξαγωγή του προγράμματος διαδραματίζει η συνεργατική σχέση του εκπαιδευτικού με τους γονείς.  Το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε.  Η αναγκαιότητα της σεξουαλικής αγωγής.  Αναγκαία η σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

9 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο Σας ευχαριστώ! Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας Τηλ.6974482640, www.olgamousiou.gr www.olgamousiou.gr e-mail: omousiou@otenet.gromousiou@otenet.gr


Κατέβασμα ppt "Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός;» Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας Τηλ.6974482640, www.olgamousiou.gr."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google