Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. φορείς Παιδείας Οικογένεια Εκπαιδευτι κό σύστημα Θρησκεία Μ.Μ.Ε. Τέχνη και επιστήμη Νόμοι και θεσμοί της πολιτείας Επαγγέλμα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. φορείς Παιδείας Οικογένεια Εκπαιδευτι κό σύστημα Θρησκεία Μ.Μ.Ε. Τέχνη και επιστήμη Νόμοι και θεσμοί της πολιτείας Επαγγέλμα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2

3

4 φορείς Παιδείας Οικογένεια Εκπαιδευτι κό σύστημα Θρησκεία Μ.Μ.Ε. Τέχνη και επιστήμη Νόμοι και θεσμοί της πολιτείας Επαγγέλμα τα Κοινωνικό περιβάλλον

5 συντείνει στην πνευματική καλλιέργεια και αυτονομία του ανθρώπου. συντείνει στην πνευματική καλλιέργεια και αυτονομία του ανθρώπου. διαμορφώνει την αισθητική και ενισχύει την ευαισθησία του ατόμου. διαμορφώνει την αισθητική και ενισχύει την ευαισθησία του ατόμου. ολοκληρώνει ηθικά τον άνθρωπο ολοκληρώνει ηθικά τον άνθρωπο ενισχύει την κοινωνική φύση και την κοινωνική συνείδηση του ατόμου. ενισχύει την κοινωνική φύση και την κοινωνική συνείδηση του ατόμου. αναπτύσσει την πολιτική συνείδηση και τη δημοκρατική συμπεριφορά του ανθρώπου. αναπτύσσει την πολιτική συνείδηση και τη δημοκρατική συμπεριφορά του ανθρώπου. φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τα πολιτιστικά επιτεύγματα. φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με τα πολιτιστικά επιτεύγματα. προετοιμάζει τον νέο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία. προετοιμάζει τον νέο για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.

6 Υποχρηματοδότηση: έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και τεχνολογικών μέσων. Υποχρηματοδότηση: έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και τεχνολογικών μέσων. Απουσία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Απουσία επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Απουσία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και οργάνωσης. Απουσία μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και οργάνωσης. Έλλειψη οργανωμένου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Έλλειψη οργανωμένου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού. Υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών και μονομερής προσανατολισμός στην απόκτηση δεξιοτήτων και όχι στην παροχή ολόπλευρης εκπαίδευσης και ανθρωπιστικής παιδείας. Υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών και μονομερής προσανατολισμός στην απόκτηση δεξιοτήτων και όχι στην παροχή ολόπλευρης εκπαίδευσης και ανθρωπιστικής παιδείας. Εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του εκπαιδευτικού συστήματος με έμφαση στη χρησιμοθηρία, τον ανταγωνισμό και τη βαθμοθηρία Εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του εκπαιδευτικού συστήματος με έμφαση στη χρησιμοθηρία, τον ανταγωνισμό και τη βαθμοθηρία Μηχανική αποστήθιση μερικών γνώσεων και απουσία της κριτικής ικανότητας. Μηχανική αποστήθιση μερικών γνώσεων και απουσία της κριτικής ικανότητας.

7 Μεταλλαγή του Λυκείου σε «προθάλαμο» των Πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα να απολέσει τον αυτοτελή του ρόλο ως βαθμίδας της γενικής παιδείας. Μεταλλαγή του Λυκείου σε «προθάλαμο» των Πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα να απολέσει τον αυτοτελή του ρόλο ως βαθμίδας της γενικής παιδείας. Υπερεκτίμηση του εργαλείου των νέων τεχνολογιών και επιφανειακή γνώση και εξέταση θεμάτων μέσω της δήθεν έρευνας στο διαδίκτυο, κατά την οποία οι μαθητές και οι φοιτητές περιορίζονται στην αντιγραφή και επικόλληση γνώσεων που ούτε καν διαβάζουν. Υπερεκτίμηση του εργαλείου των νέων τεχνολογιών και επιφανειακή γνώση και εξέταση θεμάτων μέσω της δήθεν έρευνας στο διαδίκτυο, κατά την οποία οι μαθητές και οι φοιτητές περιορίζονται στην αντιγραφή και επικόλληση γνώσεων που ούτε καν διαβάζουν.

8 Εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο σχολείο με προσοχή ώστε να μην υπερεκτιμώνται οι δυνατότητες που παρέχουν και ορθή χρήση τους ώστε να βοηθούν πραγματικά στην επίτευξη των γενικών στόχων της εκπαίδευσης, οι οποίοι πρέπει να συνίστανται στην ολόπλευρη ανάπτυξη των διανοητικών, ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων του μαθητή. Εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στο σχολείο με προσοχή ώστε να μην υπερεκτιμώνται οι δυνατότητες που παρέχουν και ορθή χρήση τους ώστε να βοηθούν πραγματικά στην επίτευξη των γενικών στόχων της εκπαίδευσης, οι οποίοι πρέπει να συνίστανται στην ολόπλευρη ανάπτυξη των διανοητικών, ψυχικών και σωματικών δυνατοτήτων του μαθητή. Ουσιαστική και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις της επιστήμης τους αλλά και να ασκούνται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Ουσιαστική και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις της επιστήμης τους αλλά και να ασκούνται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους. Απαγκίστρωση του σχολείου από τη χρησιμοθηρία, την στείρα απομνημόνευση και εξετασιοκεντρικό σύστημα. Απαγκίστρωση του σχολείου από τη χρησιμοθηρία, την στείρα απομνημόνευση και εξετασιοκεντρικό σύστημα. Έμφαση στη βιωματική μάθηση. Έμφαση στη βιωματική μάθηση. Σύνδεση του σχολείου και του πανεπιστημίου Σύνδεση του σχολείου και του πανεπιστημίου με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. με τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Διαμόρφωση πολυπολιτισμικής συνείδησης. Διαμόρφωση πολυπολιτισμικής συνείδησης.


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. φορείς Παιδείας Οικογένεια Εκπαιδευτι κό σύστημα Θρησκεία Μ.Μ.Ε. Τέχνη και επιστήμη Νόμοι και θεσμοί της πολιτείας Επαγγέλμα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google