Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας e-mail: omousiou@otenet.gr
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός;» Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας Τηλ ,

2 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο
Η σεξουαλικότητα αποτελεί σημαντική διάσταση της όλης λειτουργίας και συμπεριφοράς του ανθρώπου. Η σεξουαλικότητα του παιδιού. Η σεξουαλική αγωγή είναι απαραίτητη από την παιδική ηλικία. Η επίγνωση του εαυτού μας και η υιοθέτηση σωστών συμπεριφορών, ώστε να εκφραστεί η σεξουαλικότητά μας με έναν τρόπο κοινωνικά αποδεκτό και υγιή .

3 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο
Καθοριστική η συμβολή των γονιών, του σχολείου, του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος και της πολιτείας. Η οικογένεια ως πυλώνας κοινωνικοποίησης. Το Σχολείο ως υπεύθυνος φορέας για την απόκτηση κοινωνικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων επικοινωνίας. Η συντονισμένη, οργανωμένη και καλά δομημένη μάθηση και ευαισθητοποίηση του παιδιού για τον εαυτό του, τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

4 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο
Το περιβάλλον της σχολικής τάξης ως χώρος επίλυσης αποριών και εμπέδωσης αρχών και αξιών. Η ανάγκη των συμπληρωματικών ρόλων της οικογένειας και του Σχολείου. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη Βρεττανία. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης του Θάνου Ασκητή για το Δημοτικό Σχολείο.

5 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο
ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Γεώργιος Α. Ζουπάνος, Ουρολόγος - Παιδοουρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας, Ουρολόγος - Ανδρολόγος Αθανάσιος Γ. Γιαννακούρης, Μαιευτήρας - Χειρ. Γυναικολόγος Αθηναΐς Π. Παπαδοπούλου, Παιδοψυχίατρος Μαρίνα Σ. Μόσχα, Απόφοιτος University of Indianapolis - M.D. Κλινικής Ψυχολογίας Παρασκευή Ε. Μαχαιράκη, Ψυχολόγος Χριστίνα Π. Χουσιάδα, Ψυχολόγος Αγαθή Ν. Μητσογιάννη, Κλινική Ψυχολόγος Αικατερίνη Ν. Κωστακιώτη, Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, M.Sc Κοινωνικής Ψυχιατρικής - Παιδοψυχιατρικής Γεώργιος Β. Λίγκρης, Ψυχολόγος

6 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο

7 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο
«Σεξουαλική αγωγή και διαφυλικές σχέσεις» για παιδιά από 6-8 και 8-12 ετών. «Ψυχική υγεία - διαπροσωπικές σχέσεις» για τους «μπόμπιρες» της εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα βασίζεται στη βιωματική προσέγγιση, η οποία αναφέρεται στη διαδικασία οικειοποίησης της γνώσης μέσω της εμπειρίας, της ενεργούς συμμετοχής και παρέμβασης των μαθητών.

8 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο
Για την επεξεργασία των θεμάτων, που διαπραγματεύεται το πρόγραμμα, προτείνονται τεχνικές ενεργητικής μάθησης. Βασικό ρόλο στη διεξαγωγή του προγράμματος διαδραματίζει η συνεργατική σχέση του εκπαιδευτικού με τους γονείς. Το πρόγραμμα δεν εφαρμόστηκε. Η αναγκαιότητα της σεξουαλικής αγωγής. Αναγκαία η σχετική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

9 Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο Σας ευχαριστώ!
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό Σχολείο Σας ευχαριστώ! Όλγα Μούσιου-Μυλωνά Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας Τηλ ,


Κατέβασμα ppt "Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Φλώρινας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google