Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος

2 Τα οπτικά τηλεσκόπια χωρίζονται σε διοπτρικά και κατοπτρικά. Υπάρχουν επίσης τα ραδιοτηλεσκόπια, τα τηλεσκόπια υπερύθρου, τα τηλεσκόπια υπεριώδους και τέλος τα τηλεσκόπια ακτίνων χ και γ.

3 Η Γη εκτελεί δύο κινήσεις. Μία ελλειπτική γύρω από τον Ήλιο και μία περιστροφική γύρω από τον άξονα της.

4 Η κατεύθυνση του άξονα της Γης διατηρείται πρακτικά σταθερή ανά χρόνο. Ισχύουν τα εξής: Αν ο άξονας περιστροφής της Γης είναι κάθετος ή παράλληλος με το επίπεδο τροχιάς της κανένα φαινόμενο (π.χ. χειμερινό ηλιοστάσιο) δεν θα μπορούσε να παρατηρηθεί. Όμως και εξαιτίας της σταθερής οξείας γωνίας με το επίπεδο της τροχιάς της μπορούν να εξηγηθούν τόσο το χειμερινό και θερινό ηλιοστάσιο όσο και οι ισημερίες.

5 Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός

6 Διαστημικοί Σταθμοί Επανδρωμένοι τεχνητοί δορυφόροι. Ενδιάμεσες βάσεις για μακρινές διαστημικές αποστολές Εγκατάσταση διαφόρων διαστημικών οργάνων Αποτελούνται από 6 βασικές μονάδες: 1.Μονάδα υποστήριξης ζωής 2.Μονάδα χώρων κατοικίας 3.Μονάδα αποθήκευσης ζωτικών προϊόντων 4.Μονάδα επιστημονικών εργαστηρίων 5.Μονάδα ελλιμενισμού διαστημικών οχημάτων. 6.Μονάδα προσαρτημένων εξέδρων όπου εγκαθίστανται επιστημονικά όργανα.

7 Γεωπλασία Πρόκειται για την τεχνητή αλλαγή των φυσικών συνθηκών ενός πλανήτη με απώτερο σκοπό να επιτραπεί η κατοίκησή του. Το πρώτο σενάριο γεωπλασίας διατύπωσε ο Carl Sagan για την Αφροδίτη. Πλέον η NASA έχει δρομολογήσει την γεωπλασία του Άρη η οποία θα διαρκέσει περίπου 160 χρόνια.


Κατέβασμα ppt "Εργασία Στην Αστρονομία. Κανακάκης Κων/νος. Ματσούκας Τσαπραζλής Χρήστος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google