Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στο γυμνάσιο γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στο γυμνάσιο γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στο γυμνάσιο γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα
Στο γυμνάσιο γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Τα παιδιά με βιωματικά εργαστήρια μαθαίνουν για τα φύλα, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους. Διδάσκεται σε παιδιά ηλικίας ετών.

2 Με τον όρο «σεξουαλικότητα» εννοείται η ανδρική ή η γυναικεία φύση, η ιδιαιτερότητα του προσώπου ως προς το φύλο, δηλαδή η σεξουαλική ταυτότητα που χαρακτηρίζει κάθε άνθρωπο και αναπτύσσεται σε αυτό σταδιακά από την στιγμή της σύλληψης και μετά.

3 Το ελληνικό σχολείο δεν έχει ακόμα αναλάβει επίσημα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

4 Η αναγκαιότητα λοιπόν καθιέρωσης μιας συστηματικής και ολοκληρωμένης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών από μικρή ηλικία είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Σε αυτό συμφωνούν οι γονείς, εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι ειδικοί.

5 Σύμφωνα με την Βιοκοινωνική Θεωρία του Erikson τα παιδιά της προσχολικής και πρωτο – σχολικής ηλικίας, βρίσκονται στο 3ο στάδιο ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης του Εγώ που ονομάζεται «Πρωτοβουλία-Ενοχή»

6 Ο «Ζώης και η Ζωή-μια νέα αρχή»
Πολυμεσική εφαρμογή με γενικό σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά να εξερευνήσουν τους παράγοντες που συνθέτουν την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και με την παρέμβασή αυτή να αντισταθμιστεί η ανεπίσημη και εμπειρική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

7 Η σεξουαλική αγωγή έχει καλύτερα αποτελέσματα στην ηλικία 4-8 ετών γιατί έρευνες επισημαίνουν πως σε νεαρά άτομα που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωμένες σεξουαλικές εμπειρίες έχει καλύτερα αποτελέσματα. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η έγκαιρη σχολική παρέμβαση, από το νηπιαγωγείο ακόμη, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ο δρόμος που θα οδηγήσει τους νέους σε υγιείς, υπεύθυνες αποφάσεις στο μέλλον.

8 Το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης
στην Ελλάδα άρχισε να διδάσκεται την σχολική χρονιά

9 Ο κυριότερος σκοπός αυτού του προγράμματος είναι να μάθουν
τα παιδιά τις λειτουργίες του σώματος αλλά και για να φροντίζουν το σώμα τους

10 Το πρώτο ρολό στη ζωή ενός παιδιού έχει η οικογένεια

11 Το μάθημα αυτό βοηθά τα παιδιά να έχουν
αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό

12 Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Παν/μίου Πατρών
Πρόκειται για την πρώτη Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα που συμπεριέλαβε ύλη Σεξολογίας.

13 Σεμινάρια με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση οργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και η Ελληνική Εταιρε ία Σεξολογίας.

14 Στην ΓΑΛΛΙΑ Μέχρι το Μάιο του 68΄ η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση γινόταν αποκλειστικά από τους γονείς. Το 1973 άρχισε να διδάσκεται στα σχολεία. Τα ποσοστά ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων μειώθηκαν λόγω αυτού του μαθήματος.

15 Στις ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
Στις ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Ξεκινούν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από το νηπιαγωγείο. Γίνονται συνεδριάσεις για την ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση των αποριών.

16 Στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ Η σεξουαλική αγωγή είναι υποχρεωτική από το δημοτικό.
Στην ΟΛΛΑΝΔΙΑ Η σεξουαλική αγωγή είναι υποχρεωτική από το δημοτικό. Διδάσκεται και στο νηπιαγωγείο. Μειώθηκαν οι κυήσεις, οι εκτρώσεις και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

17 ΣΤΟΧΟΙ της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγισης
ΣΤΟΧΟΙ της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγισης Απόκτηση τεκμηριωμένης γνώσης Διαμόρφωση θετικής αντίληψης Αναγνώριση των αρνητικών σημείων στις σχέσεις Έλεγχος γονιμότητας Αποφυγή σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων Κατανόηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων


Κατέβασμα ppt "Στο γυμνάσιο γίνονται πιλοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google