Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης
Η τρύπα του όζοντος Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης

2 Αίτια δημιουργίας Τα αίτια μπορεί να είναι πολλαπλά. Ορισμένα από αυτά, μπορεί να είναι απόλυτα φυσικά αίτια , οπως τα αέρια που εκτοξεύονται μετα από μια έντονη ηφαιστειακή δραστηριοτητα και καταστρεφουν ένα μεγάλο ποσοστό από το όζον της στρατόσφαιρας

3 Αίτια δημιουργίας Άλλα, όμως αίτια μπορεί να οφείλονται στη δραστηριότητα του ανθρώπου και αυτά μπορούν να αποφεύγονται όταν είναι γνωστά. Σε αυτά ανήκει και το σημαντικότερο αίτιο για τη δημιουργία της «τρύπας του όζοντος.»

4 Αίτια δημιουργίας Πρόκειται για την απελευθέρωση προς την ατμόσφαιρα ορισμένων συνθετικών ουσιών, που έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν το όζον σε πολύ μεγάλη έκταση.

5 Αίτια δημιουργίας H ατμοσφαιρική θερμοκρασία είναι επίσης ένας παράγοντας που επηρεάζει το βαθμό μείωσης του στρατοσφαιρικού όζοντος.

6 Συνέπειες του φαινομένου
Αποτελεί τη βασικότερη αιτία για το μελάνωμα, μια μορφή θανατηφόρου καρκίνου του δέρματος.

7 Ιατρικα δεδομενα Εκτιμάται πως το 2011 οι περιπτώσεις μελανώματος είναι αυξημένες κατά 23% για τις γυναίκες και 28% για τους άντρες σε σχέση με το 2002.

8 Ιατρικα δεδομενα Επίσης, η ακτινοβολία αποτελεί αιτία του καταρράκτη, καθώς είναι αρκετά ισχυρή ώστε να περάσει μέσα από τον αμφιβληστροειδή του ματιού.

9 Συνέπειες του φαινομένου
Τελευταία, και ενδεχομένως η κυριότερη επίδραση στους ζωντανούς οργανισμούς είναι η μετάλλαξη του DNA τους

10 Μάλιστα, η υπεριωδης ακτινοβολια είναι τόσο ισχυρή που οι επιστήμονες τη χρησιμοποιούν σε εργαστήρια και υπό κατάλληλες συνθήκες για να επιτύχουν μεταλλάξεις γονιδίων.

11 Τρόποι αντιμετώπισης Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1987, 46 χώρες υπέγραψαν το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Αυτό το πρωτόκολλο είναι η σημαντικότερη και αποτελεσματικότερη πράξη αντιμετώπισης του φαινομένου της τρύπας του όζοντος.

12 Στόχος αυτού του πρωτοκόλλου είναι η σταδιακή εξάλειψη των ουσιών που φθείρουν το όζον

13 Ειναι σημαντικο να τονισουμε οτι το καλοκαίρι του 2009 η εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ έγινε οικουμενική,καθώς υπέγραψε και η τελευταία από τις 196 χώρες- μέλη

14 Τρόποι αντιμετώπισης Με τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταργήθηκε σταδιακά το 99% των επιβλαβων ουσιων οικιακής χρήσης, ενώ παράλληλα με καταλληλες νομοθεσίες ρυθμιζεται η χρηση φθοριούχων αερίων από τις βιομηχανίες

15 Οι πάγοι της Αρκτικής σε ταινία κλιματικής καταστροφής
Οι πάγοι της Αρκτικής σε ταινία κλιματικής καταστροφής 5.


Κατέβασμα ppt "Χίμα Μαϊντινέλ-Γιώργος Λαμπαδαρής Γιάννης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google