Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Τρύπα του Όζοντος Ρύπανση και μέθοδοι αντιμετώπισης Κυριάκος Λαζάρου – Δ’1, Δημοτικό Αγίας Μαρίνας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Τρύπα του Όζοντος Ρύπανση και μέθοδοι αντιμετώπισης Κυριάκος Λαζάρου – Δ’1, Δημοτικό Αγίας Μαρίνας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Τρύπα του Όζοντος Ρύπανση και μέθοδοι αντιμετώπισης Κυριάκος Λαζάρου – Δ’1, Δημοτικό Αγίας Μαρίνας

2 Τρύπα του Όζοντος ονομάζεται το φαινόμενο το οποίο, το στρώμα που βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της γης μειώνεται σε πάχος πάνω από την Ανταρκτική. Το όζον προστατεύει τη γη από την ηλιακή ακτινοβολία. Τι είναι η Τρύπα του Όζοντος

3 Πώς δημιουργείτε η Τρύπα του Όζοντος  Το φαινόμενο αυτό θεωρείται ότι δημιουργήθηκε από την υπερβολική χρήση κλιματιστικών και γενικά ψυκτικών συσκευών, στην επέκταση του συμβάλλουν τα καυσαέρια των οχημάτων και συγκεκριμένα αέρια, απόβλητα των εργοστασίων.

4 Συνέπειες του φαινομένου  Η τρύπα του Όζοντος επιτρέπει την είσοδο των ακτινών του ήλιου στην ατμόσφαιρα της γης, προκαλώντας προβλήματα στους ζωντανούς οργανισμούς.  Επίσης, προκαλεί προβλήματα στο περιβάλλον όπως την υπερθέρμανση του πλανήτη. Δηλ. το φαινόμενο του θερμοκηπίου.  Η παγετώνες αρχίζουν να λιώνουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καλυφτούν με νερό ολόκληρες πόλεις.

5 Τρόποι αντιμετώπισης  Η 16η Σεπτεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών) ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Τρύπας του Όζοντος. Το 1987, σαράντα έξι χώρες υπέγραψαν συμφωνία που απαγορεύει την χρήση των αερίων που προκαλούν στην μεγέθυνση της τρύπας του Όζοντος. Στην πορεία υπέγραψαν την συμφωνία και οι υπόλοιπες χώρες μέλη του ΟΗΕ (σύνολο 198 χώρες).  Με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύτηκε η χρήση αερίων που χρησιμοποιούνται για οικιακούς σκοπούς όπως, κλιματιστικά και ψυκτικές συσκευές. Απαγορεύτηκε η χρήση φθοριούχων αέριων από τις βιομηχανίες. Όπως επίσης και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν πλέον οχήματα με μειωμένους ρύπους στην ατμόσφαιρα.

6 Σημερινά αποτελέσματα  Η Τρύπα του Όζοντος έχει σταματήσει να μεγαλώνει, αλλαγή η οποία βοήθησε και στην μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.  Η αποκατάσταση της Τρύπας του Όζοντος ωστόσο δεν βρίσκετε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα επίπεδα του όζοντος θα έχουν φτάσει σε εκείνα που βρισκόταν το 1980, μεταξύ των ετών 2045-2060.

7 Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. ….Και να θυμάστε…προστατεύετε τον πλανήτη μας για να μας προστατεύει και αυτός…


Κατέβασμα ppt "Η Τρύπα του Όζοντος Ρύπανση και μέθοδοι αντιμετώπισης Κυριάκος Λαζάρου – Δ’1, Δημοτικό Αγίας Μαρίνας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google